Ruim een maand geleden was De Kuip lekker volgestroomd voor een heerlijke pot voetbal tussen Feyenoord en VVV-Venlo. De wedstrijd was amper een minuut oud toen de lichtmasten het opeens begaven. Iedereen kon weer huiswaarts keren om op tijd aan te schuiven voor Studio Sport. Donderdag wordt dit duel ingehaald. Bij een Rotterdamse zege vindt Feyenoord weer enigszins aansluiting bij Ajax en PSV.

Feyenoord – VVV-Venlo
6 december 2018
20.00 uur, De Kuip, Rotterdam

Wint Feyenoord weer in eigen huis?

ACTIE

Bij elke transactie van € 5 of meer maakt je automatisch kans op € 1000! Speel mee!

Onherkenbaar goed. Dat was zondag een veelgehoorde opmerking over het spel van Feyenoord tegen PSV. De Eindhovenaren hadden al dertien duels op rij gewonnen, en weinigen hielden er rekening mee dat Feyenoord de club was die PSV de eerste seizoensnederlaag zou toebrengen. Maar trainer Giovanni van Bronckhorst had zijn team perfect klaargestoomd. Zijn spelers waren feller dan de PSV’ers, die wat gemakzuchtig aan de aftrap stonden. Onder aanvoering van een uitzinnig Legioen liep Feyenoord in de eerste helft uit naar een terechte 2-0 voorsprong. Na de pauze werd PSV beter, kreeg het ook aardig wat kansen, maar verder dan een treffer van Steven Bergwijn kwam de koploper niet. Zo bracht Feyenoord de spanning in de titelrace weer terug, mede omdat Ajax eerder won van ADO Den Haag. En de Rotterdammers zelf kunnen ook weer omhoog kijken.

Robin van Persie Feyenoord - Toto

Maakt Feyenoord-aanvoerder Robin van Persie na ruim een maand weer minuten tegen VVV?

Want als Feyenoord van VVV wint, komt het op vijf punten van nummer twee Ajax. Natuurlijk is er dan nog een lange weg te gaan naar de koppositie, maar het begin is er. Winnen van VVV is echter nog niet zo makkelijk. Feyenoord mist namelijk enkele belangrijke krachten. Nicolai Jørgensen is tot de winterstop uitgeschakeld met een hamstringblessure en Tyrell Malacia is geschorst. Ook verdediger Eric Botteghin kan niet meedoen. Aanvoerder Robin van Persie kan wél weer minuten maken, maar de vraag is hoe veel. Daardoor maakt zeer waarschijnlijk de 19-jarige Dylan Vente zijn opwachting in de spits.

Goed seizoen

Niet alleen vanwege het gemis van bovengenoemde spelers zal Feyenoord geen eenvoudige avond krijgen. VVV maakt namelijk een uitstekend seizoen door. De Limburgers staan op een zevende plek en verloren pas vier keer in dertien wedstrijden. Vier maal speelde VVV gelijk en vijf keer werd er gewonnen. Bij die zeges moet wel worden aangetekend dat die allemaal tot stand kwamen tegen clubs uit het rechter rijtje, zoals Willem II, De Graafschap en NAC Breda. Maar het vertrouwen zal desalniettemin groot zijn bij de mannen van trainer Maurice Steijn. Overigens moet de oefenmeester wel enkele spelers missen, zoals Peter van Ooijen, Roel Janssen en Danny Post. Vraagtekens zijn Chris Kum en Patrick Joosten.

Feitjes

  • In eigen huis heeft Feyenoord in hun laatste 7 ontmoetingen met VVV niet verloren.
  • Feyenoord heeft 8 thuiswedstrijden op rij gewonnen.
  • Feyenoord heeft geen van zijn laatste 16 thuiswedstrijden verloren.

Voorspelling

Op basis van bovengenoemde feiten én omdat VVV enkele belangrijke krachten mist (nog meer dan Feyenoord) voorspellen wij een overwinning voor de thuisploeg.

Feyenoord wint met 2-0 > 6.60

Halftime/Fulltime: X/Feyenoord > 3.50

Feyenoord wint zonder tegengoal > 1.88

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering.