Evenals voor PSV staat er voor naaste belager Ajax ook een uitwedstrijd op het programma tegen een club uit het rechterrijtje. Op ‘Woudestein’ is Excelsior (elfde) de tegenstander. Normaal gesproken hoeft Ajax niet veel te vrezen van de Rotterdammers. Maar op het intieme onderkomen liepen wel vaker grote clubs tegen de lamp. Denk aan AZ, dat daar in 2007 de landstitel misliep. Of Feyenoord dat vorig jaar in Kralingen tegen een gevoelige tik aanliep in de race om de titel, die uiteindelijk wel werd binnengehaald.

Excelsior – Ajax
11 november 2018
14.30 uur, Van Donge en De Roo Stadion, Rotterdam

Kan Excelsior stunten tegen Ajax?

 

Was de overgang voor PSV groot van Wembley naar De Vijverberg. Die van Estadio da Luz naar het Van Donge en de Roo Stadion, zoals Woudestein tegenwoordig heet, is nou ook niet echt een kleine. Daar ligt gelijk het gevaar voor Ajax; onderschatting van het ‘nietige’ Excelsior. Want een club die in zo’n flow zit Ajax (23 keer ongeslagen in 24 officiële wedstrijden) kan snel overschakelen op de automatische piloot. Dat zagen we afgelopen weekend al tegen Willem II. Na een vrij snelle 2-0 voorsprong verzuimden de mannen van Erik ten Hag om uit te lopen naar een grotere zege. Het was de ideale wedstrijd om aan het doelsaldo te werken. Er sloop wat gemakzucht in. Daarom heerste er, ondanks de winst, toch een lichte teleurstelling in de Johan Cruijff Arena.

Dusan Tadic - Toto

Dusan Tadic was tegen Benfica belangrijk met de gelijkmaker.

Die domper werd woensdag wel weggespoeld in de Champions League. Bij Benfica toonde Ajax veerkracht door ondanks een 1-0 achterstand toch met een punt het vliegtuig weer in te stappen. Daardoor stelde het Europese overwintering veilig en is de achtste finale van de Champions League zelfs binnen handbereik. Dat zou uniek zijn, want de laatste keer dat Ajax dat bewerkstelligde, was in 2006.

Brede selectie

Met al dat Europese succes zou je bijna vergeten dat er ook ‘gewoon’ in de Eredivisie gevoetbald moet worden. Ajax staat nog steeds vijf punten achter op PSV, dus het devies voor de Amsterdammers blijft simpel: winnen. Kan Excelsior ervoor zorgen dat Ajax daar niet in slaagt? De Rotterdammers zouden kunnen profiteren van de zware uitwedstrijd die Ajax achter de rug heeft bij Benfica. Maar Ten Hag heeft de beschikking over zo’n kwalitatief brede selectie, dat hij enkele vaste basisklanten prima rust kan geven. Klaas-Jan Huntelaar wisselen voor Kasper Dolberg of Max Wöber voor Daley Blind? Dat lijken nou niet een verslechteringen te zijn. Wij voorspellen daarom een makkelijke overwinning voor Ajax.

Onze wedtips

In beide helften wordt meer dan 1,5 keer gescoord > 2.57

Huntelaar maakt laatste doelpunt > 3.25

Ajax wint met 0-3 > 7.35

Meer weten over deze wedstrijd? Bekijk dan HIER alle statistieken en andere leuke feitjes!

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering.