De Bundesliga is vorig weekend uitgespeeld. Maar dat betekent niet dat het seizoen in Duitsland al voorbij is. Er wordt nog een duel om promotie/degradatie gespeeld en zaterdag staat de finale van de DFB-Pokal op de rol. Bekerhouder en landskampioen Bayern München treft daarin het Bayer Leverkusen van Peter Bosz. Kan hij met zijn ploeg voor een stunt zorgen?

Bayer Leverkusen – Bayern München
Finale DFB-Pokal
4 juli 2020
20.00 uur, Olympiastadion, Berlijn

Bekijk alle wedopties!

Toen de Bundesliga werd hervat, hadden veel voetballiefhebbers de hoop op een zinderend slot. Borussia Dortmund bleef namelijk goed in het spoor van Bayern. Met nog een onderling duel voor de boeg kon BVB voor het eerst sinds 2012 een serieuze gooi doen naar de landstitel. Zo ver kwam het niet. Bayern won met 0-1 bij Dortmund, en liet in het vervolg ook geen punt meer liggen. Zo mocht de Rekordmeister zich voor het achtste jaar op rij de beste van Duitsland noemen. Uiteindelijk liep het gat met nummer twee Dortmund nog op tot dertien punten. Het toonde de heerschappij van Bayern eens te meer aan.

Robert Lewandowski - TOTO

Met 34 goals werd Robert Lewandowski voor de vijfde keer in zijn carrière topscorer van de Bundesliga.

Recordhouder

Ook in het toernooi om de DFB-Pokal reikt Bayern de laatste jaren altijd ver. Sterker nog, sinds 2012 kwam het maar twee keer voor dat de Zuid-Duitsers niet in de finale stonden. In totaal werd de beker negentien keer veroverd. Dat is op ruime afstand van nummer twee op die lijst Werder Bremen, dat zes keer aan de haal ging met de DFB-Pokal.

Groot talent

Bayer Leverkusen deed dit seizoen tot aan de laatste speeldag mee om een Champions League-ticket. Die liep het mis; met twee punten meer ging Borussia Mönchengladbach met het laatste startbewijs aan de haal. Desondanks kan Leverkusen best tevreden zijn over dit seizoen. Voor de vierde keer in de clubgeschiedenis plaatste de eenmalig bekerwinnaar (1993) zich voor de finale van de DFB-Pokal. In de Europa League, die in augustus wordt hervat, staat de formatie van Bosz op de drempel van de kwartfinale. De Nederlandse oefenmeester mag zicht gelukkig prijzen dat hij met Kai Havertz het grootste Duitse talent van dit moment in de gelederen heeft. Met zestien goals en negen assists (alle competities) had de 21-jarige een groot aandeel in de successen van Leverkusen. Het wordt voor de club nog een helse klus Havertz te behouden. Met twaalf goals en negen assists is Kevin Volland overigens ook een belangrijke steunpilaar voor Bosz.

Peter Bosz - TOTO

Peter Bosz kan zijn eerste prijs als trainer op het hoogste niveau winnen.

TOTO voorspelling

Als er één team in vorm is in Duitsland (en heel Europa) dan is het wel Bayern München. Onder trainer Hans-Dieter Flick heerst de club als nooit tevoren. Bayern verloor al 21 wedstrijden op rij niet. Bij Leverkusen is het juist wisselvalligheid troef de laatste weken. Er wijst vrijwel niets op een stunt in Berlijn. Wij voorspellen dat Bayern gemakkelijk beslag legt op de twintigste DFB-Pokal in de clubhistorie.

Statistieken

Meer feitjes weten over de finale van de DFB-Pokal? Check ze HIER!

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering. 

Wat vind jij van deze voorbeschouwing?