Na de spectaculaire 3-2 in Eindhoven zijn PSV en FC Basel dinsdagavond toe aan de return in tweede voorronde van de Champions League. Door de overwinning is PSV favoriet om zich te plaatsen voor de volgende ronde, maar FC Basel zal zich door de twee uitdoelpunten bepaald niet kansloos voelen. Toto Extra blikt vooruit!

FC Basel – PSV
Voorronde Champions League
30 juli 2019
20.00 uur, St. Jakob-Park, Bazel

Bekijk hier alle wedopties!

PSV beschikt weer over lange adem

PSV liet vorige week zien ook dit seizoen weer over een lange adem te beschikken. In de absolute slotfase boog de ploeg van trainer Mark van Bommel een 1-2 achterstand om in een 3-2 overwinning. De feestvreugde na de ontsnapping was groot, maar de twee tegentreffers zullen in het Eindhovense kamp tot frustratie hebben geleid. PSV had vrijwel de gehele wedstrijd het betere van het spel, maar verzuimde afstand te nemen van FC Basel. Bijna kregen de Eindhovenaren het deksel hard op de neus. Een échte domper kon worden afgewend, maar hoeveel pijn de Zwitserse doelpunten uiteindelijk zullen doen, moet in de return blijken.

Vier rappe aanvallers

Wat het late winnende doelpunt van Donyell Malen vooral als groot voordeel heeft, is dat FC Basel dinsdag móet scoren. Trainer Marcel Koller liet zijn ploeg in Eindhoven behoorlijk defensief spelen en zal dinsdag aanvallender voor de dag moeten komen. Koren op de molen van PSV, dat met Hirving Lozano, Malen, Steven Bergwijn en de Portugese aanwinst Bruma vier rappe aanvallers in huis heeft. De vraag is wel of Van Bommel opnieuw voor een opstelling met dit kwartet gaat kiezen of een meer verdedigende strijdwijze voor ogen heeft.

PSV FC Basel | Toto

Vreugde bij spelers en publiek na de 3-2 van Donyell Malen.

PSV raakt Sam Lammers kwijt

In de strijd om de Johan Cruijff Schaal hield Van Bommel afgelopen zaterdag in ieder geval Lozano en Malen buiten de basisopstelling. Beide spelers werden gespaard voor de wedstrijd tegen FC Basel en kwamen pas na rust in het veld. Ook Bruma speelde geen volledige wedstrijd. Hij werd in de pauze gewisseld. Sam Lammers begon wel vanaf de aftrap. Na een botsing met ploeggenoot Malen ging de spits in de tweede helft geblesseerd naar de kant. Niet alleen moest PSV doordat het al drie keer had gewisseld bijna een halfuur verder met tien man, ook zal Lammers dinsdag in Zwitserland niet in actie kunnen komen. Een aderlating voor PSV, dat door de 2-0 nederlaag toch al niet met goede gevoelens zal terugkijken op de wedstrijd in de Johan Cruijff Arena.

Sam Lammers | Toto

Sam Lammers raakte tegen Ajax geblesseerd en komt dinsdag niet in actie.

Ook FC Basel kende geen goede generale voor het duel met PSV. In de eerste thuiswedstrijd van de competitie ging de Zwisterse vice-kampioen met 1-2 onderuit tegen St. Gallen. Net als Van Bommel had ook Koller zijn elftal flink gewijzigd ten opzichte van de wedstrijd in Eindhoven. Slechts vier spelers die dinsdag in actie kwamen stonden zaterdag weer in de basis. Onze landgenoot Ricky van Wolfswinkel kwam na ruim een uur spelen in het veld bij FC Basel, maar ook hij kon een nederlaag niet voorkomen.

Wie gaat er door?

PSV wacht hoe dan ook een heet avondje in Bazel. De plaatselijke FC zal op zoek gaan naar een snelle goal om de Eindhovenaren aan het wankelen te krijgen. Daarvoor zal het wel van goeden huize moeten komen. PSV liet in de eerste wedstrijd zien de (veel) betere ploeg te zijn en over veerkracht te beschikken. Wij verwachten dan ook dat PSV naar de volgende ronde gaat en zien de ploeg van Van Bommel als favoriet om de wedstrijd te winnen.

Statistieken

Wil je meer cijfers en feiten weten over FC Basel – PSV? Bekijk de statistieken.

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering. 

Wat vind je van deze voorbeschouwing?