Een overwinning. Dat heeft Feyenoord zondag nodig om de hoop op een landstitel levend te houden. Daarvoor moet in de eigen Kuip wel afgerekend zien te worden met PEC Zwolle, dat na een moeizame start de weg omhoog heeft gevonden. Een vooruitblik. 

Feyenoord – PEC Zwolle
21 oktober 2018
14.30 uur, De Kuip, Rotterdam

Blijft Feyenoord ongeslagen in De Kuip?

 

Feyenoord staat dit seizoen relatief gezien minder in de schijnwerpers dan voorheen. Zeker vergeleken met de afgelopen twee seizoenen waarin het kampioen werd en Champions League speelde. Dit jaar gaat bijna alle aandacht uit naar PSV en Ajax, die allebei in de Champions League uitkomen en ook de Eredivisie domineren. En daarnaast dienen bij deze clubs ook de meest veelbelovende talenten aan waardoor de interlandbreaks ook niet of nauwelijks aan Feyenoord worden gelinkt. Dat is een pijnlijke constatering. De vraag is in hoeverre de club nog kan aanhaken bij PSV en Ajax. Dat begint met het boeken van goede resultaten. Voor de interlandbreak was daar namelijk het puntverlies tegen Willem II, waar er met 1-1 gelijk werd gespeeld. Hierdoor staat het al zeven punten achter op koploper PSV. Trainer Giovanni van Bronckhorst kan dit seizoen waarschijnlijk wel voor het eerst voor een langere serie wedstrijden aantreden in zijn sterkst mogelijke opstelling, met Robin van Persie én Nicolai Jørgensen.

Tegenstander PEC Zwolle staat op een prima tiende plek. Wat opvalt is dat de Zwollenaren vaak tegen de sterkere teams goed weten te voetballen. Van PSV werd pas in de laatste minuut verloren en in Alkmaar werd er tegen AZ gelijk gespeeld. Met name de aanval is prima op dreef. Van de negen gescoorde goals namen Vito van Crooij en Mike van Duinen er namelijk zes voor hun rekening.

Onze wedtips

Feyenoord wint met handicap 0-1 > 1.65

Dubbele kans: X/PEC Zwolle > 2.90

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering.