Voor de 15e race van het seizoen is het Formule 1-circus neergestreken in Bahrein. En dat voor een heuse avondrace! Natuurlijk voor de lagere temperatuur en de mooie plaatjes, maar vast ook zodat wij in het Westen zondag gewoon op de vertrouwde tijd van 15.10 uur voor de tv kunnen zitten. En wat kunnen we dan verwachten?

Quoteringen van TOTO

Winst Lewis Hamilton > 1.39
Winst Valtteri Bottas > 4.40
Winst Max Verstappen > 6.60

Wie wint volgens jou deze race?

In ieder geval geen strijd meer om de wereldkampioenschappen. Lewis Hamilton stelde twee weken geleden zijn zevende wereldtitel veilig en Mercedes had zich in een eerder stadium al verzekerd van de titel bij de constructeurs. En dus gaat het zondag alleen om de racewinst. Maar ook de strijd wie zich ‘best of the rest’ mag gaan noemen is behoorlijk interessant.

Nog geen trofee Verstappen

De GP van Bahrein is een van de drie vaste circuits van de Formule 1-kalender waar Max Verstappen nog nooit op het podium stond. Net als in Italië en Monaco reed onze landgenoot vijf races op het Bahrain International Circuit, maar een trofee van deze grote prijs staat nog niet in zijn prijzenkast. En hoewel Verstappen doorgaans de enige coureur is die het tempo van Mercedes kan volgen, zal ook dit jaar een podiumplaats niet vanzelf gaan.

Lange rechte stukken

Het circuit in de woestijn kenmerkt zich namelijk door de drie lange rechte stukken. Ideaal voor de teams die het vooral van motorvermogen moeten hebben. Naast Mercedes zijn dat vooral Racing Point en Renault, en dus in mindere mate Red Bull Racing. Voor een goed resultaat op zondag zal Verstappen tijdens de kwalificaties alle zeilen bij moeten zetten deze teams achter zich te houden.

Voorspelling TOTO

Voor Hamilton is het heilige moeten er wel af, na het binnenhalen van de wereldtitel. Teamgenoot Valtteri Bottas zal gebrand zijn op revanche. De Fin kende een dramatische race in Turkije en werd zelfs op een ronde gezet door Hamilton. Achter de top kan Racing Point goede zaken doen in de strijd om de derde plaats bij de constructeurs. Op het hoge snelheidscircuit van Bahrein lijken Lance Stroll en Sergio Perez in het voordeel ten opzichte van de concurrenten. En misschien dus ook wel een gevaar voor Verstappen en Red Bull Racing.

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering.