Na een week vol bekervoetbal staat speelronde zes van de Eredivisie op het programma. Voor PSV en Ajax beide een lastige wedstrijd. Feyenoord zal thuis revanche willen nemen op de nederlaag tegen PSV. Lees hier de voorbeschouwing.

Feyenoord De Kuip - Toto

Feyenoord – NAC Breda
Zondag 23 september 2017
19:45, De Kuip

Feyenoord wint @ 1,13

Na het forse verlies tegen Manchester City en het nipte, misschien wel onverdiende, verlies tegen PSV, komt NAC Breda op bezoek. De nummer één tegen de nummer vijftien. Feyenoord aast op revanche. Hier zijn vijf redenen waarom Feyenoord ook zal winnen met een virtuele achterstand van 0-2:

 1. Feyenoord is in de eigen Kuip in de historie ongeslagen tegen NAC Breda. De Rotterdammers wonnen van de 48 ontmoetingen 35 keer en 13 keer werd het gelijk.
 2. In die 48 ontmoetingen had de Stadionclub een gemiddelde van 2,56 doelpunten voor tegenover 0,68 goals tegen door de Parel van het Zuiden.
 3. Van de laatste 19 thuiswedstrijden wist Feyenoord er 14 met twee doelpunten verschil te winnen.
 4. NAC Breda kreeg in de eerste vijf competitiewedstrijden een gemiddelde van 2.4 goals tegen.
 5. Van de laatste vijf ontmoetingen won Feyenoord drie keer met twee doelpunten verschil. Bij die andere twee edities scheelde dat één doelpunt.

Onze voorspelling: Feyenoord wint met de handicapoptie 0-2 van NAC Breda. Je krijgt 2,16 keer je inleg terug.

PSV publiek - Toto

FC Utrecht – PSV
Zondag, 24 september 2017
12:30, Stadion Galgenwaard

Gelijkspel @ 3,56

Ondanks dat het vooraf vaak als een lastige uitwedstrijd wordt bestempeld, heeft PSV in de laatste vijf edities in Utrecht maar liefst vier keer te gewonnen. Voor de komende editie voorspellen wij een gelijkspel. Lees hier vijf redenen waarom PSV nu wel eens gelijk kan gaan spelen tegen FC Utrecht:

 1. FC Utrecht speelde dit seizoen vijf thuiswedstrijden (Incl. Europa League kwalificatie) en daarin kreeg het slechts één goal tegen.
 2. Het middenveld van FC Utrecht staat als een huis. Zakaria Labyad, Sander van der Streek, Yassin Ayoun en Urby Emanuelson waren samen, op één goal na, bij alle acht de goals dit seizoen betrokken.
 3. In de laatste 19 uitwedstrijden verloor PSV elf keer punten, van die elf keer speelde het acht keer gelijk.
 4. PSV maakte, ondanks de goede eerste helft tegen Feyenoord, een belabberde indruk tegen tien man van Feyenoord. De Rotterdammers hadden twee keer zoveel schoten op goal dan PSV, na de rode kaart van Steven Berghuis.
 5. Het demasqué van de Domstedelingen tegen FC Twente zorgt er voor dat het team van Erik ten Hag ten koste van alles revanche wil nemen en dan is het lekker als een club als PSV op bezoek komt.

Onze voorspelling: FC Utrecht zal PSV in eigen huis op een gelijkspel houden. Je krijgt 3,56 keer je inleg terug.

Ajax Publiek -Toto

Ajax – Vitesse
Zondag, 24 september 2017
14:30, Johan Cruijff Arena

Ajax wint @ 1,23

Een kleine topper op zondagmiddag in de Johan Cruijff Arena. Vitesse maakt dit seizoen een goede indruk, met name in de thuiswedstrijd in de Europa League tegen Lazio Roma. Maar de vraag is hoe Vitesse voor de dag zal komen na de blamage tegen Swift in de beker. Ajax heeft de vorm nog niet helemaal. Lees hier vijf redenen waarom Ajax en Vitesse de eerste helft gelijk spelen en Ajax de tweede helft zal winnen:

 1. Ajax komt in de laatste negen officiële wedstrijden pas laat op stoom. In vijf van de negen wedstrijden scoort het de eerste helft niet.
 2. Ajax scoort in de laatste negen thuiswedstrijden in de tweede helft gemiddeld 1,6 keer.
 3. Vitesse wist in de laatste vijf edities twee keer te winnen. Ajax won drie keer, waarvan twee keer met 1-0.
 4. Gezien de Europese inspanning die Vitesse moet leveren zal Ajax meer lucht hebben om de tweede helft dominanter te zijn en vaker te scoren.
 5. Door het puntverlies van Ajax tegen ADO zullen de Amsterdammers geen risico wil nemen tegen een ploeg als Vitesse. Vitesse wil daarentegen niet tegen een vroege achterstand aanlopen omdat het dan een verloren wedstrijd in gaat. De eerste helft zal zich kenmerken met een verdedigende speelstijl en daardoor weinig goals.

Onze voorspelling: Halftime/Fulltime: X/Ajax. Ajax zal de eerste helft tegen Vitesse gelijk spelen waarna het uiteindelijk de tweede helft wint. Je krijgt 3,87 keer je inleg terug.

Wanneer bovenstaande voorspellingen uitkomen en je hier €5,- op inzet maak je kans op €150,-:
Feyenoord – NAC Breda: Handicap 0-2 > 2,16
FC Utrecht – PSV: Gelijkspel > 3,56
Ajax – Vitesse: Halftime/Fulltime X/Ajax > 3,87

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering.