Omdat de sneeuw in december het onmogelijk maakte om te spelen voor FC Utrecht en Feyenoord in de Galgenwaard, wordt deze woensdagavond (24/1) ingehaald. Breekt zo lekker de week. Lees hier de voorbeschouwing.

FC Utrecht – Feyenoord
Woensdag, 24/01/2018
20.00, Stadion Galgenwaard

Gelijkspel @ 3.45

Een midweekse inhaalronde met de allure van een heet Europees avondje. Feyenoord gaat op bezoek bij Utrecht en wacht hoe dan ook een lastige wedstrijd. FC Utrecht speelt in de eigen Galgenwaard bijna altijd sterk en is daar heel moeilijk te verslaan. Van de laatste 105 thuiswedstrijden verloor het maar 23 keer, 25 keer werd het gelijk en 57 wonnen de Domstedelingen. Bij FC Utrecht is Eric ten Hag zoals bekend vertrokken naar Ajax. Zijn vervanger Jean-Paul de Jong debuteerde met een gelijkspel tegen AZ afgelopen zaterdag. Geen slecht begin van de voormalige draver op middenveld. AZ was de eerste in een reeks van drie lastige wedstrijden . Na Feyenoord komt namelijk aardsrivaal Ajax op bezoek. Een mooie week dus voor de supporters in Utrecht. De wedstrijd tegen Feyenoord staat vaak garant voor spektakel. Zo sleepte de Rotterdammers vorig jaar in de dying seconds een gelijkspel uit het vuur. Door een goal van Michiel Kramer werd het toen 3-3.

Feyenoord moet de rug rechten na het verlies in de Klassieker tegen Ajax. Lang leek de landskampioen enige controle in die wedstrijd te hebben. Maar in tien minuten was de hoop op in ieder geval één punt een illusie. Ajax liep snel uit naar een 2-0 voorsprong en gaf die zege niet meer uit handen. En met de rode kaart van Nicolai Jørgensen had Feyenoord sowieso nog maar weinig stootkracht om weer in de wedstrijd  te komen. In Utrecht moet de ploeg van Giovanni van Bronckhorst het dus ook stellen zonder de Deense spits. Dylan Vente vervangt hem. Maar misschien maakt Robin van Persie, die afgelopen maandag zijn contract bij Feyenoord tekende, ook wel zijn rentree.

De historie in Utrecht is in het voordeel van Feyenoord. 21 keer wonnen de Rotterdammers, 15 keer werd het gelijk en 11 keer won FC Utrecht.

Onze voorspelling: Feyenoord mist hun aanvalsleider en heeft een tikkie gehad na de Klassieker. FC Utrecht heeft een nieuwe coach en heeft nog wat tijd nodig om onder de Jong helemaal uit de verf te komen. €10,- op een gelijkspel levert €34,50 op.

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering.