Voorspelling GP van België: wat kan Verstappen vanuit het achterveld?

Spa-Francorchamps - TOTO

Het Formule 1-circus keert dit weekend terug van het zomerreces en doet dat geheel volgens traditie op het circuit van Spa-Francorchamps in de Belgische Ardennen. Vorig jaar ‘won’ Max Verstappen, dit jaar zal de Nederlander zijn eerste échte zege op Spa willen behalen. Dat zal niet eenvoudig zijn: door een motorwissel start Verstappen net als Charles Lecerc helemaal achteraan.

Grand Prix van België
26 – 28 augustus 2022
Spa-Francorchamps
Starttijd kwalificatie: zaterdag 27 augustus 16.00 uur
Starttijd race: zondag 28 augustus 15.00 uur
Bekijk de Formule 1 wedstrijdkalender 2021

Quoteringen TOTO
Winst Max Verstappen > 1.90
Winst Charles Leclerc > 4.30
Winst Lewis Hamilton > 5.50

Wie wint volgens jou deze race?

Vorig seizoen won Verstappen voor het eerst in België, maar die zege zal voor de Limburger geen enkele waarde hebben. Van een wedstrijd was namelijk geen sprake. Vanwege de kletsnatte omstandigheden reden de coureurs in totaal vier rondjes achter de safety-car en werden halve punten voor het WK toegekend. Op papier een overwinning, maar als Verstappen komend weekend weet te winnen zal dat voor hem voelen als zijn eerste overwinning op Spa-Francorchamps.

Het circuit

Het circuit is meer dan zeven kilometer lang en daarmee een van de langste tracks in de Formule 1. Met negentien stuks telt de baan relatief weinig bochten, wat automatisch wil zeggen dat er veel lange rechte stukken zijn waar topsnelheid het verschil kan maken. Naar schatting rijden de coureurs zo’n 70% van het circuit vol gas. Ondanks de hoogteverschillen en glooiingen in het circuit is het daardoor een erg snelle baan. En uiteraard kijken we zoals ieder jaar weer uit naar de iconische sectoren op de baan, zoals Eau Rouge, La Source en Blanchimont.

Verstappen in het zadel

Ruim over de helft van het seizoen is Verstappen hard op weg naar een tweede wereldtitel op rij. De Nederlander heeft met nog negen races te gaan zeventig punten voorsprong op nummer twee Leclerc. Maar hoewel de resultaten meer dan goed zijn, beseffen ze bij Red Bull maar al te goed dat de rooskleurige positie ook komt door het falen van Ferrari. De Italianen schoten zichzelf dit seizoen al meerdere keren in de voet – en hadden ook te maken met brute pech – en hielpen Verstappen daarmee stevig in het zadel. Tijdens de laatste race voor de zomerstop in Hongarije kreeg Ferrari een uitgelezen kans het gat te verkleinen, maar won Verstappen vanaf P9 na een enorme strategische blunder van de rode brigade.

Voorspelling TOTO

Op Spa-Francorchamps is het relatief makkelijk inhalen en dus is de keuze van Verstappen en Leclerc juist hier een motorwissel een logische. Vanaf achteruit zullen de titelkandidaten de weg naar voren moeten zien te vinden en een overwinning voor een van de twee valt niet uit te sluiten. De RB18 lijkt ten opzichte van de Ferrari op voorhand in het voordeel. De bolide van Verstappen beschikt over meer topsnelheid dan die van Leclerc (en Sainz) en dat is een behoorlijke pré op het Belgische circuit. Een bepalende factor zal ook dit weekend weer het weer zijn. Een doemscenario als 2021 ligt niet voor de hand, maar met name op vrijdag en zaterdag lijkt er behoorlijk wat regen te gaan vallen. In Hongarije won Verstappen vanaf P9, kan hij het ook als hij nog verder achteraan start?

Wedtips TOTO

Verstappen wint de race > 4.60

 

Red Mijn Bet: Gratis Weddenschap als Verstappen niet finisht

Als jij inzet op de wedoptie ‘Verstappen wint de race’? hebben wij dit hele seizoen een speciale actie. Haalt hij de finish niet, dan krijg je je inleg terug als Gratis Weddenschap!

Lees meer

Waar kun je de GP van België zien op tv?

De Grand Prix van België is zondag 28 augustus vanaf 15.00 uur te zien op ViaPlay. Ook de andere sessies zijn te zien bij de streamingsdienst.

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering. 

ZET IN EN WIN

 

HOE WERKT HET?