In de voorlaatste competitieronde voor de winterstop is de Kuip het decor voor de topper tussen Feyenoord en PSV. Hoewel van een échte topper geen sprake is, blijft het duel tussen beide clubs uit de traditionele top-3 een speciale wedstrijd. Haakt Feyenoord aan bij de topclubs? Wint PSV eindelijk weer eens een uitwedstrijd? Of eindigt het duel voor het eerst sinds 2006 weer eens in een gelijkspel? TOTO Extra blikt vooruit!

Feyenoord – PSV
Eredivisie
15 december 2019
14.30 uur, De Kuip, Rotterdam

Waarop zet jij in?

De KNVB had het voor het seizoen fraai bedacht. Bijna halverwege het seizoen een Super Sunday plannen waarop Ajax het opneemt tegen AZ en in De Kuip Feyenoord en PSV tegenover elkaar staan. Maar Feyenoord-PSV is alleen op papier nog een topduel. In de praktijk is het een wedstrijd tussen de nummers acht en drie van de ranglijst. Feyenoord kende een desastreuze seizoenstart, met een twaalfde plaats na elf wedstrijden als gevolg. Het deed de nieuwe trainer Jaap Stam besluiten op te stappen. Onder zijn opvolger Dick Advocaat is Feyenoord nog ongeslagen in de competitie en klom het naar de achtste plaats. PSV hield de eerste negen wedstrijden gelijke tred met Ajax, maar kende daarna een enorme dip. Na slechts twee zeges in zeven wedstrijden is het gat met de koploper inmiddels tien punten en lijken de Eindhovenaren de landstitel te kunnen vergeten.

PSV - Rosenborg BK - TOTO

Crisis bij PSV: het won slechts twee van zijn laatste elf duels in alle competities

Feyenoord tankt vertrouwen ondanks nederlaag

Met een 5-0 zege op Fortuna Sittard toonde PSV vorige week enige tekenen van herstel, maar midweeks stelde de ploeg van Mark van Bommel in de Europa League weer teleur tegen Rosenborg BK. PSV kwam in het eigen Philips Stadion niet verder dan een 1-1 gelijkspel. Omdat de Eindhovenaren al uitgeschakeld waren een remise zonder gevolgen, maar goed voor het vertrouwen was de teleurstellende wedstrijd allerminst. Feyenoord verloor donderdag waardoor het laatste restje hoop op Europese overwintering vervloog, maar zal ongetwijfeld een beter gevoel aan de laatste Europese wedstrijd hebben overgehouden dan PSV. De Rotterdammers boden de Portugese topclub FC Porto in Estádio do Dragão prima partij en gingen strijdend ten onder (3-2). Het was pas de eerste nederlaag voor Feyenoord onder Dick Advocaat, die zeven wedstrijden ongeslagen bleef.

FC Porto - Feyenoord - TOTO

Feyenoord ging onderuit bij FC Porto, maar verliet de Europa League met opgeheven hoofd

Wat denken Sjaak en Donnie?

Het treffen tussen de twee topclubs in de Kuip laat zich traditioneel lastig voorspellen. De laatste vijf wedstrijden gingen om en om en slechts twee keer eindigde de wedstrijd deze eeuw in een gelijkspel. Feyenoord won de editie van vorig seizoen en op basis van de statistieken is de beurt deze keer weer aan PSV, maar de Eindhovenaren lijken de crisis nog lang niet te boven. De ploeg van Van Bommel won al twee maanden niet buitenshuis. Onze TOTO-koningen Sjaak en Donnie verwachten niet dat die negatieve reeks in de Kuip doorbroken gaat worden. Mister Ajax denkt aan een gelijkspel. “Dick Advocaat gaat de boel goed neerzetten tegen PSV.” Dat verwacht Donnie ook. “Dick heeft het op de rit. Daarom denk ik dat Feyenoord gaat winnen.”

Sjaak: een 1-1 gelijkspel > 6.60

Donnie: Feyenoord wint met 2-1 > 8.95

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering. 

Wat vind jij van deze voorbeschouwing?