Twee zeer lastige uitwedstrijden in de Eredivisie voor Ajax en Feyenoord. Na het verlies van de Amsterdammers thuis tegen Vitesse en Feyenoord dat kansloos was in Napels staan nu respectievelijk Heerenveen en AZ op het programma. Lees hier de voorbeschouwing.

PSV publiek - Toto

PSV – Willem II
Zaterdag, 30 september 2017
19:45, Philips Stadion

PSV wint (0-2 handicap) @ 2,23

PSV kan zich in een week zonder Europees voetbal volledig opladen op de volgende wedstrijd. Na de overtuigende zege in Utrecht met 1-7 komt nu de nummer 17 van de Eredivisie op bezoek, Willem II.

Hier zijn vijf redenen waarom PSV ook zal winnen met een virtuele achterstand van 0-2:

  1. PSV en Willem II stonden in de historie in Eindhoven 41 keer eerder tegenover elkaar. Daarvan won PSV er 36, werd er drie keer gelijk gespeeld en kon Willem II twee keer de drie punten mee naar Tilburg nemen.
  2. In die 41 wedstrijden scoorden de Eindhovenaren gemiddeld ruim drie keer. De Tilburgenaren scoorden gemiddeld 0.78 keer.
  3. Willem II kreeg in de laatste tien uitwedstrijden gemiddeld twee doelpunten tegen. De kans dat PSV er eentje meer scoort is in deze vorm groot.
  4. PSV scoorde in de laatste 10 thuiswedstrijden gemiddeld 2.8 keer…
  5. …Van die laatste 10 thuiswedstrijden wist het team van Philip Cocu zes keer met minimaal twee goals verschil te winnen.

Onze voorspelling: PSV wint met de handicapoptie 0-2 van Willem II. Je krijgt 2,23 keer je inleg terug.

Feyenoord fans - Toto

AZ – Feyenoord
Zondag, 01 oktober 2017
12:30, AFAS Stadion

AZ wint @ 2,90

Na het verlies in de Champions Leage tegen Napoli staat er wederom een lastige uitwedstrijd op het programma voor de landskampioen. In Alkmaar gaat het op bezoek bij AZ.

Lees hier vijf redenen waarom inzetten op een ‘eentje’ op AZ kan lonen:

  1. Feyenoord heeft een CL wedstrijd in de benen en treedt al om 12.30 aan in een uitwedstrijd.
  2. De defensie van Feyenoord is broos na het wegvallen van Eric Botteghin en Jan-Arie van der Heijden. Een nog niet ingespeeld duo in de vorm van Sven van Beek en Jeremiah St. Juste moet Wout Weghorst in de tang houden.
  3. AZ is uit op revanche. Na het verassende verlies thuis tegen Excelsior wil het wat rechtzetten voor eigen publiek.
  4. In het eigen AFAS Stadion is AZ moeilijk te verslaan. Van de laatste vijftien thuiswedstrijden is het team van John van de Brom er dertien ongeslagen.
  5. De spits van AZ, Wout Weghorst, is in vorm en topscorer van de Eredivisie met zes goals. Daar staat tegenover dat Feyenoord zijn topschutter mist in de vorm van Nicolai Jørgensen.

Onze voorspelling: De feiten vooraf spreken niet in het voordeel van Feyenoord met een uitwedstrijd en een CL wedstrijd in de benen. AZ is uit op revanche terwijl Feyenoord waarschijnlijk wat vertrouwen mist. Daarnaast speelt Feyenoord met een nieuw centraal duo in de achterhoede tegen de topscorer van de Eredivisie. Hierom zal AZ een nipte overwinning op Feyenoord boeken. Je krijgt 2,90 keer je inleg terug.

Heerenveen fans - Toto

Heerenveen – Ajax
Zondag, 24 september 2017
14:30, Abe Lenstra stadion

Heerenveen wint (Draw No Bet) @ 3,26

Na het debacle in de eigen Johan Cruijff Arena een week geleden tegen Vitesse gaat Ajax nu op bezoek bij Heerenveen. Gezien de vorm van beide teams gaat Ajax een lastige uitwedstrijd tegemoet. Desalniettemin is de uitwedstrijd in Heerenveen voor de Amsterdammers vaak een makkelijke prooi. Van de 25 ontmoetingen wist Ajax er 13 te winnen. Waarbij van de laatste vijf edities er drie werden gewonnen. Toch zal deze wedstrijd op zichzelf staan. Marcel Keizer gaf zelf aan dat er een crisis is in Amsterdam. Het spel is nog niet des Ajax, er is onrust rondom het technisch hart en spelers zijn uit vorm. Waar Ajax vorig seizoen nog zo sterk voor de dag kwam en attractief voetbal speelde is het nu vooral voorspelbaar. In elke linie loopt het eigenlijk nog niet en is Marcel Keizer zoekende naar het ideale spelsysteem waar Klaas-Jan Huntelaar en Kasper Dolberg beide kunnen renderen.

In Heerenveen schijnt de zon. Het team van Jurgen Streppel is vooralsnog ongeslagen en staat op een keurige tweede plek achter koploper PSV. Met spelers als Stijn Schaars, Arber Zeneli, Martin Ødegaard en Reza Ghoochannejhad heeft Streppel een goede basis om mee te doen om plek drie t/m vijf. Dan moeten de Friezen alleen niet tegen blessures of schorsingen aanlopen omdat de selectie niet breed genoeg is om dat op te vangen. In de laatste wedstrijd tegen een club uit de traditionele top drie maakte het indruk. Toen werd PSV in het eigen Abe Lenstra stadion weggespeeld en won het overtuigend met 2-0. Maar het was niet eens gek geweest als die uitslag nog hoger was uitgevallen.

Onze voorspelling: Bij de wedoptie draw no bet zet je in op alleen winst of verlies. Wanneer de wedstrijd in een gelijkspel eindigt krijg jij je geld terug. Gezien de vorm van de Amsterdammers en de vorm die Heerenveen tegen PSV toonde is het aannemelijk dat de Friezen thuis van Ajax kunnen winnen. Wanneer je nu inzet op Heerenveen bij draw no bet krijg je maar liefst 3,26 je inzet. En bij een gelijkspel krijg je de inleg terug.

Speel de top drie als volgt en maak van € 5, € 143:
PSV – Handicap 0-2
AZ wint van Feyenoord
Heerenveen – Draw no bet

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering.