De een-na-laatste speelronde voor de winterstop. Nu het in een mindere fase zit, hoopt PSV het seizoen goed af te sluiten met nog twee thuiswedstrijden. Op zondag een lastig potje voor zowel Feyenoord als Ajax. Lees hier de voorbeschouwing.

PSV stadion - Toto

PSV – ADO Den Haag
Zaterdag, 16/12/2017
19.45, Philips Stadion

0-2 handicap (ADO) @ 2.24

En daar was het tweede puntverlies op rij voor PSV. In de allerlaatste seconden van de wedstrijd tegen Groningen was het Mike te Wierik die de 3-3 tegen de touwen schoot. Een domper voor de Eindhovenaren. Voor de wedstrijd tegen Ajax stond het namelijk nog tien punten voor en nu is dat gat geslonken naar nog maar vijf punten. De titelrace is daarmee nieuw leven ingeblazen. PSV speelde in Groningen wederom een rommelige wedstrijd en had vooral veel moeite in de laatste fase van de wedstrijd met het opportunistische spel van Groningen. Nu treft het zaterdag in het eigen stadion ADO Den Haag. Dat is voor de Eindhovenaren de laatste zes seizoenen een eenvoudige tegenstander gebleken door zesmaal te winnen.

ADO Den Haag is in vorm. De laatste twee wedstrijden werden van respectievelijk FC Twente en Roda JC gewonnen, weliswaar nipt. Maar ADO is duidelijk een hecht collectief wat strijd voor elke meter. Man in vorm bij de Hagenezen is Abdenasser El Khayati. De Marokkaan was hoogstpersoonlijk verantwoordelijk voor de overwinning in en tegen Twente met o.a. de winnende goal in de laatste minuut. Daarnaast speelt Lex Immers de laatste weken ook een belangrijke rol getuige zijn twee goals en twee assists in de laatste vijf wedstrijden.

De historie is duidelijk in het voordeel van PSV. 43 keer eerder troffen de ploegen elkaar in Eindhoven. 31 keer won PSV, zeven keer werd het gelijk en vijf keer won ADO Den Haag.

Onze voorspelling: PSV zal de wedstrijd nipt winnen. Maar ADO wint de wedstrijd met een 0-2 handicap > 2.24.

Sparta fan - Toto

Sparta – Feyenoord
Zondag, 17/12/2017
12.30, Het Kasteel

0-1 handicap (Feyenoord) @ 2.01

Het zit Feyenoord in de competitie niet mee. Een overvloed aan kansen afgelopen week in de wedstrijd tegen SC Heerenveen maar Warner Hahn, die door de Friezen gehuurd wordt van Feyenoord, was niet te passeren. De kansen die er vorig seizoen wel in gingen gaan er nu juist niet in. En dat is te zien op de ranglijst waar Feyenoord al vijf keer gelijk speelde en drie keer verloor. En dan mag het nu op bezoek voor de derby op Het Kasteel tegen Sparta. Een lastig potje, want de laatste vier edities op Het Kasteel werden allemaal gewonnen door de Spartanen.

Desalniettemin is de ploeg van Alex Pastoor niet in vorm. Van de laatste tien wedstrijden in de Eredivisie werden er namelijk maar twee gewonnen. Daarmee staat de ploeg op de ener laatste plek op de ranglijst. Maar goed de historie toont aan dat er in de wedstrijden tegen Feyenoord bijzondere krachten loskomen bij Sparta. Thuis wist het dit seizoen alleen van FC Twente en FC Groningen te winnen. De Kasteelheren hebben dit seizoen vooral veel moeite met scoren. Van alle Eredivisieploegen deed het dat het minst: 13 keer.

Onze voorspelling: Feyenoord heeft wat recht te zetten na Heerenveen. Daarnaast krijgt het genoeg kansen en die gaan er nu een keer wel in. Feyenoord wint met handicap 0-1 > 2.01.

Ajax Publiek -Toto

AZ – Ajax
Zondag, 17/12/2017
14.30, AFAS Stadion

Gelijkspel @ 3.58

Een ware topper in Alkmaar. Waar nummer twee Ajax op bezoek gaat bij nummer drie AZ. De Alkmaarders spelen vooralsnog een sterk seizoen. Uit werd er alleen nog maar verloren van PSV en misschien had AZ in die wedstrijd gezien hun spel wel recht gehad op minimaal een punt. De laatste vier thuiswedstrijden werden allemaal redelijk overtuigend gewonnen met gemiddeld 3.25 goals voor en 0.5 goals tegen. Daarnaast is het mooi om te zien dat AZ de vruchten plukt van een goede jeugdopleiding met spelers als Guus Til, Teun Koopmeiners en Dabney Dos Santos. Coach John van de Brom heeft de ploeg goed op de rit staan maar de vraag is of het ook echt mee kan gaan doen in de strijd om de titel? Dan moet het de toppers in ieder geval wel een keer gaan winnen. De wedstrijden tegen Feyenoord en PSV werden namelijk verloren.

Ajax ruikt bloed nu PSV twee keer achter elkaar punten verloor en ziet een nieuwe landstitel steeds realistischer worden. De wedstrijd in Alkmaar is voor Ajax de laatste vijf seizoen een redelijk makkelijke prooi, drie keer werd gewonnen, één keer werd het gelijk en één keer werd verloren. In het AFAS Stadion moet Ajax het in ieder geval doen zonder Amin Younes, de buitenspeler heeft last van een knieblessure. Daarnaast zal Marcel Keizer moeten puzzelen in de defensie door de blessure van Maximilian Wöber en de schorsing van Joel Veltman.

In de historie speelde de teams 39 keer eerder in Alkmaar tegen elkaar. Acht keer won AZ, elf keer werd het gelijk en 20 keer won Ajax.

Onze voorspelling: Een schaakwedstrijd waarbij AZ en Ajax weinig risico durven te nemen. Een gelijkspel > 3.58.

Speel de top drie als volgt en maak van €5,- > €81,-

PSV – ADO Den Haag: Handicap 0-2/ADO Den Haag wint > 2.24.
Sparta – Feyenoord: Handicap 1-0/Feyenoord wint >  2.01.
AZ – Ajax: Gelijkspel > 3.58.

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering.