Woensdagavond staat Ajax na 22 jaar weer in een Europese finale. Volgens de bookmakers is Manchester United favoriet. Volgens Mourinho is Ajax de favoriet. Wie heeft er nu eigenlijk gelijk? 

Onze voorspelling: Ajax (0) – Manchester United (1)

Ajax heeft zijn finaleplek voornamelijk verdient op basis van de thuiswedstrijden tegen Schalke 04 en Olympique Lyon. In beide uitwedstrijden ging de ploeg een aantal keer door het oog van de naald en kwam het met 10 man te spelen, omdat het in de omschakeling over de flanken kwetsbaar is. De finale is in Stockholm en nu is er dus niet eerst een wedstrijd in de Arena waarin ze een mooie buffer kunnen opbouwen.

Weliswaar speelt Manchester United ook niet thuis, maar is wel een meer ervaren team die klappen van de zweep uit een grote competitie kent. Mourinho heeft geprobeerd zijn team in de underdogpositie te manouvreren. Daar voelt hij zich met zijn team in grote wedstrijden het veiligst. De Bosz babes staan, op Sanchez na, voor het eerst in zo’n grote finale. Zij zullen misschien moeten wennen aan de omstandigheden aan het begin van de wedstrijd, maar gaan wel hun eigen spel spelen.

Mourinho vindt Ajax de favoriet en zal ook het balbezit meer aan de Amsterdammers laten. Weet Ajax hierdoor goed in hun spel te komen of kunnen de Mancunians met hun rappe mannen voorin toeslaan bij de omschakelmoment tegen de kwetsbare flanken van Ajax? Onana gaat Ajax lang op de been houden, maar Manchester United trekt aan het langste eind.

Ajax – Manchester United 0-1

Manchester United wint – je krijgt 1,88 keer je inzet terug.
Minder dan 2,5 – je krijgt 1,60 keer je inzet terug.

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering. 

SPEEL NU MEE HOE WERKT HET?