Laten we maar meteen met de deur binnenvallen. Ajax wint de klassieker met 2-1 van Feyenoord. De meningen zijn verdeeld, maar Mr. Toto is vastberaden. Dit wordt een kraker met drie doelpunten die wordt beslecht door Ajax.

Waar Ajax de Amsterdam Arena in extase bracht door de kwartfinale van de Europa League te halen, daar faalden ze een paar dagen later in de Eredivisie door niet verder te komen dan een gelijkspel in het Rotterdamse Kralingen bij Excelsior.

Als er een kampioenschap op het spel staat, lijkt het gek dat je minder gemotiveerd bent al is een midweekse Arena natuurlijk een ander strijdtoneel dan een zondags Woudestein. Een ding is zeker voor de kraker van komende zondag hoeven beide ploegen zich niet te motiveren.

Bij Ajax is Dolberg een vraagteken door zijn bovenbeenblessure uit de wedstrijd tegen FC Kopenhagen. De vraag is nu of Bosz voor dezelfde constructie kiest met Traoré in de spits en Justin Kluivert als rechtsbuiten of krijgt de Arena eindelijk waar het een paar weken om schreeuwt, een basisplaats voor David Neres.

Feyenoord kan geen beroep doen op Vilhena die woensdagavond een schorsing kreeg op basis van TV-beelden van Sparta – Feyenoord. Een groot gemis voor de Rotterdammers. Zeker ook omdat Jørgensen , Karsdorp en Kongolo niet helemaal fris zijn. Daarnaast komt hierdoor of een onervaren speler binnen de lijnen op de plek van Vilhena of Kuyt/Toornstra komt in een verdedigendere rol te spelen op het middenveld. Winnen el Ahmadi en zijn middenveld-kompaan van Ziyech en Klaassen, dan gaat Feyenoord zeker niet verliezen. Wij denken echter dat Vilhena te belangrijk is voor de club uit de Maasstad en Ajax de punten in Amsterdam houdt.

Voorspelling: Ajax (2) – Feyenoord (1)

Winst Ajax @ 1,90
Over 2,5 doelpunt @ 1,70
Ajax 2-1 @ 7,35

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering. 

SPEEL NU MEE HOE WERKT HET?