Donderdag staan voor Feyenoord, AZ en PSV de returns in de derde voorronde van de Europa League op het programma. Na de 4-0 zege op Dinamo Tbilisi lijkt Feyenoord al zo goed als zeker van de volgende ronde. AZ kwam vorige week bij FK Marioepol niet verder dan 0-0, en wil het ‘thuis’ afmaken. PSV kruist in het Philips Stadion de degens met de Noren van FK Haugesund. Toto Extra blikt vooruit op al deze wedstrijden.

Dinamo Tbilisi – Feyenoord
Derde voorronde Europa League
15 augustus 2019
18.30 uur, Boris Pajtsjadzestadion, Tbilisi (Geo)

Bekijk hier alle wedopties!

Na een matige voorbereiding en het nipte gelijkspel tegen Sparta was er vorige week eindelijk reden tot juichen in De Kuip. Vooraf verwachtte men bij Feyenoord een lastige opponent te treffen in Dinamo Tbilisi. Niets bleek minder waar. De thuisploeg greep de Georgiërs direct bij de strot, en creëerde flink wat kansen. Vlak voor rust viel de bevrijdende 1-0 van Luis Sinisterra. Diep in de tweede helft liep Feyenoord, mede dankzij een rode kaart voor Dinamo, uit naar een riante 4-0 overwinning. Toch mag de return niet als formaliteit worden beschouwd. Trainer Jaap Stam mist namelijk een hoop spelers om uiteenlopende redenen, zoals Leroy Fer, Jens Toornstra, Dylan Vente en Yassin Ayoub. Desalniettemin mag Feyenoord de ruime voorsprong natuurlijk niet meer uit handen geven. Wij gaan voor een gelijkspel.

WEDTIP
X en Over 1,5 goals > 4.30

Jaap Stam - Toto

Jaap Stam kan tegen Dinamo Tbilisi niet zijn sterkste elf opstellen.

AZ – FK Marioepol
Derde voorronde Europa League
15 augustus 2019
20.30 uur, Cars Jeans Stadion, Den Haag

Waar zet jij op in bij dit duel?

Het was een klein wonder dat AZ in Oekraïne er niet met de winst vandoor ging tegen FK Marioepol. De Alkmaarders kregen maar liefst twintig doelpogingen. De trekker overhalen, bleek een brug te ver. Marioepol kon daar weinig tegenover stellen, waardoor het duel in 0-0 eindigde. Teleurstellend voor AZ, maar er is uiteraard nog niks verloren. Als de ploeg van trainer Arne Slot donderdag hetzelfde niveau haalt én de kansen benut, stoot AZ door naar de play-offs van de Europa League. Met de vorm zit het in ieder geval wel goed. De Noord-Hollanders verloren dit seizoen nog geen enkele wedstrijd en gaan met zes punten zelfs aan kop van de Eredivisie. Hoewel AZ officieel thuis speelt, moet het uitwijken naar Den Haag omdat het dak van het AFAS Stadion afgelopen weekend instortte. Het Cars Jeans Stadion heeft een kunstgrasmat, maar dat zal voor de Alkmaarders geen probleem vormen.

WEDTIP
Idrissi scoort en wint > 2.20

Oussama Idrissi - Toto

Oussama Idrissi was tegen RKC (0-2) de grote man door beide goals te maken.

PSV – FK Haugesund
Derde voorronde Europa League
15 augustus 2019
20.30 uur, Philips Stadion, Eindhoven

Check hier alle wedopties!

Het spel van PSV kon vorige week niet als sprankelend bestempeld worden tegen FK Haugesund. Maar het resultaat was wel goed; 0-1 dankzij een benutte penalty van Steven Bergwijn. Een prima uitgangspositie voor de return in Eindhoven. PSV blinkt dit seizoen nog niet echt uit. De nederlaag in de Johan Cruijff Schaal, de Champions League-uitschakeling door FC Basel en het puntenverlies bij FC Twente. Ook zondag tegen ADO Den Haag ging het niet bepaald van een leien dakje. De Eindhovenaren kwamen op achterstand, namen daarna wel een 2-1 voorsprong, maar het bleef tot in blessuretijd spannend. Uiteindelijk maakte Cody Gakpo de bevrijdende 3-1. Trainer Mark van Bommel vond de wedstrijd tegen ADO Den Haag de beste van het seizoen. Feit is dat PSV wel aardig wat kansen kreeg, maar de echte scherpte ontbrak nog. Als dat aspect bij de Eindhovenaren nog verbetert, is het ‘lek’ bij PSV wel weer boven. Donderdag tegen Haugesund zal niemand erom malen als het spel nog niet ‘je van het’ is. Doorgaan naar de play-offs is het enige dat telt.

WEDTIP
PSV wint met twee goals verschil > 3.65

Met kunst- en vliegwerk maakte Cody Gakpo de 3-1 tegen ADO Den Haag.

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering. 

Wat vind je van deze voorbeschouwing?