PSV hervat na de interlandperiode de competitie met een uitwedstrijd bij FC Utrecht. In de Galgenwaard gaat de ploeg van Mark van Bommel zaterdag proberen ook in de tiende wedstrijd van het seizoen ongeslagen te blijven. De thuisploeg heeft een overwinning nodig wil het de subtop niet al vroeg in het seizoen aan de horizon te zien verdwijnen.

FC Utrecht – PSV
Eredivisie
Zaterdag 19 oktober
20.45 uur, Stadion Galgenwaard, Utrecht

Bekijk hier alle wedopties!

Hoewel de uitwedstrijd bij FC Utrecht voor de traditionele top-3 doorgaans als lastig wordt bestempeld, heeft PSV het vaker niet dan wel moeilijk in de Domstad. De laatste nederlaag dateert alweer van september 2012. Daarna wonnen de Eindhovenaren vijf keer, waaronder twee keer met 1-5 en in 2017 zelfs met 1-7. Vorig seizoen doorbrak FC Utrecht die reeks, door de toen regerend landskampioen in de Galgenwaard op 2-2 te houden. Memorabel is de editie van 22 april 2007. In de voorlaatste competitiewedstrijd lijkt PSV met een 0-1 stand een grote stap richting de landstitel te zetten. De gelijkmaker van Arjo Schut, vlak voor tijd, zet de Eredivisie op zijn kop. Door zijn treffer beleeft de Nederlandse competitie een week later de spannendste ontknoping ooit. Het op voorhand kansloos geachte PSV wordt met één doelpunt verschil alsnog landskampioen.

FC Utrecht - PSV in 2017 - Toto

In 2017 kon PSV maar liefst zeven keer juichen op bezoek bij FC Utrecht

PSV gewoon medekoploper

Of de competitie ook dit jaar een spannende slotfase krijgt is nog de vraag, maar feit is dat PSV en Ajax elkaar na negen wedstrijden nauwelijks ontlopen. Beide ploegen zijn nog zonder nederlaag en speelden twee keer gelijk, waaronder de 1-1 in het onderlinge treffen in Eindhoven. Na een teleurstellende seizoenstart lijkt PSV definitief zijn draai te hebben gevonden. Het is nog maar twee maanden geleden dat de ploeg ternauwernood de Europa League voorronde tegen het nietige FK Haugesund overleefde. Inmiddels is het gewoon medekoploper in de Eredivisie en staat het na overwinningen op Sporting Lissabon en Rosenborg BK bovenaan in Groep D van de Europa League. FC Utrecht presteert vooralsnog wisselvallig. De selectie van John van den Brom moet in staat worden geacht mee te doen om de vierde plek, maar heeft zo vroeg in het seizoen al zes punten achterstand op AZ en Vitesse. Tekenend voor FC Utrecht is de nederlaag in eigen huis tegen VVV Venlo, een week na een knap gelijkspel in De Kuip tegen Feyenoord.

PSV - VVV Venlo - Toto

PSV rekende in de laatste wedstrijd voor de interlandbreak eenvoudig af met VVV-Venlo; 4-1

Onze voorspelling

Kan FC Utrecht zaterdag tegen PSV spelen naar zijn mogelijkheden, dan wacht de Eindhovenaren een heet avondje in de Galgenwaard. De thuisploeg heeft zich in ieder geval onder ideale omstandigheden kunnen voorbereiden op de wedstrijd. Waar Van Bommel tijdens de interlandbreak zijn halve selectie af moest staan aan de verschillende nationale selecties, hoefde collega Van den Brom slechts een handjevol spelers te missen op de training. Wij verwachten een lastige wedstrijd voor PSV, maar dat de individuele kwaliteiten van de Eindhovenaren de doorslag zal geven.

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering. 

Wat vind jij van deze voorbeschouwing?