Man, wat een prachtig Eredivisieweekend! Op zondag de topper Ajax – PSV en Feyenoord gaat op bezoek bij FC Utrecht. Beter wordt het niet. Lees hier de voorbeschouwing.

FC Utrecht stadion - Toto

FC Utrecht – Feyenoord
Zondag, 10/12/2017
14.30, Stadion Galgenwaard

Feyenoord wint @  2.03

FC Utrecht speelt vooralsnog een heel behoorlijk seizoen. De Domstedelingen staan op een prima zesde plek en verloren dan thuis wel dik van PSV. Uit in de Arena bij Ajax werd met 1-2 gewonnen. Eric ten Hag heeft ook een leuk team met spelers als Zakaria Labyad, Urby Emanuelson en Yassin Ayoub. Vorige week in de wedstrijd tegen PEC Zwolle leek het erop dat zij de drie punten zouden pakken maar in de 83ste minuut gooide Mustafa Saymak roet in het eten door de gelijkmaker binnen te schieten. Daar schoot de ploeg niets mee op en blijft de achterstand met nummer vier PEC twee punten. Vorig seizoen was een spectaculaire editie FC Utrecht – Feyenoord. De thuisploeg stond tot ver in de blessuretijd met 3-2 voor, maar in de 97ste minuut wist Michiel Kramer toch nog de 3-3 te maken.

Feyenoord zit in een prima flow. In de Champions League had het bij Manchester City recht op een punt. De twee competitiewedstrijden daarna werden simpel gewonnen van respectievelijk FC Groningen en Vitesse. En afgelopen dinsdag waren daar de eerste punten in de Champions League door thuis Napoli te verslaan. De Rotterdammers kunnen dus met vertrouwen naar de Galgenwaard afreizen. Voor één speler wordt het hoe dan ook een special wedstrijd. Sofyan Amrabat speelde vorig jaar nog in het tenue van Utrecht en zal nu waarschijnlijk bij Feyenoord in de basis staat.

In de historie speelden de teams in Utrecht 47 keer eerder tegen elkaar. Elf keer won FC Utrecht, 15 keer werd het gelijk en 21 keer won Feyenoord.

Onze voorspelling: Feyenoord is in vorm en zit in een goede flow. Ondanks de thuissteun van het fanatieke Utrechtse publiek gaan de Rotterdammers er met de drie punten vandoor. Feyenoord wint > 2.03.

Arena Amsterdam Stadion - Toto

Ajax – PSV
Zondag, 10/12/2017
16.45, Johan Cruijff Arena

Gelijkspel @  3.60

Dé topper van de Eredivisie. PSV staat met tien punten voor op Ajax en de winterstop moet nog beginnen. A.s. zondag kunnen de Eindhovenaren Ajax op dertien punten achterstand zetten waarmee een titel in Amsterdam dit seizoen twijfelachtig wordt. Voor Ajax is het dus duidelijk en moet het zondag thuis in de eigen Johan Cruijff Arena winnen. Het is lastig in te schatten hoe de ploeg van Marcel Keizer voor de dag zal komen. De ene week speelt het de sterren van de hemel en de andere week lukt helemaal niets. De vraag is of Marcel Keizer het aandurft met Frenkie de Jong. De jongeling is overduidelijk een groot talent maar kan hij dit ook al waarmaken in de topper tegen PSV? Bij de Amsterdammers zal in ieder geval veel afhangen van de vorm van Hakim Ziyech. In de wedstrijd tegen FC Twente viel zijn spel wat tegen en kwam Ajax minder aan voetballen toe.

PSV zwijnt de afgelopen weken. Het spel is niet altijd even goed en de laatste vier wedstrijden werden allemaal met één doelpunt verschil gewonnen. Toch lijkt dat een kwaliteit van Philip Cocu. Hij is de coach met het hoogste winstpercentage (73,2%) in de historie van de Eredivisie en wisselt in de slotfase vaker een aanvaller voor een verdediger dan dat hij voor nog meer goals kiest.

Onze voorspelling: Een gelijkspel > 3.60.

FC Utrecht vs Feyenoord: Feyenoord wint > 2.03
Ajax vs PSV: Gelijkspel >  3.60

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering.