Waar in aanloop naar de Rotterdamse derby nogal wat klachten zijn over de belasting van de spelers bij het spelen op dinsdag en vrijdag zijn de clubs wel in evenwicht qua rust, terwijl dit bij FC Utrecht – FC Twente behoorlijk scheef is. Onze voorspelling voor de wedstrijd van zondag 9 april is 2-1, met een winst voor FC Utrecht.

FC Utrecht won bij Excelsior met 1-3 en speelde al op dinsdag i.v.m. de vrijdagavond-wedstrijd van Excelsior. FC Twente speelde in blessuretijd gelijk tegen PSV, wat natuurlijk een boost geeft, maar deed dit wel pas op donderdagavond en niet in de wedstrijd van 18.30 uur maar in die van 20.45 uur. FC Utrecht heeft dus 48 uur meer rust gehad en FC Twente moet binnen 72 uur weer aan de bak. Trainer Hake noemde de wedstrijd tegen PSV zelfs een slijtageslag.

Strijd om Play off
Beide ploegen staan nu op een Play off-plek. FC Twente mag geen Europees voetbal spelen i.v.m. een straf van de licentiecommissie en voor FC Utrecht geldt dat dit ticket sinds afgelopen woensdag al binnen is. Eindigen op plek 4 zal voor FC Utrecht ook een doel zijn. Geldschieter Van Seumeren spreekt al jaren de wens uit om als grootste uitdager van de traditionele Top 3 gezien te worden.

De vermoeidheid van FC Twente versus de frisheid en het thuisvoordeel van FC Utrecht gaat hier een belangrijke factor zijn. Mr Toto denk dat nergens voor spelen met zo weinig rust in de benen ook tussen de oren zal doorwerken.

Voorspelling: FC Utrecht (2) – FC Twente (1)

FC Utrecht wint – Je krijg 1,92 keer je inzet terug
FC Utrecht wint & er worden meer dan 2,5 doelpunten gescoord – Je krijgt 2,70 keer je inzet terug (under/over)

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering. 

SPEEL NU MEE HOE WERKT HET?