Op papier speelt de traditionele top-3 een wedstrijd die gewonnen moet worden. Feyenoord en Ajax tegen laagvliegers. PSV thuis tegen de nummer vijf. Lees hier de voorbeschouwing.

PEC Zwolle fans - Toto

PSV – PEC Zwolle
Zaterdag, 03/02/2018
19.45, Philips Stadion

2 of 3 doelpunten @ 2,22

Beide clubs kwamen midweeks in actie in de Toto KNVB Beker. PSV ging op bezoek bij Feyenoord. En dat is de laatste jaren bijna altijd een onneembare vesting voor de Eindhovenaren. Nu ook weer. Feyenoord begon zoals verwacht agressief aan het duel en PSV wist daar niets tegen in te brengen waardoor het binnen de kortste keren met 1-0 achter stond. Ondanks dat de ploeg van Philip Cocu daarna een licht overwicht had wist Feyenoord via Tonny Vilhena de 2-0 te maken. En daar ging de ambitie om dit jaar de dubbel te winnen in rook op. Enige lichtpuntje aan Eindhovense kant was Mauro Junior. De kleine Braziliaan speelde vanaf nummer ‘tien’ en viel op door zijn technisch verfijnde spel.

PEC Zwolle speelde in de beker een uitwedstrijd tegen AZ. De Zwollenaren verloren deze kansloos met 4-1. Dat kwam mede door de rode kaart van Diederik Boer. Maar de Alkmaarders speelde sowieso al een sterke wedstrijd en waren continu de bovenliggende partij. Voor de voormalige bekerwinnaar PEC zit er dus geen nieuwe bekerfinale in. De focus zal volledig op de competitie komen te liggen. En dat zal ook wel moeten want de ploeg van John van ’t Schip heeft het de laatste weken wat moeilijker in de Eredivisie. Van de laatste zeven wedstrijden werden er maar drie gewonnen (alle drie met één doelpunt verschil), twee keer werd er verloren en twee keer werd het gelijk.

De historie in Eindhoven is in het voordeel van PSV. Van de 20 wedstrijden in het Philips Stadion won PSV 10 keer, drie keer werd het gelijk en vier keer won PEC Zwolle.

Onze voorspelling: PSV is thuis altijd sterk. De minder vorm van Zwolle zal PSV genoeg kansen gaan opleveren. Er worden 2 of 3 doelpunten gescoord  > 2.22.

VVV fans - Toto

VVV – Feyenoord
Zondag, 04/02/2018
14.30, de Koel

Handicap 1-0/Feyenoord wint @ 2.36

In Rotterdam stond er veel druk op de bekerwedstrijd van tegen PSV. Het bekertoernooi is voor Feyenoord dit seizoen waarschijnlijk belangrijker geworden dan de competitie. In de Eredivisie staat de landskampioen namelijk inmiddels zestien punten achter op de Eindhovenaren. Dat gat zal niet meer gedicht worden. De enige kans op een prijs is dus de beker. Het was dan ook een opluchting dat de Rotterdammers die bekerwedstrijd tegen PSV wonnen. Nu mag het op bezoek in één van de meest karakteristieke stadions van Nederland; De Koel in Venlo. En dat doet het met Nicolai Jørgensen. De Deense spits leek even naar Newcastle United te gaan maar de Engelse laagvlieger besloot toch in zee te gaan met Islam Slimani van Leicester United.

VVV speelt vooralsnog een prima seizoen. De promovendus staat op een keurige tiende plaats en doet dus gewoon aardig mee in de middenmoot. Dat had waarschijnlijk niet iedereen verwacht. De meeste punten worden echter niet thuis in de Koel behaald. In tien thuiswedstrijden werd er maar twee keer gewonnen en werd er drie keer gelijk gespeeld. In de tien uitwedstrijden is het bijna ongeslagen, er werd alleen verloren bij Heracles. Dat is knap van de ploeg van Maurice Steijn. Maar ergens ook zonde als je, je afvraagt waar de Venlonaren hadden gestaan wanneer ze thuis meer punten hadden gepakt?

De historie in Venlo is verrassend genoeg in het voordeel van VVV. Negen keer won VVV, acht keer werd het gelijk en drie keer won Feyenoord.

Onze voorspelling: Gezien de vorm van Feyenoord en het zelfvertrouwen van de ploeg gaan de Rotterdammers met twee doelpunten verschil winnen: handicap 1-0/Feyenoord wint > 2.36.

Arena Amsterdam Stadion - Toto

Ajax – NAC Breda
Zondag, 04/02/2018
16.45, Johan Cruijff Arena.

Ajax wint de 1e helft met handicap 0-1 @ 2.14

NAC zal met enige angst afreizen naar Amsterdam. De heenwedstrijd in Breda eindigde namelijk in 0-8. Een historische nederlaag voor de Bredanaren. En dan is de vorm er op dit moment ook niet bij de ploeg van Stijn Vreven. Van de laatste zes wedstrijden werd er maar één keer gewonnen, vier keer verloren en één keer werd het gelijk. NAC staat op dit moment op een zestiende plek. Daarmee zingt het degradatiespook in Breda al rond. Er moeten met nog veertien wedstrijden voor de boeg nu punten worden gepakt anders lijken de degradatie play offs onvermijdelijk.

In Amsterdam heerst de teleurstelling. Na het gelijk spel in Utrecht staan de Amsterdammers inmiddels zeven punten achter op PSV. En dat frustreert. Zeker omdat de Eindhovenaren vaak in de laatste minuten pas de punten weten te pakken. Ajax zal ook ietwat getergd zijn nadat het op een onmogelijke grasmat niet het gewenste snelle spel kon spelen.

De historie is overduidelijk in het voordeel van Ajax.  Van de 48 ontmoetingen in Amsterdam won Ajax er 38, zeven keer werd het gelijk en drie keer won NAC.

Onze voorspelling: Een getergd Ajax tegen een geplaagd NAC. NAC wordt in de eerste helft overlopen. Ajax wint de 1e helft met handicap 0-1 > 2.14.

Als je €5,- op de top-3 als volgt inzet..:
PSV – PEC Zwolle: 2/3 doelpunten > 2.22
VVV – Feyenoord: Feyenoord wint met hcp 1-0 > 2.36
Ajax – NAC: Ajax wint de 1e helft met handicap 0-1 > 2.14
..maak je kans op €56,06.

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering.