Een midweekse speelronde in de Eredivisie. PSV en Ajax zouden normaal gesproken een eenvoudige overwinning moeten boeken. Feyenoord wil revanche op zichzelf. Lees hier de voorbeschouwing.

Excelsior fans - Toto

PSV – Excelsior
Woensdag, 07/02/2018
18.30, Philips Stadion

halftime/fulltime > X/PSV @ 4.10

In Eindhoven dendert de trein door naar de 24e landstitel. Afgelopen weekend kwam PEC Zwolle op bezoek en na een moeizaam begin werd PEC toch over de knie gelegd. Dat kwam mede door de rode kaart van Mickey van der Hart, die op zijn beurt weer de geschorste Diederik Boer verving. Hirving Lozano werd de diepte ingestuurd waarna de verrassend ver uitgekomen van der Hart de doorgebroken Mexicaan onderuit haalde. Hierna duurde het nog even voordat de ban werd gebroken, door Luuk de Jong. De spits scoorde uiteindelijk een hattrick waarna de verguisde Josua Brenet met de 4-0 voor het slotakkoord tekende. En zo evenaarde de ploeg van Philip Cocu een record uit het seizoen ’86-’87 door 21 thuiswedstrijden achtereenvolgens te winnen. Een knappe prestatie.

Maar nu komt een van de beter spelende uitteams op bezoek. Excelsior verloor weliswaar vier van de laatste vijf uitwedstrijden. Daarvoor won het er vier van de vijf. Daarbij moet ook gezegd worden dat de Rotterdammers vooralsnog in elk uitduel minimaal één keer wisten te scoren. Dat zijn prima cijfers voor de club met het kleinste budget van de Eredivisie. De vorm is er op dit moment alleen niet helemaal bij Excelsior. Er werd maar één wedstrijd gewonnen van de laatste vijf duels.

De historie in Eindhoven is in het voordeel van PSV. Van de 20 ontmoetingen won PSV er 16, drie keer werd het gelijk en één keer won Excelsior.

Onze voorspelling: PSV weet wedstrijden nog niet altijd overtuigend naar zijn hand te zetten. Excelsior weet wat het kan verwachten en zal dat in de eerste helft kunnen tegenhouden waarna het verzet in de tweede helft wordt gebroken: halftime/fulltime > X/PSV > 4.10.

Ajax fans - Toto

Roda JC – Ajax
Woensdag, 07/02/2018
20.45, Parkstad Limburg Stadion

Dubbele kans > Roda JC of X @ 4.49

De race in de strijd om de landstitel is voor Ajax vooralsnog een vervelende. Het mag zelf geen misstap meer maken, want dan wordt het gat te groot met PSV. Zelf kan het eigenlijk niets goed doen, ja gewoon de wedstrijden winnen maar dat is altijd de verwachting. En verder moeten ze hopen op een misstap van de Eindhovenaren. Op een gure woensdagavond afreizen naar een kunstgrasveld in Kerkrade is dan niet prettig. En met de wetenschap dat de wedstrijd tegen NAC van Ajax’ kant niet goed was ruikt Roda JC bloed. Het liep heel stroef bij de Amsterdammers. Pas in de laatste minuut viel eigenlijk pas de beslissing door een benutte vrije trap van de uitgefloten Hakim Ziyech.

In Kerkrade lijkt het de afgelopen weken iets beter te lopen. Misschien zijn de resultaten nog niet helemaal daar (twee keer winst in de laatste zes wedstrijden), het spel is verbeterd ten aanzien van voor de winterstop. De eerdere ontmoeting in Amsterdam won Ajax met 5-1. Daarbij moet gezegd worden dat Roda wel met 0-1 voor wist te komen en Ajax pas in de tweede helft afstand nam. Wellicht geeft die wedstrijd vertrouwen voor deze speelronde. De trots van het zuiden moet het dit seizoen met name hebben van de thuiswedstijden. 12 van de huidige 16 punten werden namelijk in het Parkstad Limburg stadion gehaald.

De historie in Kerkrade is in het voordeel van Ajax. Van de 33 ontmoetingen won Ajax er 18, 17 keer werd het gelijk en acht keer won Roda JC.

Onze voorspelling: De omstandigheden zijn verre van ideaal voor Ajax. Een ploeg die vecht tegen degradatie en op kunstgras speelt. Ajax gaat punten verspelen: Dubbele kans > Roda JC of X > 4.49.

Feyenoord fans - Toto

Feyenoord – Groningen
Donderdag, 08/02/2018
20.45, De Kuip

Feyenoord wint met handicap 0-1 @ 1.57

De landskampioen weet 13 wedstrijden voor het einde zeker dat het niet de titel prolongeert. Feyenoord verloor afgelopen weekend van VVV en staat daardoor inmiddels op negentien punten achterstand van PSV. De Rotterdammers zullen als doel de nummer drie positie hebben gesteld, maar zelfs dat wordt een hels karwei. AZ staat zeven punten voor en speelt ook nog eens een stuk beter dan Feyenoord. De ploeg van Giovanni van Bronckhorst moet zelfs uitkijken dat het niet verder afzakt, nummer zeven FC Utrecht staat namelijk maar vier punten achter. De focus in Rotterdam zal dus volledig komen te liggen op de enige prijs die dit seizoen gehaald kan worden; de Toto KNVB beker.

Tegenstander FC Groningen speelt eigenlijk net zo een kleurloos seizoen als Feyenoord. De ploeg van coach Ernest Faber staat op de dertiende plaats. En dat is gezien het puntenaantal precies de laatste plek onder de middenmoot. Onder Groningen staat namelijk met vijf punten achterstand Willem II, dat weer op zijn beurt vecht tegen degradatie. Voor FC Groningen is het dus zaak om hier en daar wel punten te blijven pakken om in ieder geval zeker te zijn dat het straks niet nog kans maakt om promotie/degradatie play offs te spelen. Zover zal het zeer waarschijnlijk niet komen, daarvoor is de selectie simpelweg te sterk.

De historie is overduidelijk in het voordeel van Feyenoord  Van de 38 ontmoetingen in Rotterdam won Feyenoord er 26, negen keer werd het gelijk en drie keer won FC Groningen.

Onze voorspelling: Feyenoord wil voor eigen publiek de rug rechten na het debacle in Venlo. Een simpele overwinning is het gevolg: Feyenoord wint met handicap 0-1 > 1.57.

Als je €5,- op de top-3 als volgt inzet..:
PSV – Excelsior: halftime/fulltime > X/PSV > 4.10
Roda JC – Ajax: dubbele kans > Roda JC/X > 4.49
Feyenoord – FC Groningen: handicap 0-1/Feyenoord wint> 1.57
…maak je kans op €144,51,-

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering.