In een Europese week waar Manchester City het grote klassenverschil met de Eredivisie bloot legde, en PSV en Ajax sinds lange tijd niet in actie kwamen, kunnen we ons nu verheugen op de eerste vaderlandse topper van dit seizoen. Alsmede de traditioneel lastige uitwedstrijd voor Ajax. Lees hier de voorbeschouwing.

ADO Fans - Toto

ADO Den Haag – Ajax
Zondag 17 september 2017
14:30, Cars Jeans Stadion

Ajax wint @ 1,23

De laatste keer dat ADO Den Haag thuis won van Ajax was in het seizoen 2010/2011. Dat was voor de Hagenezen gelijk één van de meest succesvolle seizoenen uit de clubhistorie. Met uiteindelijk een zevende plek op de ranglijst. Toen won het met 3-2, met spelers als Jens Toornstra, Wesley Verhoek en Dimitri Boelykin. Dit seizoen is ADO niet goed begonnen. Het verloor de eerste drie wedstrijden van FC Utrecht, AZ en Heerenveen. De laatste wedstrijd werd met 1-2 gewonnen van Willem II. Het loopt nog niet bij de ploeg van Alfons Groenendijk. Maar met spelers als Lex Immers, Eric Falkenburg, Ricardo Kishna en Eduard Duplan heeft het genoeg creativiteit, scorend vermogen en Eredivisie ervaring in huis om een gooi te doen naar een plek in de middenmoot. Voor Kishna is het natuurlijk een speciale wedstrijd. De voormalige Ajacied werd op de laatste dag in de transferperiode gehuurd van Lazio Roma en zal zich willen bewijzen tegen zijn oude club.

Ajax heeft de draad weer opgepakt na een roerige periode en het verlies bij Heracles Almelo in de eerste competitiewedstrijd. Het won daarna drie keer redelijk eenvoudig. Trainer Marcel Keizer heeft aangegeven op zoek te willen gaan naar een formatie waren zijn spitsen, Kasper Dolberg en Klaas-Jan Huntelaar, beide kunnen renderen. Vooralsnog verloopt die tandem moeizaam.

In de historie speelden de teams in Den Haag 43 keer eerder tegen elkaar. Elf keer won ADO, negen keer werd het gelijk en 23 keer gingen de drie punten naar Amsterdam.

Onze voorspelling: Ajax wint. Het krachtsverschil op papier zal ook tot uiting komen in de wedstrijd. Met een gretige Huntelaar tegen een broze ADO defensie kan het wel eens met twee doelpunten verschil gaan winnen. Vorig seizoen won Ajax hier met 0-2.

Ajax wint – Je krijgt 1,23 keer je inleg terug.
Ajax wint met 1-0 handicap – Je krijgt 1,68 keer je inleg terug.

PSV stadion - Toto

PSV – Feyenoord
Zondag 17 september 2017
16:45, Philips Stadion

Gelijkspel @ 3,35

De eerste topper van dit seizoen vindt plaats in het Philips Stadion. Daar ontvangt PSV landskampioen Feyenoord. Vorig seizoen werd deze wedstrijd ook vroeg in het seizoen gespeeld. Toen liet Feyenoord direct zien dat het voor niets anders dan de titel ging. Door een late goal van Eric Botteghin won het nipt met 0-1. Door de vroege uitschakeling in Europa voor PSV en het verlies in Heerenveen staat de druk er vol op bij het team van Philip Cocu. De achterban is ontevreden met het vertoonde spel en het beleid wat in Eindhoven wordt gevoerd. Er werd bijvoorbeeld een opvolger voor Jetro Willems beloofd, maar die kwam er nooit. Nu is uit eigen jeugd Kenneth Paal, normaals gesproken aanvallende middenvelder, omgeturnd tot linksback. De Eindhovenaren kunnen daarnaast niet beschikken over Hirvin Lozano. De Mexicaanse aanvaller is geschorst na zijn rode kaart in het Abe Lenstra stadion.  PSV staat reeds drie punten achter op Feyenoord, het mag daarom eigenlijk geen punten verspelen. Ondanks dat het seizoen nog lang is hebben de afgelopen seizoenen bewezen dat de top drie doorgaans maar weinig punten verliest. Vier en zeker zes punten achter op Feyenoord betekent dat het nog maar weinig punten mag verliezen in de resterende wedstrijden.

De Rotterdammers kenden een confronterende week. In de eigen Kuip maakte het na 15 jaar de rentree in de Champions League. Maar na twee minuten kwam het al op een 1-0 achterstand waarna het de rest van de wedstrijd eigenlijk alleen maar achter Manchester City heeft aangehobbeld. Het krachtsverschil was veel te groot. Dat heeft het zelfvertrouwen een deukje opgelopen. In Eindhoven kan coach Giovanni van Bronckhorst wellicht nog niet over spits Nicolai Jørgensen beschikken. Dat is hoe dan ook een gemis. Wel kan het vertrouwen putten uit het vorige seizoen toen het twee keer van PSV won.

PSV – Feyenoord werd 61 keer eerder gespeeld. 32 keer won PSV, negen keer werd het gelijk en 20 keer won Feyenoord. In de laatste vijf wedstrijden werden er gemiddeld 3.4 goals gescoord.

Onze voorspelling: Een gelijkspel. PSV mag niet verliezen en zal daar alles aan gaan doen in het eigen Philips Stadion. Feyenoord is wellicht wat vermoeid en zal hoe verder de wedstrijd vordert genoegen nemen met een gelijkspel.

Gelijkspel – Je krijgt 3,35 keer je inleg terug.
Er worden meer dan 3,5 goals gescoord – Je krijgt 2,71 keer je inleg terug.

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering.