Door het debacle van PSV tegen Willem II is het gat tussen de Eindhovenaren en Ajax weer geslonken tot zeven punten. Feyenoord reist af naar Overijssel voor een lastige pot op kunstgras. Lees hier de voorbeschouwing.

VVV fans - Toto

PSV -VVV
Zaterdag, 17/03/2018
19.45, Philips Stadion

PSV wint @ 2.03

Een gênante vertoning, een aanfluiting en PSV onwaardig. Dit zijn een paar citaten die vorige week de ronde deden nadat de ploeg van Philip Cocu zijn grootste nederlaag in 50 jaar leed. Niet tegen Real Madrid of Bayern München, maar gewoon tegen de nummer 15 van de Eredivisie; Willem II. In die wedstrijd was er geen speler die zijn normale niveau wist te halen en was met name Derrick Luckassen de gebeten hond. De oud-AZ speler speelde een dramatische wedstrijd want door zijn toedoen kregen de Tricolores twee strafschoppen en uiteindelijk moest Luckassen er ook nog eens met twee keer geel vanaf. Coach Philip Cocu kan dit ook aangerekend worden. Luckassen is namelijk geen nummer zes en speelde de andere twee wedstrijden die PSV verloor ook op die positie. Dat kan geen toeval zijn.

Voor VVV was het een bijzondere week door het nieuws rondom Lennart Thy. Thy mist de wedstrijd tegen PSV deze zaterdag door verplichtingen bij een andere match: een DNA-match. De 26-jarige Duitser van VVV kan een leukemiepatiënt helpen met een levensreddende stamceltransplantatie. Een onvergetelijk en  prachtig gebaar van de aanvaller. Over naar de orde van de dag; VVV wist de laatste zes wedstrijden niet te winnen. Van die zes verloor het er twee en vier keer speelde het gelijk. De Venlonaren staan op een 12e plek en zijn veilig voor dit seizoen. De ploeg van Maurice Steijn is door een achterstand van zeven punten op nummer zeven PEC Zwolle ook niet meer echt in  de race voor een plek in de play offs.

De historie in het Philips Stadion is in het voordeel van PSV. Van de 20 ontmoetingen won PSV er 15, drie keer werd het gelijk en twee keer won VVV.

Onze voorspelling: De Eindhovenaren gaan voor eigen publiek revanche nemen. PSV wint en houdt de nul > 2.03

Ajax fans - Toto

Sparta – Ajax
Zondag, 18/03/2018
14.30, Het Kasteel

Halftime/fulltime: X/Ajax @ 3.96

Sparta is in vorm. De laatste twee, zeer belangrijke wedstrijden, werden beide gewonnen. Eerst was ADO Den Haag op Het Kasteel het slachtoffer. De ploeg van Advocaat won met 2-1. Daarna volgde het uitermate belangrijke duel tegen Roda JC. Dat wisten de Rotterdammers met horten en stoten ook te winnen (0-2). Door die twee overwinningen staat Sparta nu op een zestiende plek. Vijf punten achter op Willem II en vier punten voor op nummer laatst Roda JC. Nu komt Ajax dus op bezoek. De laatste keer dat Sparta van Ajax wist te winnen is negen jaar geleden. In 2009 werd het toen 4-0 voor de Kasteelheren. Dick Advocaat lijkt zijn ideale formatie te hebben gevonden met Robbert Muhren vlak achter Michiel Kramer. Twee lange jongens die het met hun opportunistische spel lastig genoeg zijn voor een menig achterhoede in de Eredivisie.

Voor Ajax geldt dat ze afgelopen weekend het gat met PSV hebben teruggebracht tot zeven punten. De hoop op een nieuwe landstitel zal daarmee ietwat zijn toegenomen in Amsterdam. Alhoewel het gat groot blijft. De wedstrijd tegen Heerenveen van vorig weekend was redelijk kenmerkend voor dit seizoen; veel kansen en weinig goals. De ploeg van Eric ten Hag creëert altijd een legio aan kansen maar door het nodige kunst- en vliegwerk gaan er maar weinig ballen daadwerkelijk over de lijn. Op Het Kasteel kan Ajax aan de bak. Een degradatiekandidaat die niets te verliezen heeft tegen de Amsterdammers is een gevaarlijke tegenstander. Ajax zal dus op zijn hoede moeten zijn.

De historie in Rotterdam is nipt in het voordeel van Ajax. Van de 52 ontmoetingen won Ajax er 22, 12 keer werd het gelijk en 18 keer won Sparta.

Onze voorspelling: Sparta zal er vanaf het begin alles aan gaan doen om de openingstreffer van Ajax zo lang mogelijk uit te stellen. Maar de kwaliteit en de fitheid van de Amsterdammers gaat in de tweede helft de doorslag geven. Halftime/fulltime: X/Ajax > 3.96.

PEC Zwolle fans - Toto

PEC Zwolle – Feyenoord
Zondag, 18/03/2018
16.45, MAC³PARK stadion

Under/over: over 3.5 goals @ 2.76

Waar PEC Zwolle zo sterk aan het seizoen begon weet het de laatste weken niet meer de vorm van het begin van het seizoen te vinden. De Zwollenaren verloren zeven van de laatste tien wedstrijden. Van die tien werden er maar twee gewonnen en één keer werd het gelijk. En dat is zonde want daarmee is de ploeg afgezakt naar plek zeven op de ranglijst. De laatste plek die nog recht geeft op play offs om Europees voetbal. De voorsprong op nummer acht ADO is nog wel vier punten. Maar zoals coach John van ’t Schip in een interview aangaf is de strijd nog lang niet gestreden en moet PEC alle zeilen bij zetten om die play offs te halen. Het voordeel is dat PEC nu een tegenstander treft die het niet zo op kunstgras heeft. De laatste keer dat PEC een wedstrijd thuis van Feyenoord won was twee jaar geleden, in het seizoen 2015/2016 werd het toen 3-1.

Feyenoord speelde afgelopen week een interessante wedstrijd tegen AZ. Aangezien dit ook de Toto KNVB Bekerfinale betreft was het boeiend om te zien wie nu de sterkste was en wat dat betekent voor de finale in april. De Rotterdammers wonnen met 2-1 en hadden het geluk aan hun zijde. Doordat Dennis Higler en zijn assistenten een 100% handsbal van Jan Arie van der Heijden over het hoofd zagen kreeg AZ geen strafschop en de mogelijkheid om op voorsprong te komen. Dan was het een hele andere wedstrijd geworden. Desalniettemin wisten  Nicoloi Jorgensen en Jean Paul Boetius weer eens te scoren  en waren de Rotterdammers over de hele wedstrijd genomen wat sterker

De historie in Zwolle is in het voordeel van Feyenoord. Van de 17 ontmoetingen won Feyenoord er zeven, vijf keer werd het gelijk en vijf keer won PEC Zwolle.

Onze voorspelling: Twee aanvallend ingestelde teams gaan er een mooie wedstrijd voor het publiek van maken.  Under/over: over 3.5 goals > 2.76.

Als je €5,- op de top-3 als volgt inzet..:
PSV – VVV: PSV wint en houdt de nul > 2.03
Sparta – Ajax: Halftime/fulltime: X/Ajax > 3.96
PEC Zwolle – Feyenoord: Under/over: over 3.5 goals > 2.76
..maak je kans op €110,-

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering. 

Speel Bewust - Toto