Grand Prix van Brazilië: kan iemand Verstappen van negende zege in tien wedstrijden houden?

De dominantie van Max Verstappen in het Formule 1 seizoen van 2022 kent geen grenzen. In Mexico won Verstappen zijn recordbrekende 14e overwinning, zijn achtste zege in negen wedstrijden. Verstappen heeft niets meer om te rijden, maar dat zal hem worst wezen. Max wil ook in Brazilië winnen!

 

Grand Prix van Brazilië
11 – 13 november 2022
Interlagos
Starttijd kwalificatie: vrijdag 11 november 20.00 uur
Starttijd sprintrace: zaterdag 12 november 20.30 uur
Starttijd race: zondag 13 november 19.00 uur
Bekijk de Formule 1 wedstrijdkalender 2021

Quoteringen TOTO
Winst Max Verstappen > 1.47
Winst Lewis Hamilton > 6.00
Winst Charles Leclerc > 7.30

Wie wint volgens jou deze race?

Acht van de laatste negen races winnen, het zijn cijfers die maar weinig coureurs kunnen overleggen. Zelfs Lewis Hamilton was in zijn meest succesvolle jaren niet zó dominant. Verstappen is al een tijdje wereldkampioen, Red Bull heeft de titel bij de constructeurs ook binnen en het record van meeste overwinningen in één seizoen staat sinds de zege in Mexico op naam van de Nederlander. Bij iedere coureur en team zou je verwachten dat de scherpe kantjes er wel af zouden gaan. Maar we kunnen het bij Verstappen en co niet voorstellen. In Brazilië neemt de tweevoudig wereldkampioen geen genoegen met minder dan winst.

Het circuit

Interlagos, officieel het Autodromo José Carlos Pace, heeft dezelfde kenmerken als de circuits van Zandvoort en Mexico-Stad, waar Verstappen heerste dit jaar. Veel snelle en technische bochtencombinaties en minder voordeel voor de teams die het van de hoge topsnelheid moeten hebben, ook al omdat de baan net als in Mexico op grote hoogte ligt. De coureurs wachten zondag 71 rondes van 4.309 kilometer, en als een van de weinige circuits gebeurt dat op Interlagos tegen de klok in.

Regen

En dat Verstappen zich wel lekker voelt op de track in Sao Paulo (sinds 2021 heet de Grand Prix van Brazilië zelfs de Grand Prix van Sao Paulo), weten we sinds 2016. Na een sensationele inhaalrace in de stromende regen werd onze landgenoot derde, met twee pitstops meer dan alle andere coureurs. En een jaar voor zijn eerste zege in 2019 leek Verstappen al eens te gaan winnen in Brazilië, maar botste toen met Esteban Ocon, die de leider in de wedstrijd wilde inhalen op nieuwe banden. Met regen lijken we ook dit weekend rekening te moeten houden, maar de extreme regen die begin van de week werd verwacht lijkt toch niet te komen.
Maar op Interlagos is nooit iets zeker.

Duel achter Verstappen

Dat Verstappen de topfavoriet is hoeven we verder niet meer uit te lichten, misschien wel interessanter dit weekend is de strijd achter de Nederlander. Ferrari en Mercedes strijden nog om de tweede plek in de stand bij de constructeurs en Perez en Charles Leclerc doen dat bij de coureurs. Ferrari heeft met nog twee races te gaan veertig punten voorsprong op Mercedes, maar de Duitsers hebben de laatste wedstrijden beduidend meer pace dan de Italianen. Dat vergroot ook de kansen op de tweede plek voor Perez. De Mexicaan verdedigt vijf punten voorsprong op Leclerc en zal een één-twee voor Red Bull maar wat graag willen binnen halen.

Voorspelling TOTO

De vorige twee raceweekenden met een sprintrace verliepen voor Verstappen bijna perfect. Op Imola won de Limburger de kwalificatie, sprintrace en de gewone race en reed hij ook de snelste raceronde. In Oostenrijk ging het in de wedstrijd mis. Opnieuw reed Verstappen de snelste raceronde en won hij de kwalificatie en de sprintrace, maar de overwinning op zondag ging naar Leclerc. Voor het weekend in Brazilië gaf Verstappen aan geen fan van de sprintraces te zijn, maar ze lagen hem dit seizoen dus vrij aardig. Wint de Red Bull-coureur op Interlagos race én sprintrace, dan verdubbel je je inzet. Voor een tweede wedtip kijken we naar George Russell. De Brit noteerde in de laatste vier races drie keer de snelste raceronde. Dat is niet toevallig. Russell komt vaak op een positie in niemandsland, in de top-10, wat zich leent voor een pitstop voor zachte banden en een poging een extra WK punt te scoren. Zondag weer? Zes keer je inleg is voor jou!

WEDTIP
Verstappen wint race en sprintrace > 2.00

Russell rijdt snelste raceronde > 6.00

Red Mijn Bet: Gratis Weddenschap als Verstappen niet finisht

Als jij inzet op de wedoptie ‘Verstappen wint de race’? hebben wij dit hele seizoen een speciale actie. Haalt hij de finish niet, dan krijg je je inleg terug als Gratis Weddenschap!

Lees meer

 

Waar kun je de GP van Brazilië zien op tv?

De Grand Prix van Brazilië is zondag 13 november vanaf 19.00 uur te zien op ViaPlay. Ook de andere sessies zijn te zien bij de streamingsdienst.

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering. 

ZET IN EN WIN HOE WERKT HET?