Verstappen & Hamilton - TOTO

Voorspelling Grand Prix van Hongarije: neemt getergde Verstappen revanche?

Twee weken na de veel besproken confrontatie op Silverstone stappen Max Verstappen en Lewis Hamilton opnieuw in de ring voor de 11e wedstrijd van het seizoen. De Hungaroring, om precies te zijn!

Grand Prix van Groot-Brittannië
30 juli – 1 augustus 2021
Hungaroring
Starttijd kwalificatie: zaterdag 31 juli 15.00 uur
Starttijd race: zondag 1 augustus 15.00 uur
Bekijk de Formule 1 wedstrijdkalender 2021

Quoteringen TOTO
Winst Max Verstappen > 1.87
Winst Lewis Hamilton > 2.34
Winst Sergio Perez > 14.75

Wie wint volgens jou deze race?

Was het een race incident? Had Verstappen Hamilton meer ruimte moeten laten? Zat de Brit op een plek waar hij niet had moeten zitten? De meningen liepen na het dramatische incident in Copse Corner sterk uiteen. De feiten: een harde crash en nul punten voor Verstappen, winst voor Hamilton ondanks een tijdstraf en halverwege het seizoen een gat van slechts acht punten tussen beide kemphanen in de stand om de wereldtitel. Nog altijd wel in het voordeel van de Nederlander, die in de voorgaande races genoeg voorsprong had opgebouwd om een nulscore op te kunnen vangen.

Het circuit

De lay-out van de Hungaroring is eigenlijk te vergelijken met een stratencircuit, maar dan op een normale racebaan. Het is een circuit waarbij de rechte, snelle stukken van minder belang zijn dan de bochtige secties. Er is net als op bijvoorbeeld het circuit van Monaco weinig plek om in te halen, maar foutjes zijn dan weer niet direct fataal vanwege de uitloopstroken. De Hungaroring kenmerkt zich daarbij door de vele hobbels, heuvels en hoogteverschillen. Sinds 1986 staat de Grand Prix van Hongarije onafgebroken op de Formule 1-kalender. Hamilton is met acht overwinningen recordhouder. De Brit won vier van de laatste vijf races op de Hungaroring, waaronder de laatste drie edities.

Red Bull sterkste op soortgelijke circuits

Bij een nieuwe overwinning van Hamilton krijgt de Brit maar weer eens een record in handen. Nooit eerder wist een coureur negen keer dezelfde grand prix te winnen. Maar gelet op de verhoudingen dit seizoen in combinatie met het circuit denken we dat de regerend wereldkampioen nog minstens een jaartje zal moeten wachten op dat record. Op circuits waar downforce erg belangrijk is, is Red Bull in 2021 meermaals de sterkste gebleken. Neem Monaco: waar Verstappen heerste, kreeg Hamilton het podium geen moment in zicht. Maar zijn trackrecord op de Hungaroring zal de Engelsman natuurlijk het nodige vertrouwen geven.

Ferrari weer aan het front

Op Silverstone liet Ferrari opnieuw een goede indruk achter. De Italianen begonnen het seizoen zonder hoge verwachtingen, maar doen regelmatig mee om de prijzen. Zo ook in Engeland dus, waar Charles Leclerc uiteindelijk tweede werd. Teamgenoot Carlos Sainz werd eerder dit jaar tweede in het al eerder gememoreerde Monaco, waar Leclerc de kwalificatie won. De Monegask herhaalde dat trucje prompt twee weken later in Baku. Twee pole-positions op evenzoveel stratencircuits. Met de lay-out van de Hungaroring in het achterhoofd zou een derde pole voor Leclerc niet geheel onverwacht komen.

Wedtips TOTO

Verstappen stak na de confrontatie op Silverstone niet onder stoelen of banken dat hij Hamilton als schuldige van de crash zag. Dat de Brit zijn overwinning uitgebreid vierde schoot bij de Limburger in het verkeerde keelgat. We verwachten komend weekend dan ook een getergde Verstappen, die meer dan ooit gebrand zal zijn Hamilton te verslaan. Kan hij zijn emoties omzetten in de juiste focus, dan verwachten we een solide overwinning voor onze landgenoot.

Leclerc pakt pole-position > 16.00

Verstappen wint race > 1.87

Beide Red Bulls, Mercedessen en Ferrari’s finishen in top-6 > 5.00

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering. 

ZET IN EN WIN HOE WERKT HET?