Tsja en dan is het gat tussen de nummer één en twee opeens weer tien punten. Een nieuw kampioenschap gloort in Eindhoven aan de horizon. De strijd om plek twee lijkt spannender te worden. Lees hier de voorbeschouwing.

PSV publiek - Toto

Willem II – PSV
Zaterdag, 10/03/2018
19.45, Koning Willem II Stadion

PSV wint met handicap 2-0 @ 3.33

PSV kende vorig week een droomweekend. Op zaterdag eerst zelf redelijk eenvoudig winnen van FC Utrecht. En op zondag verloor naaste belager Ajax drie hele belangrijke punten uit bij Vitesse. De voorsprong op de nummer twee is zo gegroeid naar tien punten. In de historie gaf geen enkele ploeg met nog zeven wedstrijden te spelen zo een voorsprong uit handen. De platte kar kan worden afgestoft. In Tilburg mist Philip Cocu wel twee potentiele basisspelers. Jorrit Hendrix en Hirving Lozano zijn beide geschorst. Waarschijnlijk zal Derrick Luckassen de plek van Hendrix innemen als controlerende middenvelder.

In Tilburg broeit het. Afgelopen week werd coach Erwin van der Looi ontslagen, dit op aandringen van de fanatieke supporters van Willem II. De fans herkende hun geliefde Willem II niet meer terug onder van der Looi. Er werd vooral heel verdedigend gevoetbald en dat pikten de fans niet langer. As zaterdag zal Reinier Robbemond de Tricolores coachen. De vraag is of Robbemond direct naar de supporters zal luisteren en PSV met aanvallend voetbal het vuur aan de schenen gaat leggen. Dat lijkt onverstandig tegen, want dan kan Philip Cocu met zijn ploeg hun geliefde spelletje spelen.

De historie is Tilburg is in het voordeel van PSV. Acht keer won Willem II, negen keer werd het gelijk en 24 keer won PSV.

Onze voorspelling: PSV ruikt de landstitel en dat geeft de ploeg vleugels. PSV wint met handicap 2-0 > 3.33.

Heerenveen fans - Toto

Ajax – Heerenveen
Zondag, 11/03/2018
14.30, Johan Cruijff Stadion

Under 2.5 goals @ 2.49

De welbekende bestuurscrisis is weer terug in Amsterdam. Het is voor de Ajax fans te hopen dat dit niet zijn weerslag gaat hebben op de wedstrijd tegen Heerenveen. Want de druk op de ploeg zal enorm hoog zijn. Als de Amsterdammers weer punten verspelen en AZ wint bijvoorbeeld van Feyenoord dan staat Ajax derde en is de crisis compleet. De strijd om de tweede plek zal waarschijnlijk de resterende zeven wedstrijden spannender zijn dan de strijd om de landstitel, want die lijkt vergeven. PSV staat tien punten voor en dat lijken de Eindhovenaren in deze vorm niet meer weg te gaan geven. En dat is voor Ajax pijnlijk. De grootste club van Nederland won namelijk de afgelopen vier jaar geen enkele prijs en dat mag niet gebeuren bij de club met de hoogste begroting van de Eredivisie. De vraag is wie Eric ten Hag in de spits posteert. Klaas Jan Huntelaar is waarschijnlijk nog niet fit genoeg en Kasper Dolberg ligt er al langer uit. De laatste twee wedstrijden waarin Ajax tegen een gelijkspel en een nederlaag aanliep stond Siem de Jong in de spits, die maakte geen bijster goede indruk. De roep om Mateo Cassierra in de punt van de aanval te zetten wordt groter.

Heerenveen is de nummer negen van de Eredivisie en staan één punt achter op nummer acht ADO Den Haag. Die plek geeft weer recht op de play offs om Europees voetbal. De Friezen spelen dus zeker nog ergens om de resterende Eredivisiewedstrijden. In Amsterdam komt Heerenveen er de laatste jaren niet aan te pas; van de laatste zes duels in de Arena werden er vijf verloren en één keer werd het gelijk. Heerenveen kreeg daarin gemiddeld 3.6 goals tegen en scoorde zelf gemiddeld één keer. Dat zijn geen beste cijfers.

De historie in Amsterdam is logischerwijs in het voordeel van Ajax. Van de 25 ontmoetingen in Amsterdam won Ajax er 19, drie keer werd het gelijk en drie keer won Heerenveen.

Onze voorspelling: De druk staat er goed op en Ajax mist vertrouwen. De Amsterdammers zullen de wedstrijd winnen maar omdat Heerenveen strijd om Europees voetbal gebeurt dat met weinig goals: Under 2.5 goals > 2.49.

Feyenoord De Kuip - Toto

Feyenoord – AZ
Zondag, 11/03/2018
16.45, De Kuip

Onder 2.5 goals @ 2.37

Het mooiste affiche van dit Eredivisieweekend is in de Kuip waar AZ op bezoek komt. Een mooi voorproefje op dezelfde ontmoeting in de finale van de Toto KNVB beker. Voor Feyenoord zal die finale het seizoen nog enigszins kunnen redden. In de competitie staat het inmiddels op een vierde plek. Mocht Feyenoord niet de beker winnen moet het met die eindklassering mee doen om de strijd om Europees voetbal. En dan is het verschil met vorig seizoen, toen de club na 18 jaar weer landskampioen werd, erg groot. Feyenoord mist net name op het middenveld een creatieve nummer tien. Met de komst van Robin van Persie werd daar wel op ingespeeld maar van Persie speelt nog geen hele wedstrijd en kan daardoor niet 90 minuten van waarde zijn voor de ploeg. Mentaal zal het resultaat van deze wedstrijd in voorbereiding op de bekerfinale zeker een rol gaan spelen.

In Alkmaar wordt er met veel vertrouwen en in rust toegewerkt naar het einde van dit seizoen. Het lijkt er op dat coach John van de Brom straks de conclusie kan trekken dat het voor AZ een heel goed seizoen is geweest. Nu al met een tweede plek die voor het grijpen ligt en een bekerfinale doen de Alkmaarders het gewoon heel goed. Daar bovenop kwam afgelopen week ook nog de beloning voor een drietal spelers met de eerste voorselectie van Ronald Koeman voor het Nederlands Elftal. Wout Weghorst, Guus Til en Marco Bizot zien hun goede seizoen beloond worden met deze uitverkiezing. Het vertrouwen zal in Alkmaar dus groot zijn voor de wedstrijd tegen Feyenoord. De laatste keer dat AZ echter wist te winnen in de Kuip was in 2011.

De historie in de Kuip is in het voordeel van Feyenoord. Van de 39 ontmoetingen won Feyenoord er 25, zes keer werd het gelijk en acht keer won AZ.

Onze voorspelling: Helaas voor de Feyenoord fans maar AZ heeft op dit moment een beter team, is in vorm en speelt tegen een Feyenoord dat zoekende is. De eerste helft zal nog gelijk op gaan maar in de tweede helft weet AZ de wedstrijd naar zich toe te trekken: halftime/fulltime: X/AZ > 7.62.

Als je €5,- op de top-3 als volgt inzet..:
Willem II – PSV: handicap 2-0/PSV > 3.33
Ajax – Heerenveen: under 2.5 goals  > 2.49
Feyenoord – AZ: halftime/fulltime: X/AZ > 7.62
…maak je kans op €315,-

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering. 

Speel Bewust - Toto