Grand Prix Frankrijk: verdubbel je inleg met zege voor Verstappen!

Formule 1 | TOTO

Voor het eerst tijdens dit Formule 1-seizoen heeft Max Verstappen twee Grand Prix’ op rij niet gewonnen. In Frankrijk mag de wereldkampioen proberen aan deze reeks een einde te maken. Vorig jaar won onze landgenoot op Paul Ricard. Als hij daar weer in slaagt, kan jou dat een leuk extraatje opleveren!

Grand Prix van Frankrijk
22 – 24 juli 2022
Paul Ricard
Starttijd eerste vrije training: vrijdag 22 juli 14.00 uur
Starttijd tweede vrije training: vrijdag 22 juli 17.00 uur
Starttijd derde vrije training: zaterdag 23 juli 13.00 uur
Starttijd kwalificatie: zaterdag 23 juli 16.00 uur
Starttijd race: zondag 24 juli 15.00 uur
Bekijk de Formule 1 wedstrijdkalender 2022

Quoteringen TOTO
Winst Max Verstappen > 2,29
Winst Charles Leclerc > 2,95
Winst Lewis Hamilton > 8,75

Wie wint volgens jou deze race?

 

Om nou te zeggen dat de spanning in de WK-stand volledig terug is, gaat een beetje ver. Klassementsleider Verstappen geniet een flinke voorsprong van 38 punten op nummer twee Charles Leclerc. Er is dus nog geen vuiltje aan de lucht, maar Ferrari komt er wel aan. In Engeland veroverde Carlos Sainz zijn eerste GP-overwinning. In Oostenrijk kwam Leclerc als eerste over de finish. Betrouwbaarheid blijft bij de Italiaanse renstal wel ‘een dingetje’. De motor van Sainz plofte op de Red Bull Ring en de auto zijn teamgenoot begaf het ook al een paar keer dit seizoen. Daarin moet echt wat verbeterd worden wil Ferrari een serieuze gooi kunnen doen naar de titel.

Het circuit
Voor de vierde keer op rij (uitgezonderd 2020) wordt de Grand Prix van Frankrijk gehouden op het circuit van Paul Ricard. Twee keer was Lewis Hamilton de beste, vorig jaar ging de winst dus naar Verstappen. Het meeste kenmerkende gedeelte van de baan is het lange rechte stuk van maar liefst 1,8 kilometer. Paul Ricard kent twee grote bochtensecties; tussen bocht 3 t/m 7 en tussen bocht 8 t/m 13. Zowel topsnelheid als downforce zijn dus belangrijk op dit circuit. Aangezien Red Bull en Ferrari op beide vlakken niet veel voor elkaar onder doen, is het lastig een absolute topfavoriet aan te wijzen.

Mercedes laat zich zien
Gaat de strijd wel tussen Red Bull en Ferrari? Want langzaam maar zeker meldt Mercedes zich ook steeds meer aan het front. Bij de laatste drie Grand Prix’ werd Hamilton derde. George Russel is dit jaar nog niet lager geëindigd dan een vijfde plaats. Daarbij moet wel worden aangetekend dat Mercedes veel profiteerde van uitvalbeurten van de concurrentie. Heel de finish halen is echter ook een kwaliteit. Dat Hamilton of Russel werkelijk gaan meedoen om de zege verwachten wij niet. Maar een podiumplek voor een van hen moet zeker lukken.

Voorspelling TOTO
Twee keer op rij niet winnen; het moet voor Verstappen hebben gevoeld als twee nederlagen. Hij zal er met zijn team dus op gebrand zijn om in Frankrijk te laten zien wie de beste is. De strijd zal hevig zijn. Het woord ‘bandenmanagement’ gaat zondag ongetwijfeld weer vallen. Wie wisselt op tijd naar nieuw rubber en kan de ander daarmee de loef afsteken? Bij Red Bull lijken ze hier dit jaar iets beter in te zijn dan Ferrari, dat tactisch nogal eens een steekje laat vallen. Daarom voorspellen wij winst voor Verstappen.

WEDTIPS

Verstappen wint race > 2,29

Hamilton eindigt op podium > 2,20

 

Red Mijn Bet: Gratis Weddenschap als Verstappen niet finisht

Als jij inzet op de wedoptie ‘Verstappen wint de race’? hebben wij dit hele seizoen een speciale actie. Haalt hij de finish niet, dan krijg je je inleg terug als Gratis Weddenschap!

Lees meer

 

Waar kun je de GP van Frankrijk zien op tv?

De Grand Prix van Frankrijk is zondag 24 juli vanaf 15.00 uur te zien op ViaPlay. Ook de andere sessies zijn te zien bij de streamingsdienst.

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering. 

ZET IN EN WIN

 

HOE WERKT HET?