Grand Prix Azerbeidzjan: Verstappen wacht in Baku nog altijd op eerste podium

Baku City Circuit | TOTO

Voor de vierde keer op rij ging Red Bull Racing twee weken geleden met de overwinning aan de haal. Maar dit keer was het niet Max Verstappen die aan het feest mocht, maar teamgenoot Sergio Perez. Is de Mexicaan nu ook Verstappens grootste concurrent in de titelstrijd? Op het stratencircuit van Azerbeidjan krijgen we daar een eerste antwoord op!

Grand Prix van Azerbeidzjan
10 – 12 juni
Baku City Circuit
Starttijd kwalificatie: zaterdag 11 juni 16.00 uur
Starttijd race: zondag 12 juni 13.00 uur
Bekijk de Formule 1 wedstrijdkalender 2021

Quoteringen van TOTO
Winst Max Verstappen > 2.25
Winst Charles Leclerc > 2.75
Winst Sergio Perez > 6.80

Het korte antwoord op de vraag in de inleiding is nee. Perez is door zijn zege niet nu ineens de grootste concurrent van Verstappen op weg naar titelprolongatie. Maar na de overwinning op Monaco lieten de teambazen van Red Bull zich wel ontvallen dat teamorders aan het adres van de Mexicaan zoals in Barcelona verleden tijd zijn. Volgens Christian Horner staan Verstappen en Perez nu op gelijke hoogte binnen het team, vanwege het minieme verschil tussen beide coureurs op de WK-stand (15 punten). En dus is Perez wel degelijk een concurrent van de Nederlander, maar dat was hij in feite altijd al. Verstappen heeft eindelijk de goed presterende teamgenoot die hij al zo lang wenst. Maar zijn enige echte concurrent, dat blijft wat ons betreft toch nog steeds Charles Leclerc.

dit is een button

Het circuit

De titelstrijd wordt dus vervolgd in Azerbeidzjan, waar de coureurs na Monaco dus opnieuw met een stratencircuit te maken krijgen. Het Baku City Circuit kan in tweeën worden gedeeld: een bochtige, erg nauwe sector door het oude centrum en een lang recht stuk op een behoorlijk brede weg. In de bochtige sector zijn crashes vrijwel onvermijdelijk, omdat de muur nooit ver weg is. Inhalen kan vooral op het rechte eind, en daarom is de topsnelheid in Baku ook van groot belang.

Klapband in 2021

Het Baku City Circuit was Verstappen nog nooit gunstig gezind. De GP van Azerbeidzjan wordt zondag voor de vijfde keer verreden en de Limburger haalde in de vier vorige edities maar één keer de finish. In 2019 werd Verstappen vierde. Vorig seizoen leek een overwinning aanstaande, maar vijf rondes zorgde een klapband voor een uitvalbeurt. Dat Lewis Hamilton zich bij de herstart verremde en ook nul punten scoorde, was een pleister op de wonde voor Verstappen.

Wedtips TOTO

Red Bull won in Monaco dus voor de vierde keer op rij, maar bij het Oostenrijkse team zullen ze de eerste zijn toe te geven dat ze niet over de snelste auto beschikken. Niet voor niets pakte Leclerc bij vijf van de zeven races pole-position. Wat Red Bull wel voor heeft op Ferrari, is de racepace. Op Baku is snelheid belangrijk, maar dat is natuurlijk nog niet eens de helft van het verhaal. Toch kan het kwartje niet de kant van Red Bull op blijven vallen. Loopt Ferrari niet tegen pech op én houdt de rode brigade het hoofd tijdens de race nu wel koel, dan zijn zij favoriet voor de zege.

Ferrari wint de race > 2.39

Red Mijn Bet: gratis weddenschap als Verstappen niet finisht

Maar natuurlijk hopen we bij TOTO dat Verstappen zondag de Grand Prix van Azerbeidzjan wint. Dit hele seizoen hebben we een speciale actie. Zet jij in op de wedoptie ‘Max Verstappen wint de race’ en haalt hij de finish niet, dan krijg je je inleg terug als Gratis Weddenschap!

Waar kun je de GP van Azerbeidzjan zien op tv?

De GP van Azerbeidzjan is zondag 12 juni vanaf 13.00 uur te zien op ViaPlay. Ook de andere sessies zijn te zien bij de streamingsdienst.