De afsluiter van het Eredivisieweekend is de wedstrijd tussen FC Utrecht en PSV. Onder trainer Dick Advocaat waren de Domstedelingen bezig aan een uitstekende opmars. Maar inmiddels is de klad erin gekomen; Utrecht heeft al vier wedstrijden op rij verloren. Ondanks het gelijke spel bij FC Emmen is 2019 voor PSV een stuk beter begonnen. Mede door het puntenverlies van concurrent Ajax hebben de Eindhovenaren zich nog steviger aan kop van de ranglijst genesteld. Toto Extra blikt vooruit op dit duel.

FC Utrecht – PSV
10 februari 2019
16.45 uur, Galgenwaard, Utrecht

Waar zet jij op in bij deze wedstrijd?

 

De schrik was groot bij PSV op 20 januari. Ondanks een 0-2 voorsprong tegen Emmen werd er toch nog gelijk gespeeld. Ajax had een paar uur later bij een overwinning de koppositie van PSV over kunnen nemen. Gelukkig voor Mark van Bommel en zijn mannen speelde ook Ajax gelijk, tegen sc Heerenveen. De week erop had PSV heel veel moeite om in eigen stadion te winnen van FC Groningen: 2-1. Een dag later kon het wel rustig achterover leunen en kijken naar de Klassieker. Tot veler verrassing rolde Feyenoord Ajax op met 6-2. Zo ging PSV binnen een week van bijna koploper-af naar een voorsprong van vijf punten. Het kan verkeren in de voetballerij…

Twijfelgevallen

Na de matige wedstrijden tegen Emmen en Groningen pakte PSV vorige week de draad weer op tegen Fortuna Sittard. Het werd 5-0. Luuk de Jong was de grote man met een hattrick. Met in totaal achttien goals in twintig wedstrijden draait de spits een uitstekend seizoen. Dat kan ook gezegd worden van zijn kompanen voorin: Steven Bergwijn en Hirving Lozano. Van juist die twee is het nog niet zeker of zij tegen Utrecht kunnen meedoen. Bergwijn viel tegen Fortuna uit met een kuitblessure. Lozano moest tegen Groningen voortijdig aan de kant met een hoofdkwetsuur. Hoewel Van Bommel in zijn ogen bekwame vervangers kan opstellen, zoals jongelingen Cody Gakpo en Mohammed Ihattaren, zou het voor PSV toch een aderlating zijn als Bergwijn en Lozano niet mee kunnen doen. Zeker in een lastige uitwedstrijd bij Utrecht.

Dick Advocaat - Toto

Utrecht-trainer Dick Advocaat heeft de nodige personele problemen voor het duel met PSV.

Kan Advocaat zijn team wel klaarstomen om het PSV lastig te maken? Dat lijkt een te moeilijke opgave. Utrecht mist met Urby Emanuelson en Riechedly Bazoer twee middenvelders door schorsingen. Rico Strieder, Simon Makienok en Cyriel Dessers ontbreken door blessures en Timo Letschert en Jean-Christophe Bahebeck zijn twijfelgevallen. En heikel punt blijft ook de aanval. Veelzeggend is dat middenvelder Simon Gustafson clubtopscorer is met vijf goals. Mogelijk zal Michiel Kramer voor het eerst zijn opwachting maken in het Utrecht-shirt. Ook het verleden spreekt niet in het voordeel van de thuisploeg. Van de 48 eerdere edities van deze wedstrijd won Utrecht er slechts negen. Wij voorspellen dus een zege voor PSV.

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering.