Hij was het hele weekend de snelste, maar won uiteindelijk niet. Maar dat Max Verstappen dit seizoen titelkandidaat is, dat werd bij de Grand Prix van Bahrein wel duidelijk. Komende zondag om 15.00 uur deel twee van de titanenstrijd tussen Verstappen en Lewis Hamilton bij de Grand Prix Emilia-Romagna!

Grand Prix Emilia-Romagna
16-18 april 2021
Autodromo Enzo e Dino Ferrari, Imola (ITA)
Starttijd kwalificatie: zaterdag 17 april 14.00 uur
Starttijd race: zondag 18 april 15.00 uur
Bekijk de Formule 1 wedstrijdkalender 2021

Quoteringen van TOTO
Winst Max Verstappen > 2.14
Winst Lewis Hamilton > 2.18
Winst Valtteri Bottas > 8.35

Wie wint volgens jou de GP Emilia-Romagna?

Net als vorig jaar keert het Formule 1-circus vanwege de aangepaste coronakalender terug op het beroemde en beruchte circuit van Imola. Van 1980 tot en met 2006 werd hier de Grand Prix van San Marino verreden en in 1994 beleefde de sport er een van de zwartste weekenden uit de historie. Tijdens de kwalificatie kwam Roland Ratzenberger bij een crash om het leven en een dag later overkwam Ayrton Senna hetzelfde.

Het circuit

Na het fatale weekend in mei 1994 onderging het circuit een aantal aanpassingen om de veiligheid te vergroten. Zo werd de beruchte Tamburello-bocht, waar Senna het leven liet, vervangen door een chicane. Anno 2021 is de baan net geen 5 kilometer lang en telt het liefst 20 bochten. Dat maakt dat er ook maar één lang recht stuk is, bij start/finish. Naar verwachting zullen daar ook de meeste inhaalacties plaats vinden.

Verstappen DNF in 2020

Het was ook op die plek dat Max Verstappen vorig jaar Valtteri Bottas te grazen nam. Met die inhaalactie klom de Nederlander op naar de tweede plaats, achter Lewis Hamilton, maar tot een aanval op de leider in de wedstrijd kwam het nooit. Een spin door een lekke band zorgde ervoor dat Verstappen de strijd opnieuw vroegtijdig moest staken. Een week eerder was de Red Bull-coureur bij de GP van Italië ook al uitgevallen. Met die dubbele DNF schakelde Verstappen zichzelf definitief uit in de strijd om de WK-titel, die eigenlijk al vanaf het begin geen echte strijd was. Het verschil met de Mercedessen, en dan vooral Hamilton, bleek opnieuw te groot.

Red Bull heeft het gat gedicht

Maar dit jaar, zo was voor het seizoen de voorzichtige tendens, zou Red Bull het gat met het al zeven jaar ongenaakbare Mercedes wel eens gedicht kunnen hebben. En dat bleek tijdens de eerste race een juiste constatering te zijn geweest. Verstappen was het hele weekend de snelste, al moest hij de zege aan een tactisch zeer sterk rijdende Hamilton laten. Een teleurstelling, maar die zal bij onze landgenoot en zijn team snel hebben plaatsgemaakt voor optimisme. Want op basis van de eerste race van het seizoen beschikt Verstappen over de snelste auto. De GP Emilia-Romagna wordt deel twee van de titanenstrijd tussen Hamilton en zijn uitdager en de vraag is of Mercedes Red Bull opnieuw op strategisch gebied de baas kan zijn.

Voorspelling TOTO

Het brengt ons bij onze voorspelling. Verstappen is topfavoriet en wij gaan dan ook voor een overwinning van de Nederlander. Daarbij denken we dat net als vorige week Verstappen ook vanaf pole position gaat vertrekken. Achter de topteams is het interessant om te zien hoe de verhoudingen tussen McLaren, Alpha Tauri en Ferrari liggen. De rode brigade verraste vorige week vriend en vijand door zich in de subtop te nestelen. Lonkt in Italië weer eens een podium voor Ferrari? En gaat het George Russell en Williams na een 11e plaats vorig jaar dan eindelijk lukken in de punten te rijden? Check de wedtips!

Wedtips

Max Verstappen wint kwalificatie en race > 3.50

Charles Leclerc finisht in top 3 > 5.05

George Russell finisht in top 10 > 5.00

Waar kan ik de GP Emilia-Romagna zien op tv?

De Grand Prix Emilia-Romagna is zondag 18 april vanaf 15.00 uur te zien op Ziggo Sports. De voorbeschouwing begint om 14.00 uur.

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering. 

Wat vind je van deze voorbeschouwing?