De komende twee speelronden worden voor met name PSV uitermate spannend in de strijd om de landstitel. Eerst mag het aantreden tegen de nummer drie en volgende week tegen nummer twee Ajax. Feyenoord treft met FC Twente een tegenstander die de punten hard nodig heeft. Lees hier de voorbeschouwing.

PSV publiek - Toto

AZ-PSV
Zaterdag, 07/04/2018
19.45, AFAS Stadion

Gelijkspel @ 3.46

AZ wordt als velen gezien als de best spelende ploeg in de Eredivisie. Ook beter dan PSV en Ajax die beide op het veld vaak veel wisselvalligheid tonen. Wellicht heeft het te maken met de druk. AZ hoeft niet altijd te winnen terwijl PSV en Ajax dat altijd moeten doen. Dat neemt niet weg dat het knap is wat voor niveau de ploeg van John van de Brom vaak op de mat legt. De aanval van de Alkmaarders met Oussama Idrissi, Wout Weghorst en Alireza Jahanbaksh doet niet veel onder voor die van PSV en Ajax en is misschien wel even sterk als die van Feyenoord. Met name Jahanbaksh speelt een ijzersterk seizoen, is continu dreigen en is met 14 goals en 10 assists dé smaakmaker van de Eredivisie. Het zal voor PSV en in het bijzonder linksback Joshua Brenet een uitdading worden om de Iranees af te stoppen. Het verhaal van AZ in toppers is bekend; nooit weet de ploeg echt te overtuigen en punten te pakken.

Voor PSV zijn de komende twee weken de weken van de waarheid. Eerst treft het dus met AZ een ploeg in vorm en de week daarop komt Ajax op bezoek. Gezien het spel van de Eindhovenaren is het een reële mogelijkheid dat het met nog drie wedstrijden te gaan nog maar één punt voor staat op Ajax. De ploeg van Philip Cocu  speelt namelijk alles behalve overtuigend en heeft het geluk aan zijn zijde. Dat bleek ook nog maar eens afgelopen weekend thuis tegen NAC Breda via een eigen goal en een penalty werd het de wedstrijd in geholpen. In de wedstrijd van zaterdag is Steven Bergwijn geschorst. Philip Cocu doet er goed aan om Gaston Pereiro als vervanger in de basis te zetten, de Uruguayaan is vaak beslissend in topwedstrijden.

De historie in Alkmaar is in het voordeel van PSV. Van de 29 ontmoetingen won PSV er 17, negen keer werd het gelijk en 13 keer won AZ.

Onze voorspelling: AZ wil eindelijk eens presteren in een topwedstrijd. Maar PSV weet dat het er nu moet staan als het de 24e landstitel in de geschiedenis wil gaan pakken. Een gelijkspel > 3.46.

FC Twente stadion - Toto

FC Twente – Feyenoord
Zondag, 08/04/2018
14.30, De Grolsch Veste

Gelijkspel @ 3.80

FC Twente staat op de laatste plaats in de Eredivisie. Eén punt achter op Sparta. Na Feyenoord treft het nog ADO (u), PEC (t), Vitesse (u) en NAC (t). Dat zijn geen gemakkelijk wedstrijden voor de Tukkers. Het is dus vijf voor twaalf in Enschedé en als het niet wil degraderen moet het nu punten gaan pakken. Dan is Feyenoord natuurlijk geen lekkere tegenstander. Na het wegsturen van Gertjan Verbeek hoopt de clubleiding een schokeffect weten te creëren. Als je kijkt naar de selectie van Twente zit daar genoeg kwaliteit in om niet te degraderen. Adam Maher, Frederik Jensen, Adnane Tighadouini, Ousamma Assaidi zijn stuk voor stuk spelers die de kwaliteit hebben om bij een subtopper in de Eredivisie te spelen. De kwaliteit is er dus wel alleen komt die er maar niet uit.

Feyenoord speelde vorige week een sterke pot tegen Excelsior. De Kralingers zaten geen moment in de wedstrijd in de Kuip. De ploeg van Giovanni van Bronckhorst trad aan zonder Nicolai Jørgensen en Robin van Persie. Beide spitsen waren geblesseerd. Dylan Vente verving hen in de punt van de aanval.

De historie in Twente is in het voordeel van Feyenoord. Van de 51 ontmoetingen won Feyenoord er 16, 21 keer werd het gelijk en 14 keer won FC Twente.

Onze voorspelling: Het schokeffect komt tot leven tegen Feyenoord en een gelijkspel is het gevolg > 3.80.

Arena Amsterdam Stadion - Toto

Ajax – Heracles
Zondag, 08/04/2018
16.45, Arena

Handicap 0-2 @ 1.79

Ajax kwam met de schrik vrij afgelopen weekend. In Groningen kwam de FC met 1-0 voor en kreeg het een penalty voor de 2-0. Mimoun Mahi schoot echter slecht in waardoor André Onana de Amsterdammers in de race voor de landstitel hield. Want als Ajax had verloren had het een achterstand van tien punten op PSV en dat hadden ze waarschijnlijk nooit meer goed gemaakt. Sterker nog, door de redding van Onana kwam Ajax weer in de wedstrijd scoorde het de 1-1 en maakt het in de dying seconds uiteindelijk, met tien man, de winnende. Nu zal het met veel aandacht de wedstrijd van PSV in Alkmaar volgen. Mochten de Eindhovenaren daar namelijk verliezen kan de ploeg van Eric ten Hag het puntenaantal in een rechtstreeks duel terugbrengen tot één punt. En dan is alles nog mogelijk. Dan moet het wel eerst zelf winnen van Heracles. En dat moet het sowieso, ook als PSV de volle buit pakt.

Heracles is de huidige nummer tien van de Eredivisie en zijn nog met twee punten achterstand op nummer acht Heerenveen in de race om de play offs. Vorig weekend verloor het daar nou net tegen in een rechtstreeks duel met 1-2. De Almeloërs kunnen met enige zelfvertrouwen naar de Johan Cruijff Arena afreizen. In de eerdere ontmoeting dit seizoen won het thuis namelijk knap met 2-1. Toen was Brandley Kuwas de grote man met een goal en een assist.

De historie in de Arena is in het voordeel van Ajax. Van de 17 ontmoetingen wist Ajax er maar liefst 13 te winnen, drie keer werd het gelijk en één keer won Heracles

Onze voorspelling: Ajax gaat er op en er over en wint met handicap 0-2 > 1.79.

Als je €10,- op de top-3 als volgt inzet..:
AZ – PSV: Een gelijkspel > 2.28
FC Twente – Feyenoord: Een gelijkspel > 3.80
Ajax – Heracles: handicap 0-2: Ajax wint > 1.79
..maak je kans op €235

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering. 

Speel Bewust - Toto