Voorspelling finale WK Darts: de eerste voor Smith of de tweede voor Wright?

Na bijna drie weken top-darts is daar vanavond de ultieme apotheose met een WK-finale tussen Michael Smith en Peter Wright. Beiden lieten tijdens het toernooi zo nu en dan darts van een andere planeet zien. We verwachten daarom een ‘close match’ zonder absolute topfavoriet. BEKIJK ALLE WEDOPTIES!Voor aanvang van dit WK werden Smith en Wright niet genoemd als dé mannen die in aanmerking zouden komen voor de wereldtitel. Regerend wereldkampioen Gerwyn Price en drievoudig wereldkampioen Michael van Gerwen hadden volgens onze quoteringen meer kans. De Welshman vond in de kwartfinale zijn meerdere in Smith. Onze landgenoot moest het WK voortijdig verlaten door een coronabesmetting. Toch is een WK-finale geen onbekend terrein voor Smith en Wright. De als negende geplaatste Engelsman verloor in 2019 de eindstrijd van Van Gerwen. Nadat Wright in 2014 ook van de Nederlander verloor, versloeg hij hem juist in 2020. Puur op basis van meer ervaring in WK-finales heeft de Schot (als tweede geplaatst) voor ons een klein streepje voor ten opzichte van Smith. Zoals gezegd, zal het wel close worden. Gaat het over de volledige dertien sets?

WEDTIP
Wright wint met 7-6 > 6,95Smith wordt en werd altijd geroemd om zijn scorende vermogen. Oftewel, de tegenstander vooral aftroeven met hoge scores en minder met finishen. Verrassend is het dan ook niet dat hij dit WK het hoogste gemiddelde heeft gehaald: 106,32 in de tweede ronde tegen Ron Meulenkamp. Ook Wright heeft dit toernooi aangetoond scorend minstens zo goed te zijn. Dat liet hij vooral zien in de halve finale tegen zijn landgenoot Gary Anderson. De wereldkampioen van 2020 haalde een gemiddelde van 104,38 (op een hoogste van dit WK) en brak bovendien het record van 180’ers in één WK-wedstrijd: 24. Krijgen we wat dat betreft weer vuurwerk te zien van de Schot? Dan kan de volgende wedoptie interessant zijn!

WEDTIP
Wright wint, hoogste uitgooi en meeste 180’ers > 5,00

Waar kun je de finale van WK darts zien op tv?

De finale van het WK darts 2022 wordt uitgezonden op RTL 7. De voorbeschouwing begint om 20.25 uur. De eerste pijl wordt gegooid om 21.00 uur.Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering.  ZET IN & WIN! HOE WERKT HET?