Revanche. Dat zal voor Feyenoord woensdag een belangrijke drijfveer zijn tegen Fortuna Sittard. In december klopte de promovendus de Rotterdammers namelijk met 0-2 in De Kuip. ‘Niet nog een keer’ hoopt men bij Feyenoord. Maar de formatie van coach Giovanni van Bronckhorst zit in een lastige fase met slechts één zege in de laatste drie competitieduels. Komen er in het bekertoernooi wellicht nieuwe krachten vrij bij de titelverdediger?

Feyenoord – Fortuna Sittard
23 januari 2019
20.45 uur, De Kuip, Rotterdam

Waar zet jij op in bij deze wedstrijd?

 

Voorafgaand aan dit seizoen had Feyenoord nog de hoop om mee te doen voor de titel. Wie de Rotterdamse selectie vergeleek met die van Ajax en PSV moest concluderen dat het een heel lastig verhaal zou worden om zich te mengen in die titelrace. En dat bleek ook. Na puntenverlies tegen De Graafschap, AZ, Willem II en Ajax konden de aspiraties om voor de zestiende keer landskampioen te worden de ijskast in. Door de 2-1 overwinning op PSV kreeg het Legioen weer hoop, maar dat was van korte duur nadat Feyenoord thuis verloor van Fortuna, gelijkspeelde bij ADO Den Haag en afgelopen weekend verloor bij PEC Zwolle. De achterstand op koploper PSV is inmiddels opgelopen naar dertien punten. Aangezien Feyenoord al in een zeer vroeg stadium werd uitgeschakeld in de Europa League is het toernooi om de TOTO KNVB Beker wat het seizoen van de bekerhouder nog glans kan geven.

Wéér thuis

In het bekertoernooi is er vooralsnog geen vuiltje aan de lucht voor Feyenoord. Achtereenvolgens werden de amateurs van Gemert, ADO Den Haag en FC Utrecht aan de zegekar gebonden. Opvallend is wel dat het duel met Fortuna alweer de derde thuiswedstrijd op rij voor Feyenoord betekent in de TOTO KNVB Beker. Trekken we het breder dan het lopende seizoen, dan is het de achttiende thuiswedstrijd van de laatste 21 bekerduels die de Rotterdammers speelden. Toeval of niet, niemand bij Feyenoord zal erom malen.

Ahmed El Messaoudi - Toto

Ahmed El Messaoudi maakte vorige maand tegen Feyenoord de beslissende 0-2.

Fortuna heeft dit seizoen ook weinig te klagen wat betreft de loting. De Limburgers troffen drie keer een ploeg uit de Eerste Divisie: Helmond Sport, NEC en Cambuur. Af en toe ging het moeizaam, maar de kwartfinale werd wel bereikt. Het past helemaal in het seizoen van Fortuna, dat als beste presteert van alle gepromoveerde clubs. In de Eredivisie staat het op een prima elfde positie. Toch zal de ploeg niet overlopen van het zelfvertrouwen, want afgelopen weekend liep het tegen een forse 5-1 nederlaag aan bij hekkensluiter De Graafschap. Na alle lovende woorden staat Fortuna wel weer met beide benen op de grond.

Blessures

Een mogelijke verklaring voor het verlies was het ontbreken van aanvoerder Wessel Dammers. De man die vanuit het hart van de defensie de lijnen uitzet, is langdurig geblesseerd. Van een andere basisklant, Lisandro Semedo, is het ook nog niet zeker of hij kan meedoen tegen Feyenoord. Aan Rotterdamse zijde zien we waarschijnlijk Kenneth Vermeer onder de lat, die de geblesseerde Justin Bijlow vervangt. Voor de rest kan Van Bronckhorst zijn sterkte elf opstellen. Spelers sparen met het oog op de Klassieker gaat hij, gezien de zeperd van vorige maand tegen Fortuna, niet doen.

Wedtips

Tijdstip van eerste doelpunt tussen 11e en 20e minuut > 3.40

Feyenoord scoort twee keer > 3.25

Feyenoord wint met twee goals verschil > 4.05

Wedden op kwartfinale TOTO KNVB Beker

Er zijn in de kwartfinales meer dan 80 wedopties per wedstrijd waar op je op kunt inzetten. Bekijk ze HIER!

Benieuwd naar het volledige programma van de kwart finales? Die kun je HIER vinden.

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering.