En dan is het eindelijk zover voor Feyenoord. Na 15 jaar staat het eindelijk weer in de Champions League. Lees hier de voorbeschouwing.

Feyenoord – Manchester City
13 september 2017
20:45, de Kuip

Gelijkspel @ 4,52

Na een prachtig landskampioenschap afgelopen seizoen plukt Feyenoord daar nu de vruchten van. Het mag als enige Nederlandse club aantreden in het miljoenenbal dat de Champions League (CL) heet. In de eigen Kuip kunnen de Rotterdammers direct aan de bak tegen Manchester City. Het team van Pep Guardiola werd afgelopen seizoen derde in de Premier League en kwalificeerde zich daarmee rechtstreeks. In aanloop naar het eerste CL duel kende de Citizens een uitstekende generale. Het speelde Liverpool thuis van de mat door met maar liefst 5-0 te winnen. Kevin de Bruyne, Gabriel Jesus en Kun Aguero stonden aan de basis van de eerste drie goals. Waarna invaller Leroy Sané het slotakkoord verzorgde door de 4-0 en 5-0 voor zijn rekening te nemen, door een assist van topaankopen Bejamin Mendy en Kyle Walker. En dan bleven spelers als Bernardo Silva en Ilkay Gündoğan nog op de bank. Guardiola heeft een luxeprobleem.

Dat staat in schril contrast met de Nederlandse competitie en in dit geval Feyenoord. De budgetten in de Premier League zijn torenhoog, waar Nederlandse topclubs niet meer tegen aan kunnen concurreren. Feyenoord zal het dus moeten hebben van de teamgeest en natuurlijk het eigen publiek in de Kuip. Daarmee zou het wel eens een aantal punten kunnen gaan binnen sprokkelen, zeker in Rotterdam. Afgelopen zondag werd de wedstrijd tegen Heracles met 2-4 gewonnen. Na de 0-3 zaten de spelers waarschijnlijk al met hun hoofd bij deze wedstrijd omdat de Heraclieden nog tot 2-3 wisten terug te komen. Giovanni van Bronckhorst kan niet woensdag niet in zijn ideale opstelling aantreden. Spits Nicolai Jørgensen raakte geblesseerd aan zijn bovenbeen zondag en kan er daarom niet bij zijn. Zijn logische vervanger lijkt Michiel Kramer. Maar van Bronckhorst zou ook kunnen kiezen voor een valse spits in de vorm van Sam Larsson.

In de historie speelden beide teams nog nooit een officiële wedstrijd tegen elkaar. De laatste keer dat Feyenoord aan de Champions League mee deed was in 2002/2003. Toen werd het in een poule met Juventus, Newcastle United en Dynamo Kiev laatste. De start van de Rotterdammers was toen veelbelovend door latere finalist Juventus in de eigen Kuip op 1-1 te houden.

Onze voorspelling: Een gelijkspel. Feyenoord is ijzersterk in de eigen Kuip. En de magie van een Europese avond zal het team vleugels geven. Ondanks het gemis van  Jørgensen zal het team City op een gelijkspel weten te houden.

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering.