Wederom een programma van de traditionele top-3 om naar uit te kijken voor dit weekend. PSV kan wederom naar het oosten voor een lastig potje. Ajax kan zich voorbereiden op hun angstgegner en Feyenoord treft thuis ADO Den Haag.  Lees hier de voorbeschouwing.

PSV publiek - Toto

FC Twente – PSV
Zaterdag, 27/01/2018
19.45, Grolsch Veste

Gelijkspel @ 4.35

En daar was overwinning nummer drie die in de blessuretijd van de wedstrijd werd geboekt. PSV zwijnde weer. Ditmaal tegen Heracles door toedoen van Luuk de Jong in de laatste tien seconden van de blessuretijd. Dat deed het eerder tegen PEC Zwolle en FC Twente. Die laatste is nu de tegenstander a.s. zaterdag. Ditmaal hebben de Tukkers echter het thuisvoordeel. En met de komst van oud PSV’er Adam Maher en oud Ajacied Mounir El Hamdaoui heeft de selectie van Gertjan Verbeek een aardige kwaliteitsinjectie gehad. Terwijl Maher afgelopen weekend een redelijk debuut kende tegen  Roda JC, was El Hamdaoui nog in afwachting van een aantal papieren om zijn overgang definitief te regelen. Twente had van Roda moeten winnen om enige afstand te nemen van de degradatiezone, dat lukte niet en dus staat het nog op een vijftiende plek. De Tukkers hebben in het in eigen huis de laatste wedstrijden niet makkelijk, in de laatste vijf wedstrijden werd er namelijk niet gewonnen.

PSV zal op zijn hoede moeten zijn. FC Twente zal de wedstrijd in Eindhoven namelijk niet vergeten zijn. Door een late eigen goal van Stefan Thesker verloren ze bij het debuut van Verbeek en was de terugreis naar Enschede een lange. De Eindhovenaren komen in de uitwedstrijden over het algemeen goed voor de dag. Van de laatste 50 uitwedstrijden verloor het maar vijf keer, twaalf keer werd het gelijk en 33 keer gingen de drie punten mee terug naar Eindhoven.

De historie in Enschede is nipt in het voordeel van PSV. 14 keer won FC Twente, 20 keer werd het gelijk en 17 keer won de ploeg van Philip Cocu.

Onze voorspelling: De revanchegevoelens uit de eerdere ontmoeting tussen gaat de Eindhovenaren pijn doen. Een gelijkspel > 4.35.

FC Utrecht stadion - Toto

FC Utrecht – Ajax
Zondag, 28/01/2018
12.30, Stadion Galgenwaard

Ajax wint met handicap 1-0 @ 2.60

FC Utrecht – Ajax staat altijd garant voor een heetgebakerd potje. Voor de Domstedelingen is het de wedstijd van het jaar, die gewonnen moet worden. Voor de Amsterdammers is het altijd een zeer  lastige horde om te nemen in de race om landstitel. Afgelopen tien keer lukte dat Ajax dan ook maar drie keer. FC Utrecht won vier keer en drie keer werd het gelijk. Deze editie is sowieso een speciale voor Eric ten Hag. De coach van Ajax weet met zijn Utrecht verleden precies wat het kan verwachten in de Galgenwaard. Maar de andere kant van de medaille is dat Jean-Paul de Jong met zijn selectie precies weet waar de kansen liggen met ten Hag als coach. Ajax zal in ieder geval met genoeg zelfvertrouwen afreizen. De Amsterdammers wisten in de vorige speelronde Feyenoord simpel van zich af te slaan en met 2-0 te winnen. Ten Hag heeft een nagenoeg fitte selectie tot zijn beschikking en zal moeten winnen om niet verder achterop te raken op PSV.

FC Utrecht speelde midweeks overigens nog een prima generale door Feyenoord op 1-1 te houden. De thuisploeg had zelfs nog een aantal goede kansen op de overwinning. Maar de grootse kans was voor Feyenoord waar Robin van Persie in de blessuretijd oog in oog met keeper Jensen over schoot. Al met al was een gelijkspel een terecht resultaat voor beide ploegen.

De historie is in het voordeel van de Amsterdammers. 14 keer won FC Utrecht, 12 keer werd het gelijk en 21 keer won Ajax.

Onze voorspelling: Ajax is in een goede vorm en hebben na lang puzzelen de juiste basisformatie gevonden. Ten Hag weet precies waar de pijnpunten van Utrecht liggen. Ajax wint met handicap 1-0 > 2.60.

Feyenoord De Kuip - Toto

Feyenoord – ADO Den Haag
Zondag, 28/01/2018
14.30, De Kuip

Feyenoord wint met handicap 0-2 @ 2.54

In Rotterdam snakken de supporters weer naar een overwinning. Na het pijnlijke verlies in de Klassieker tegen Ajax  volgde een gelijkspel in en tegen Utrecht. De ploeg van Giovanni van Bronckhorst is dus niet heel lekker uit de winterstop gekomen. Het gat met koploper PSV is inmiddels opgelopen naar zestien punten. Een nieuw kampioenschap is daarmee ver weg. De Rotterdammers kunnen zich richten op plek 3-5. Daarnaast zal de ploeg volgende week in de beker tegen PSV ten koste van alles willen winnen om eventueel nog een prijs te pakken dit seizoen. Enige lichtpuntje in Utrecht was de rentree van Robin van Persie, die werd ontvangen met een ovationeel applaus.

ADO Den Haag is de huidige nummer acht van de Eredivisie en speelt een redelijk seizoen. In uitwedstrijden dit seizoen is het 50/50. Vier wedstrijden werden gewonnen en vier wedstrijden werden verloren. Thuis werden Feyenoord en Ajax op een gelijkspel gehouden. Prima resultaten voor trainer Alfons Groenendijk. Willen de Hagenezen echter mee doen met de plekken om Europees voetbal moet het constanter worden.

De historie in Rotterdam is duidelijk in het voordeel van Feyenoord. 28 keer won Feyenoord, 8 keer werd het gelijk en 7 keer won ADO.

Onze voorspelling: Feyenoord zal na twee mindere wedstrijden getergd zijn. Net zoals het thuispubliek. Feyenoord wint met handicap 0-2 > 2.54.

Als je €5,- op de top-3 als volgt inzet..:
FC Twente – PSV: gelijkspel > 4.35
FC Utrecht – Ajax: Ajax wint met hcp 1-0 > 2.60
Feyenoord – ADO Den Haag: Feyenoord wint met handicap 0-2 > 2.54
…maak je kans op €81,23.

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering.