Voorspelling GP van België: de druk ligt vol bij Red Bull en Verstappen!

Het Formule 1-circus keert dit weekend terug van het zomerreces en doet dat geheel volgens traditie op het circuit van Spa-Francorchamps in de Belgische Ardennen. Wint Max Verstappen voor het eerst in zijn carrière de GP van België of deelt Mercedes een nieuwe tik uit?

Grand Prix van België
27 – 30 augustus 2021
Spa-Francorchamps
Starttijd kwalificatie: zaterdag 28 augustus 15.00 uur
Starttijd race: zondag 29 augustus 15.00 uur
Bekijk de Formule 1 wedstrijdkalender 2021

Quoteringen TOTO
Winst Max Verstappen > 2.08
Winst Lewis Hamilton > 2.08
Winst Sergio Perez > 12.25

Wie wint volgens jou deze race?

Want tikken, die deelde Mercedes in de laatste weken voor de zomerbreak letterlijk en figuurlijk uit. Op Silverstone eindigde een sensationeel gevecht tussen Verstappen en Lewis Hamilton in de eerste ronde in een tranendal voor de Nederlander, die hard van de baan schoof. En op de natte Hungaroring was Verstappen kansloos toen de Mercedes van Bottas als een botsauto door het veld gleed. De riante voorsprong van 32 punten in de WK-stand van de Red Bull-coureur verdween als sneeuw voor de zon en veranderde uiteindelijk in een achterstand van 6 punten op Hamilton. Een nieuw nulresultaat of lage score kan Verstappen zich niet veroorloven.

Het circuit

En dan wacht juist de Grand Prix van België op het zacht gezegd lastige circuit van Spa-Francorchamps. Het circuit is meer dan zeven kilometer lang en daarmee een van de langste tracks in de Formule 1. Er zijn met negentien bochten relatief weinig voor het parcours, wat automatisch wil zeggen dat er veel lange rechte stukken zijn waar topsnelheid het verschil kan maken. Naar schatting rijden de coureurs zo’n 70% van het circuit vol gas. Ondanks de hoogteverschillen en glooiingen in het circuit is het daardoor een erg snelle baan. En uiteraard kijken we uit naar de iconische sectoren op de baan, zoals Eau Rouge.

Zinderende ontknoping

Het wordt interessant om te zien hoe Red Bull Racing met de druk om zal gaan, die dit weekend volledig bij het Oostenrijkse team ligt. In de eerste helft van het seizoen toonden Verstappen en zijn team meerdere keren aan dat het in de strijd met Mercedes misschien wel het sterkste team is, maar dat wil niet zeggen dat ze uiteindelijk ook als winnaars uit de bus gaan komen. Zo kan de enorme schat aan ervaring die zevenvoudig wereldkampioen Hamilton met zich mee draagt een bepalende factor gaan vormen in de titelstrijd, die voor de Formule 1-fans hopelijk toewerkt naar een zinderende ontknoping.

Voorspelling TOTO

Om te beginnen dus op Spa-Francorchamps. De twee kemphanen zullen elkaar weer geen duimbreed toe (willen) geven en een nieuw titanengevecht lijkt aanstaande. En dat de weersverwachting wijst op veel regen komend weekend, zal de spanning alleen maar doen toenemen. Nieuw drama ligt op de loer, maar wij verwachten dat Verstappen zondag op de hoogste trede staat. De twee teleurstellende resultaten van de Limburger voor de zomervakantie zullen Hamilton de nodige energie hebben gegeven, maar ook de Brit zal weten dat hij geluk heeft gehad. Verstappen won voor zijn uitvalbeurt op Silverstone vier van de laatste zes races en is op basis daarvan wat ons betreft zondag favoriet voor de zege.

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering.
Foto: Pro Shots

ZET IN EN WIN HOE WERKT HET?