Voor het eerst sinds mei 2016 zou Ajax eindelijk weer eens de koppositie kunnen bezetten in de Eredivisie. Daarvoor moet het wel zien af te rekenen met FC Emmen. Dat mag normaal gesproken geen probleem zijn, maar de ploeg die Ajax kan passeren (PSV) weet dat winnen op de Oude Meerdijk geen uitgemaakte zaak is. In januari speelde PSV daar namelijk gelijk. De Amsterdammers zijn dus gewaarschuwd.

FC Emmen – Ajax
Eredivisie
3 april 2019
20.45 uur, Oude Meerdijk, Emmen

Bekijk hier alle wedopties!

Open titelstrijd

Het geloof in de landstitel is na zondag weer helemaal terug in de Johan Cruijff Arena. Winnen van PSV was daarvoor de enige optie. En dat lukte ook. Ajax had voor rust het betere van het spel, en kwam terecht op een 1-0 voorsprong. Maar na de pauze kantelde het duel ingegeven door de rode kaart voor Noussair Mazraoui. Direct daarna maakte Luuk de Jong de 1-1. Ajax leek rijp voor de slachting. Toch wist de thuisploeg weer de leiding te nemen via een benutte strafschop van Dusan Tadic. In de slotseconde stelde David Neres de zege veilig: 3-1. Daarmee werd de achterstand op PSV verkleind tot twee punten. Met nog zeven wedstrijden voor de boeg is er in de titelstrijd dus weer van alles mogelijk.

Ajax fans - Toto

Ajax-fans in extase na de 3-1 overwinning op PSV.

Omdat Ajax het binnenhalen van de landstitel niet in eigen hand heeft, is het devies ‘alles winnen’. Om te beginnen dus bij FC Emmen. En dat zal nog lastig genoeg worden. Het is tegen de promovendus waken voor onderschatting. Zeker na de euforie van de topper tegen PSV. Emmen heeft bovendien dringend behoefte aan punten. De laatste overwinning dateert van 10 februari (3-2 tegen ADO Den Haag). De formatie van trainer Dick Lukkien staat nu zeventiende, wat nacompetitie zou betekenen. Het gat naar de veilige vijftiende plek is slechts één punt, dus Emmen kan nog omhoog kijken. Punten pakken tegen Ajax zou een bonus zijn. De ploeg kan echter hoop en vertrouwen putten uit de thuiswedstrijd tegen PSV is januari. Toen wisten de Drenthenaren na een 0-2 achterstand alsnog een gelijkspel uit het vuur te slepen. Ajax moet dus op de hoede zijn.

Joël Veltman - Toto

Joël Veltman is de logische vervanger van de geschorste Noussair Mazraoui.

De man die Emmen aan het punt hielp tegen PSV met twee goals, Nicklas Pedersen, is er woensdag niet bij. De Deense spits raakte in februari geblesseerd aan zijn knie en komt dit seizoen zeer waarschijnlijk niet meer in actie. Voor de rest heeft Lukkien een fitte selectie. Op de bekende gevallen Hassane Bandé en Carel Eiting na ook bij Ajax geen blessures. Mazraoui moet wel toekijken door een schorsing. In de thuiswedstrijd tegen Emmen viel de rechtsback nog in. Overigens won Ajax dat duel eenvoudig met 5-0. Klaas-Jan Huntelaar was eind augustus de grote man met twee goals en een assist. Toen stond de spits nog in de basis, wat de laatste maanden niet het geval is. Maar met het oog op het drukke programma kan daar woensdag mogelijk verandering in komen.

Onze wedtips

Huntelaar scoort laatste doelpunt > 3.55

Ajax wint met 0-3 > 6.60

Tijdstip eerste doelpunt tussen minuut 11 en 20 > 3.25

Statistieken

Meer feitjes weten over FC Emmen – Ajax? Check ze HIER!

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering.