Feyenoord, AZ en PSV. Dat zijn de Nederlandse clubs die namens Nederland uitkomen in de derde voorronde van de Europa League. Voor Feyenoord is Dinamo Tbilisi de eerste Europese tegenstander van dit seizoen. AZ schakelde in de tweede voorronde BK Häcken uit, en nu wacht er een dubbele confrontatie met het Oekraïense FK Marioepol. PSV werd in de voorronde van de Champions League uitgeschakeld door FC Basel, waardoor het nu via FK Haugesund uit Noorwegen mag proberen verder te komen in de Europa League. Een vooruitblik op al deze wedstrijden met interessante wedtips!

Feyenoord – Dinamo Tbilisi
Derde voorronde Europa League
8 augustus 2019
19.30 uur, De Kuip, Rotterdam

Bekijk hier alle wedopties!

Afgelopen seizoen eindigde Feyenoord als derde in de Eredivisie, waarmee het een ticket verkreeg voor de derde voorronde van de Europa League. Er zal de club veel aan gelegen zijn om af te rekenen met Dinamo Tbilisi, de huidige koploper van de Georgische competitie. Want vorig jaar blameerde Feyenoord zich in de derde voorronde tegen het ‘nietige’ AS Trencin. Na de 4-0 uitnederlaag konden de Rotterdammers de schade in de return niet meer repareren (1-1). Dinamo Tbilisi gaat ook niet bepaald een ‘makkie’ vormen voor Feyenoord. De Europa Cup II-winnaar van 1981 overleefde namelijk al twee voorrondes, en heeft al acht wedstrijden op rij gewonnen (alle competities meegerekend). Afgelopen weekend haalde de 16-voudig Georgisch landskampioen uit door met 0-6 te winnen bij stadsgenoot Lokomotivi Tbilisi. Feyenoord speelt donderdag wel in de eigen Kuip. Daarom gaan wij toch voor een (kleine) Rotterdamse zege. Maar Jaap Stam en co. zijn gewaarschuwd.

WEDTIP
Feyenoord wint met 1-0 > 7.55

Sam Larsson - Toto

Sam Larsson (midden) redde afgelopen weekend op het nippertje een punt voor Feyenoord tegen Sparta.

FK Marioepol – AZ
Derde voorronde Europa League
8 augustus 2019
19.00 uur, Tsjornomoretsstadion, Odessa (Oek)

Waar zet jij op in bij dit duel?

Met FK Marioepol treft AZ een club die nog vrij onervaren is op Europees niveau. De huidige nummer acht van Oekraïne speelt donderdag pas haar negende officiële internationale wedstrijd. Marioepol is niet bepaald een grote club in Oekraïne. Afgelopen seizoen eindigde de formatie van trainer Oleksandr Babych als vierde in de competitie; een evenaring van de hoogste eindklassering. Die plek gaf wel recht op een plekje in de derde voorronde van de Europa League. In de selectie van Marioepol komen we weinig bekende namen tegen. Veelzeggend is ook dat er louter spelers uit eigen land onder contract staan, op Kameroener Joyskim Dawa na. De verdediger speelde namens zijn land twee interlands, waaronder een groepsduel tijdens de Afrika Cup. Het is dus lastig te zeggen wat we van Marioepol kunnen verwachten. Wat niet in het voordeel van AZ spreekt, is dat ze een lange reis voor de boeg hebben. Alleen niet naar Marioepol, omdat het daar volgens de UEFA te onveilig is. Daarom wordt het duel afgewerkt in Odessa, zo’n 600 kilometer ten westen van Marioepol. Geen onnodige schade oplopen, en het karwei volgende week in Alkmaar afmaken. Dat lijkt het credo voor AZ.

WEDTIP
Halftime/Fulltime: X/X > 4.95

Calvin Stengs - Toto

Calvin Stengs juicht het uit na zijn 0-2 uit bij Häcken.

FK Haugesund – PSV
Derde voorronde Europa League
8 augustus 2019
19.00 uur, Haugesund Stadion, Haugesund (Noo)

Check hier alle wedopties!

PSV had liever in de derde voorronde van de Champions League gestaan tegenover LASK. Maar de uitschakeling door FC Basel zorgde ervoor dat Mark van Bommel en zijn mannen het een niveau lager moeten opnemen tegen FK Haugesund uit Noorwegen. PSV is bezig aan een uiterst moeizame start van het seizoen. Van de vier officiële wedstrijden die de Eindhovenaren speelden, won het alleen thuis van Basel. Afgelopen weekend kwam PSV bij promovendus FC Twente niet verder dan 1-1. Daarom mag er voor donderdag geen sprake zijn van onderschatting tegen Haugesund, dat op dit moment achtste staat in de Noorse competitie. De club is pas ontstaan in 1993 en heeft sindsdien nooit een prijs gepakt. In 2007 verloor Haugesund wel de bekerfinale. Zes jaar later werd de hoogste eindrangschikking ooit in de competitie behaald; plek drie. Haugesund is dit seizoen voor de derde keer begonnen aan een Europese campagne. De afgelopen twee keer strandden de Noren in de tweede voorronde van de Europa League. Die prestaties zijn dus nu al overtroffen. Met name de eliminatie van Sturm Graz in de vorige ronde was knap. Maar PSV verslaan over twee wedstrijden, dat is andere koek. Onze voorspelling is een ruime overwinning voor de ploeg uit Eindhoven.

WEDTIP
PSV wint and Over 2,5 goal > 2.39

Nick Viergever - Toto

Teleurstelling bij Nick Viergever na de 1-1 van PSV tegen FC Twente.

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering. 

Wat vind je van deze voorbeschouwing?