Grand Prix van Bahrein: wie steekt Verstappen als eerste naar zijn kroon?

GP Bahrein - TOTO

Met het nummer 1 pontificaal op helm en auto begint Max Verstappen zondag als titelverdediger én als titelfavoriet aan het nieuwe Formule 1-seizoen. De eerste halte is Bahrein, waar de concurrentie Verstappen direct naar de kroon zal willen steken. Maar wie zijn die concurrenten precies? TOTO Extra blikt vooruit naar de eerste Grand Prix van 2022!Grand Prix van Bahrein
18-20 maart 2022
International Bahrein Circuit
Starttijd kwalificatie: zaterdag 19 maart 16.00 uur
Starttijd race: zondag 20 maart 16.00 uur
Bekijk de Formule 1-wedstrijdkalender van 2022

Quoteringen van TOTO
Winst Max Verstappen > 2.95
Winst Lewis Hamilton > 3.55
Winst Charles Leclerc > 6.05

Wie wint volgens jou deze race?Als zondag de lichten in Bahrein uitgaan voor de eerste race van 2022, is Verstappen bijna 100 dagen wereldkampioen. En sinds die sensationele ontknoping op het circuit van Abu Dhabi is veel anders geworden in de Formule 1. In een poging de sport eerlijker en aantrekkelijker te maken zijn de uiterlijke kenmerken van de auto’s door veranderde regelgeving van de FIA ingrijpend veranderd.

Zo is de aerodynamica compleet op de schop gegaan, met – zo hoopt de FIA – als resultaat dat het makkelijker wordt dicht achter een andere auto te rijden. Dat verhoogt de kans op inhaalacties. Meest in het oog springende verandering is natuurlijk de switch van 13 inch banden naar 18 inch, voorzien van wieldoppen. Een aanpassing die vooral voor het uiterlijk van de auto’s is gedaan; dit formaat wordt ook gebruikt bij personenauto’s.

Het circuit

Net als vorig jaar is Bahrein vanwege de coronaperikelen in Melbourne weer de seizoensopener. En net als vorig jaar werd er de afgelopen weken getest in het oliestaatje. Dat leverde aardige inzichten op. Eerst maar eens kijken naar de baan. Drie lange rechte stukken gecombineerd met snelle bochtige secties maken van het Bahrein International Circuit een moderne track (opgeleverd in 2004) die geliefd is bij de coureurs. Een rondje is bijna 5,5 km lang en telt in totaal 15 bochten. Lewis Hamilton is met vijf overwinningen recordhouder in Bahrein. Tijdens de tests, die ook in Barcelona gehouden werden, vielen de prestaties van Ferrari op. De rode brigade heeft zich ten opzichte van vorig seizoen duidelijk verbeterd.

Toneelstukje Hamilton en Mercedes

Mercedes liet weinig zien tijdens de testweekenden, waarin Verstappen en teamgenoot Sergio Perez uiteindelijk de snelste bleken. Op de laatste dag van de trainingen in Bahrein klokte de regerend wereldkampioen de beste tijd van allemaal. Hamilton en George Russell, die het zitje van Valtteri Bottas heeft overgenomen, kwamen er niet aan te pas. Het verleidde Hamilton tot de uitspraak dat Mercedes in ieder geval voorlopig niet voor de overwinning zal meestrijden. De vraag is natuurlijk of de Brit daarmee een toneelstukje opvoerde. Maar dat de winnaar van de laatste acht wereldtitels bij de constructeurs met Ferrari er weer een geduchte concurrent bij heeft, dat lijkt wel zeker.

Voorspelling TOTO

En dus kijken we voor onze voorspelling naar de Italiaanse formatie. Wij verwachten minstens een van de twee Ferrari’s op het podium zondag en kiezen dan voor Charles Leclerc. De Fransman kwalificeerde zich vorig seizoen in Bahrein met een veel mindere auto dan nu als vierde, een teken dat de baan hem zeker ligt. Kan Leclerc met Verstappen strijden om de overwinning, en zijn de Ferrari’s zo sterk als in de wintertests, dan denken we dat Carlos Sainz er daarachter wel eens met de snelste ronde vandoor kan gaan. Maar hebben we het over de overwinning, dan tippen we toch echt Verstappen!

Wedtips TOTO

Verstappen wint de wedstrijd > 2.95

Leclerc in top-3 > 2.00

Sainz rijdt snelste ronde > 12.25

Speel het hele weekend

Bij TOTO begint de actie al op vrijdag! Inzetten op de Grand Prix van Bahrein is niet alleen mogelijk op de race, maar ook op alle sessies. Inclusief de vrije trainingen!

BEKIJK ALLE WEDOPTIES

Waar kun je de GP Bahrein zien op tv?

De Grand Prix van Bahrein is zondag 20 maart vanaf 16.00 uur live te zien op Viaplay.Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering.  SPEEL NU MEE HOE WERKT HET?