Grand Prix van Canada: pakt Verstappen een grand slam in Montreal?

Formule 1 | TOTO

En weer zat het Max Verstappen niet tegen. De regerend wereldkampioen profiteerde in Azerbeidzjan optimaal van de uitvalbeurt van Charles Leclerc en sloeg tegelijk de aanval van teamgenoot Sergio Perez af. Tijd om de overwinning te vieren was er amper; de Grand Prix van Canada staat alweer voor de deur!

Grand Prix van Canada
17 – 19 juni 2022
Circuit Gilles Villeneuve
Starttijd kwalificatie: zaterdag 18 juni 22.00 uur
Starttijd race: zondag 19 juni 20.00 uur
Bekijk de Formule 1 wedstrijdkalender 2021

Quoteringen TOTO
Winst Max Verstappen > 1.86
Winst Charles Leclerc > 3.75
Winst Sergio Perez > 4.25

Wie wint volgens jou deze race?

 

Voor de vierde keer op rij en voor de zesde keer in acht races pakte Leclerc pole-position in Baku. Maar alleen in de eerste en derde race van het seizoen verzilverde de Monegask die eerste startplek. Zijn resultaten in de laatste vier races: 2e, DNF, 4e en DNF. En dus heeft Verstappen inmiddels 34 punten voorsprong op Leclerc, die ook Perez voor zich moet dulden in de WK-stand. Nog altijd vroeg in het seizoen kan Ferrari zich eigenlijk al geen misstap meer veroorloven.

Het circuit

Na twee jaar afwezigheid vanwege de coronapandemie keert de Formule 1 weer terug in Montreal. Het Circuit Gilles Villeneuve is sinds 1978 het decor van de GP van Canada en vooral de Wall of Champions is berucht. Michael Schumacher, Damon Hill, Nico Rosberg, Jacques Villeneuve; allen crashten ze tegen deze muur in de bochtencombinatie. De baan staat verder bekend als een van de snelste van het Formule 1-seizoen. Er zijn veertien bochten op het ruim vier kilometer lange circuit, maar veel van die bochten kunnen op hoge snelheid worden gerond. Inhalen is op het vaak vrij brede asfalt goed te doen, maar door de hoge snelheid kan een klein foutje genoeg zijn voor een tranendal.

Nieuwe primeurs Verstappen

Met de winst in Azerbeidzjan vinkte Verstappen weer eens een grand prix af die hij niet eerder won. In Canada krijgt de Limburger daar opnieuw een kans voor. Zijn beste prestatie in Montreal was een derde plaats in 2018. Een jaar later bij de voorlopig laatste editie werd Verstappen vijfde, nadat hij op zaterdag Q3 had gemist. Het is bijna niet meer voor te stellen. Ook pole-position pakte Verstappen nog nooit in Canada, en zelfs starten vanaf de eerste startrij zou komend weekend een primeur betekenen. Met de grote nadruk op topsnelheid zou het Circuit Gilles Villeneuve de RB18 beter moeten liggen dan de F1-75 en behoort een pole-position zeker tot de mogelijkheden.

Voorspelling TOTO

En dus zou het er zomaar maar weer eens van kunnen komen dat Verstappen het hele weekend heerst. Bij TOTO kun je inzetten op de wedoptie dat een rijder de kwalificatie en de race wint én de snelste raceronde rijdt. Een zogeheten grand slam, al moet je daarvoor officieel gezien op zondag van start tot finish de wedstrijd leiden. Dat hoeft voor het slagen van deze weddenschap niet, en het hoeft ook niet zo te zijn dat het Verstappen lukt. Maar we geven de Nederlander wel de meeste kans!

WEDTIP

Een coureur wint kwalificatie & race en rijdt snelste raceronde > 4.25

Red Mijn Bet: gratis weddenschap als Verstappen niet finisht

Wil je toch liever inzetten op de winst van Verstappen? Snappen we helemaal! En dit hele seizoen hebben we een speciale actie. Zet jij in op de wedoptie ‘Max Verstappen wint de race’ en haalt hij de finish niet, dan krijg je je inleg terug als Gratis Weddenschap!

Lees meer

Waar kun je de GP van Canada zien op tv?

De Grand Prix van Canada is zondag 19 juni vanaf 20.00 uur te zien op ViaPlay. Ook de andere sessies zijn te zien bij de streamingsdienst.

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering. 

ZET IN EN WIN HOE WERKT HET?