De laatste wedstrijd in de Champions League in de Kuip van in ieder geval dit seizoen. Feyenoord ontvangt Napoli. Lees hier de voorbeschouwing.

Feyenoord – Napoli
06/12/2017
20.45, De Kuip

Gelijkspel @ 5,50

Feyenoord speelde een moeizame reeks wedstrijden in de Champions League. In vijf wedstrijden werd er geen punt gepakt. Wel konden de Rotterdammers in de laatste drie wedstrijd redelijk mee komen. In de tweestrijd met Shakhtar deed de landskampioen in delen van de wedstrijd prima mee en in Manchester werd bijna het eerste punt gepakt. Maar goed uiteindelijk is dat niks waard want het staan op de laatste plek in de poule met nul punten. Wellicht dat het in deze laatste wedstrijd in Europa de schroom volledig van zich af kan gooien en het Napoli moeilijk kan gaan maken. Zoiets is, zeker in de Kuip, gewoon mogelijk. De ploeg van Giovanni van Bronckhorst kende een redelijke generale door thuis nipt met 1-0 van naaste belager Vitesse te winnen.

Tegenstander Napoli vecht voor zijn laatste kans. De Italianen staan op de derde plek in de poule met drie punten achterstand op Shakhtar Donetsk maar het onderlinge resultaat met Shakhtar is wel beter. Helaas voor Napoli is Manchester City al zeker van de knock-out fase, speelt het in Oekraïne en zal het wellicht wat spelers rust gaan geven in aanloop naar de Manchester derby van zondag. Maar goed dan moet de ploeg van Dries Mertens eerst maar eens in de Kuip zien te winnen voordat het naar de andere wedstrijd kijkt. En dat zal al lastig genoeg worden. Van de laatste 15 uitwedstrijden in de Champions League werden er namelijk maar vijf gewonnen.

Onze voorspelling: Feyenoord zal voor eigen publiek de Champions League op een positieve manier willen afsluiten. Een gelijkspel > 5,50.

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering.