En toen was daar wederom puntverlies voor Ajax. Het gat tussen nummer één PSV en nummer twee Ajax is weer opgelopen tot zeven punten. Beide ploegen kunnen zich deze speelronde opmaken voor een lastig potje. Lees hier de voorbeschouwing.

PSV stadion - Toto

PSV – FC Utrecht
Zaterdag, 03/03/2018
18.30, Philips Stadion

Onder 2.5 goals @ 2.37

PSV verloor in eigen huis al twee decennia niet meer van FC Utrecht. De laatste keer dat de Domstedelingen een resultaat behaalden in het Philips Stadion was in 1996, toen nam het één punt mee terug naar Utrecht. Het is de langste thuiszekereeks die PSV tegen een Eredivisieploeg heeft staan. Willem II (15) en AZ (9) verloren ook al veel competitieduels op rij in het Philips Stadion, net als ADO (7) en NAC (6). Het humeur in Eindhoven zal goed zijn. Afgelopen weekend werd op overtuigende wijze Feyenoord met 1-3 aan de kant geschoven. En uit winnen bij Feyenoord doet PSV niet vaak. De 0-0 die Ajax eerder op dag boekte tegen ADO Den Haag zal ongetwijfeld als doping hebben gewerkt. Ondanks het gemis van topscorer Hirving Lozano stonden er nu andere spelers op in de vorm van Steven Bergwijn, Gaston Pereiro en Bart Ramselaar om de Eindhovenaren naar de overwinning te gidsen. Tegenstander FC Utrecht is ook in goede doen. Sinds de winterstop verloor het nog niet, terwijl het thuis achtereenvolgens Feyenoord, Ajax en AZ trof en op een gelijkspel hield. En dat is knap van Jean Paul de Jong, die de naar Ajax vertrokken Eric ten Hag moest doen vergeten. Dat lijkt nu al gelukt met deze knappe reeks wedstrijden. Het is te hopen voor Utrecht dat Zakaria Labyad terugkeert in de selectie, afgelopen wedstrijd tegen FC Twente was de Marokaanse Nederlander er vanwege een blessure namelijk niet bij.

De historie in Eindhoven is in het voordeel van PSV. Van de 47 ontmoetingen won PSV 41 keer, vijf keer werd het gelijk en slechts één keer won FC Utrecht.

Onze voorspelling: PSV gaat winnen, al zal dit niet gemakkelijk gaan. Daarom zijn doelpunten schaars in deze wedstrijd. Onder 2.5 goals > 2.37.

NAC fans - Toto

NAC Breda – Feyenoord
Zaterdag, 03/03/2018
20.45, Rat Verlegh Stadion

Gelijkspel @ 4.30

Feyenoord zal toch de rug moeten gaan rechten in de competitie om te zorgen dat de landskampioen niet bedenkelijk ver terugzakt. Het gat met de koploper is 23 punten. In de wedstrijd tegen PSV kreeg menig voetballiefhebber of fan de indruk dat de ploeg zich niet kon motiveren voor deze wedstrijd en dat de ploeg met hun hoofd al bij de beker zat. Dat zullen de Feyenoord fans moeilijk kunnen accepteren, en terecht. Je verwacht van de landskampioen meer in een dergelijke topwedstrijd. Het manco van de ploeg zit hem met name in het aantal creatieve spelers die de selectie ontbeert. Alleen Steven Berghuis weet dit seizoen nog wel eens met een creatieve ingeving een wedstrijd naar zich toe te trekken, maar de buitenspeler was tegen PSV onzichtbaar. Nu kan het zijn borst natmaken met een avondje NAC en tegen een ploeg die wel nog ergens om speelt in de competitie. NAC moet punten gaan pakken in de strijd tegen degradatie en die ruiken natuurlijk bloed tegen het huidige Feyenoord. De ploeg van Stijn Vreven presteert thuis echter wel uiterst wisselvallig, van de 12 thuiswedstrijden dit seizoen in eigen stadion wist het namelijk maar vier keer te winnen.

Van de 48 ontmoetingen in Breda wist Feyenoord 25 keer te winnen, tien keer werd het gelijk en 13 keer won NAC.

Onze voorspelling: Feyenoord gaat het zwaar krijgen in Breda. Zeker omdat er bij clubs in degradatienood altijd iets extra’s los komt, helemaal als je niets te verliezen hebt tegen topclub. Een gelijkspel > 4.30.

Vitesse stadion - Toto

Vitesse – Ajax
Zondag, 18/02/2018
14.30, Gelredome

2 of 3 doelpunten @ 1.88

In de laatste tien ontmoetingen won Vitesse of Ajax. Nooit werd het gelijk. Drie keer won Vitesse en zeven keer won Ajax. Dat is een aardig moyenne voor de Amsterdamse club omdat wedstrijden in de Gelredome op papier altijd als lastig worden beschouwd. De laatste prijs die Ajax pakte was in 2014, toen de landstitel. Het lijkt er nu op dat de Amsterdammers dit seizoen wederom naast een prijs grijpen. Dat zijn geen fijne statistieken voor de grootste club van Nederland. In de Gelredome kan het weer aan de bak en moet het op zaterdag hopen op een misstap van PSV. Maar dan nog moet het eerst zelf een resultaat weten te behalen. Afgelopen zondag stond Siem de Jong in de punt van de aanval en dat verliep moeizaam. Ook was Hakim Zyech met 47 maal balverlies niet in zijn beste doen. Toch kreeg de ploeg van Eric ten Hag genoeg grote kansen om de wedstrijd naar zich toe te trekken maar het had de pech van een uitblinkende keeper in de vorm van Robert Zwinkels.

Vitesse is de nummer zeven van de Eredivisie. Die plek geeft nu recht op een plek in de play offs om Europees voetbal. Maar de Arnhemmers worden op de hielen gezeten door nummer acht ADO Den Haag. Het is dus zaak voor de ploeg van Henk Fraser dat het punten gaat pakken om die zevende plaats vast te houden.

Van de 32 ontmoetingen in Arnhem won Vitesse tien keer, acht keer werd het gelijk en 14 keer won Ajax.

Onze voorspelling: Gezien de aanvallende intenties van beide clubs gaat er hoe dan ook gescoord worden. 2 of 3 doelpunten > 1.88.

Als je €5,- op de top-3 als volgt inzet..:
PSV – FC Utrecht: onder 2.5 goals > 2.37
NAC Breda – Feyenoord: een gelijkspel  > 4.30
Vitesse – Ajax: 2 of 3 doelpunten > 1.88
…maak je kans op €95,80

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering.