De Cup Final is dit seizoen een Londens onderonsje. Op Wembley staan Arsenal en Chelsea tegenover elkaar. Wie sluit het bijzondere seizoen 2019/2020 af met een prijs? TOTO Extra blikt vooruit!  

Arsenal – Chelsea
Finale FA Cup
1 augustus 2020
18.30 uur, Wembley, Londen

Bekijk alle wedopties!

Rampseizoen

De échte Koning TOTO had natuurlijk goed voorspeld dat Arsenal de finale van de FA Cup zou halen. Wij bij TOTO Extra hadden er wat minder vertrouwen in. Kan gebeuren. Toch is het na de 2-0 zege op Manchester City zo. En dat betekent dat Arsenal gewoon nog een prijs kan pakken dit seizoen. Of beter gezegd, dit rampseizoen. Voor het eerst sinds 1995 eindigden The Gunners niet bij de eerste zes in de Premier League. En in de Europa League was Olympiakos Pireaus al in de tweede ronde te sterk. Nee, in Noord-Londen zal met weinig plezier worden terug gedacht aan het seizoen ‘19/’20.

Lachende gezichten bij Arsenal na de 2-0 overwinning op Manchester City in de halve finale van de FA Cup

Indrukwekkend

Behalve als de FA Cup dus wordt gewonnen. Dat Chelsea tegenstander van Arsenal is in de finale, vinden we toch wat minder verrassend. De 3-1 overwinning op Manchester United in de halve finale hadden we helemaal aan zien komen. En dus gaan de stadsgenoten op herhaling van de Europa League-finale van vorig jaar (4-1 winst Chelsea). Dit keer niet in het indrukwekkende Olympisch Stadion van Bakoe, maar een stuk dichter bij huis. Sinds 1923 is Wembley het decor van de finale van de Cup Final. Ook in 2017 stonden Arsenal en Chelsea daar tegenover elkaar in de finale. Toen won Arsenal met 2-1.

Champions League

Olivier Giroud en Mason Mount zijn de laatste weken goud waard voor Chelsea. Tegen United scoorde Giroud vlak voor en Mount vlak na rust. Tegen de Wolves afgelopen zondag scoorden ze beiden in de blessuretijd van de eerste helft. De 2-0 ruststand was ook de eindstand. Chelsea werd daardoor vierde in de Premier League. The Blues mogen zich daardoor volgend seizoen opnieuw melden in de Champions League. Volgende week spelen ze nog de return in de achtste finale van de editie van dit seizoen. Dat zal waarschijnlijk ook meteen de laatste wedstrijd zijn. Het eerste duel tegen Bayern München ging op Stamford Bridge met 0-3 verloren.

Voorspelling TOTO

De FA Cup is het oudste bekertoernooi van de wereld. De eerste editie werd al in 1871 gehouden. Arsenal is met dertien gewonnen bekers recordhouder. Chelsea won er acht. Net als tegen Manchester City in de halve finale zal Arsenal ook de finale als underdog beginnen. Op basis van het afgelopen seizoen is Chelsea favoriet. Wij denken dat de mannen van Frank Lampard die favorietenrol waar gaan maken en beker nummer negen in de wacht gaan slepen.

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering. 

Wat vind jij van deze voorbeschouwing?