De winterstop nadert, nog maar drie potjes. In Enschede komt Ajax op bezoek. Feyenoord kan thuis aan de bak tegen Vitesse en voor PSV op papier een eenvoudige avond tegen Sparta. Lees hier de voorbeschouwing.

FC Twente stadion - Toto

FC Twente – Ajax
Zaterdag, 02/12/2017
18.30, De Grolsch Veste

Minder dan 2,5 goals @  2,56

Ajax is de laatste twee wedstrijden goed op dreef. De Amsterdammers scoorden maar liefst dertien goals in twee wedstrijden. Daarmee staat het in totaal op 40 goals, evenveel als koploper PSV. Maar Ajax heeft er drie minder tegen gehad en heeft dus het beste doelsaldo van de Eredivisie. De eerste helft tegen Roda JC afgelopen zondag was niet goed, de Limburgers kwamen verrassend op voorspong en de ploeg van Marcel Keizer wist pas vlak voor rust de gelijkmaker te scoren. De tweede helft werd uiteindelijk aan de hand van jonkies Justin Kluivert en Frenkie de Jong gewonnen.  Het was daarmee de eerste hattrick van een Kluivert in een Ajax shirt. Tegenstander FC Twente heeft na het aanstellen van Gertjan Verbeek nog niet gewonnen. Sterker nog het verloor driemaal van respectievelijk PSV, Heerenveen en AZ. Dat zijn ook niet de makkelijkste tegenstanders voor een ploeg die naar vorm zoekt. En nu dus tegen de huidige nummer twee Ajax. Maar de Amsterdammers hebben het de laatste vier edities niet makkelijk in de Grolsch Veste. Drie keer speelde het gelijk en vorig seizoen verloor het zelfs.

De historie in Enschede is in het voordeel van Ajax met 22 keer winst, 13 keer werd het gelijk en 16 keer won FC Twente.

Onze voorspelling: Twente in de eigen Grolsch Veste op een zaterdagavond lijkt, ondanks de huidige positie van de Tukkers, lastig. Een strijdbaar team dat Ajax weinig ruimte gaat geven. Minder dan 2.5 goals > 2,56

Feyenoord fans - Toto

Feyenoord – Vitesse
Zaterdag, 02/12/2017
20.45, De Kuip

Gelijkspel @  4,24

Een lekker affiche in de Kuip op zaterdagavond. Daar ontvangt de huidige nummer zeven Feyenoord nummer zes Vitesse. Twee teams die vooralsnog een wisselvallig seizoen kennen. Feyenoord speelde een ongelukkige reeks wedstrijden in Europa en Vitesse werd in de beker vroegtijdig uitgeschakeld door de amateurs van Swift. De ploeg van Giovanni van Bronckhorst moest afgelopen weekend in Groningen winnen om niet nog verder achterop te raken. Gelukkig voor het Legioen werden die drie punten ook mee terug genomen naar Rotterdam. Maar omdat de zes ploegen boven Feyenoord ook wonnen zijn ze niet veel opgeschoten. In Groningen wist Feyenoord voor het sinds 1 oktober weer te winnen, waarbij Steven Berghuis de belangrijkste aanjager was. Groningen kon daar weinig offensieve impulsen tegen in brengen waardoor de landskampioen de wedstrijd vrij eenvoudig kon uitspelen. Tegenstander Vitesse had in de eigen Gelredome al vijf wedstrijden niet gewonnen, tot afgelopen zondag. Toen won het met 2-0 van ADO Den Haag.

De historie is duidelijk in het voordeel van Rotterdam. In de Kuip speelden de teams 32 keer eerder tegen elkaar. 19 keer won Feyenoord, tien keer werd het gelijk en drie keer won Vitesse.

Onze voorspelling: Vitesse komt dit seizoen goed voor de dag in uitwedstrijden. Bij Ajax en Heerenveen werd bijvoorbeeld gewonnen. Bij Feyenoord loopt het verrassend genoeg juist thuis wat minder. Een gelijkspel > 4,24

Sparta fan - Toto

PSV – Sparta
Zondag, 03/12/2017
14.30, Philips Stadion

PSV wint met handicap 0-2 @  1,98

Waar PSV een makkelijke middag tegen Excelsior tegemoet leek te gaan, hadden de Eindhovenaren daar toch weer wat geluk. Nu tegen de nummer tien van de Eredivisie. Na een 0-2 voorsprong scoorde Excelsior de 1-2 en had het aardige kansen op de gelijkmaker. Daarbij moet gezegd worden dat PSV twee keer het houtwerk raakte. Nu in het Philips Stadion komt een andere Rotterdamse club op bezoek, de oudste van de Eredivisie. Sparta is de huidige nummer 14. Daarmee staat het op een positie waar je de Spartanen ook kan verwachten. In uitwedstrijden heeft het team van Alex Pastoor het echter buitengewoon lastig. In de zes uitwedstrijden die het tot nu toe heeft gespeeld verloren ze drie keer en speelde het drie keer gelijk. PSV is in het eigen stadion bijna niet te verslaan. Het laatste verlies dateert van alweer ruim een jaar geleden. Toen won Feyenoord met 0-1.

PSV – Sparta werd 52 keer eerder in Eindhoven gespeeld. 38 keer won PSV, acht keer werd het gelijk en zes keer won Sparta.

Onze voorspelling: Na twee uitwedstrijden op kunstgras mag PSV weer voor eigen publiek opdraven, op echt gras. En na drie nipte overwinningen is het tijd om de supporters wat minder stress te geven. PSV wint met handicap 0-2 > 1,98

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering.