Grand Prix van Hongarije: opnieuw chaos of gewoon Verstappen vs. Leclerc?

Grand Prix van Hongarije | TOTO

De zomerstop nadert, maar nog één keer moeten Max Verstappen en co komend weekend bij de les zijn. Wordt de Grand Prix van Hongarije net als vorig jaar een spektakelstuk met verrassende winnaar, of wordt het weer een strijd tussen Verstappen en Charles Leclerc?

Grand Prix van Hongarije
29 -31 juli 2022
Hungaroring
Starttijd kwalificatie: zaterdag 30 juli 16.00 uur
Starttijd race: zondag 31 juli 15.00 uur
Bekijk de Formule 1 wedstrijdkalender 2022

Quoteringen TOTO
Winst Charles Leclerc > 2.22
Winst Max Verstappen > 2.65
Winst Carlos Sainz > 6.75

Wie wint volgens jou deze race?

 

Over geluk had Verstappen twee weken geleden in Frankrijk opnieuw niet te klagen. Het hele weekend moest de regerend wereldkampioen zijn meerdere erkennen in Leclerc en ook op zondag leek een tweede plaats het hoogst haalbare. Tot de Monegask zijn Ferrari in de zeventiende ronde in de muur parkeerde. Verstappen profiteerde niet voor het eerst dit seizoen optimaal en breidde zijn voorsprong in de stand om de WK-titel uit tot ruim zestig punten. Met na de zomerbreak nog negen wedstrijden te gaan lijkt een nieuwe wereldtitel Verstappen nauwelijks meer te kunnen ontgaan.

Het circuit

Met nadruk op lijkt. Want hoewel Verstappen dus stevig aan de leiding gaat is de Nederlander zich er maar al te goed van bewust dat zijn Red Bull niet de snelste auto is. Die wordt bestuurd door Leclerc. En dus is de uitdager ook in Hongarije favoriet voor de zege. De lay-out van de Hungaroring is te vergelijken met een stratencircuit, maar dan op een normale racebaan. Net als op bijvoorbeeld het circuit van Monaco is er weinig plek om in te halen, maar foutjes zijn dan weer niet direct fataal vanwege de uitloopstroken. Pure snelheid is wat minder van belang, grip in de bochten is belangrijker. Het circuit kenmerkt zich daarbij door de vele hobbels, heuvels en hoogteverschillen.

Surrealistisch beeld

Lewis Hamilton is met liefst acht overwinningen recordhouder in Hongarije. De Brit won onder andere in 2018, 2019 en 2020 en lag vorig jaar vanaf pole position op koers voor vier op een rij. Maar na een rode vlag maakte Mercedes een tactische fout. Alle andere coureurs wisselden tijdens de stop van banden, behalve Hamilton. Het leverde een surrealistisch beeld voor de eeuwigheid op. Door de bandenwissels meldde Hamilton zich als enige op de grid voor de herstart. Het kostte de zevenvoudig wereldkampioen een extra pitstop én uiteindelijk de zege, die naar Esteban Ocon ging.

Voorspelling TOTO

De rode vlag was het gevolg van chaos bij de start, ontstaan door slechte weersomstandigheden. En ook dit jaar zien de verwachtingen er niet altijd even zonnig uit. Vooral de zaterdag lijkt in het water te vallen. En dat zien we in het voordeel van Verstappen. De racepace zal minder zijn dan die bij Ferrari, maar als de erkend regenrijder op zaterdag de pole position in de wacht sleept verwachten we dat Verstappen de race naar huis kan rijden. Winst in de kwalificatie én de race levert je vier keer je inleg op. En denk je dat het net als vorig jaar wel eens een chaotische Grand Prix van Hongarije kan worden? Dan hebben we nog een lekkere special voor je!

Wedtips TOTO

Verstappen wint kwalificatie en race > 4.00

Mick Schumacher finisht top-10, Pierre Gasly top-6 > 23.00

Red Mijn Bet: Gratis Weddenschap als Verstappen niet finisht

Als jij inzet op de wedoptie ‘Verstappen wint de race’? hebben wij dit hele seizoen een speciale actie. Haalt hij de finish niet, dan krijg je je inleg terug als Gratis Weddenschap!

Lees meer

 

Waar kun je de GP van Hongarije zien op tv?

De Grand Prix van Hongarije is zondag 31 juli vanaf 15.00 uur te zien op ViaPlay. Ook de andere sessies zijn te zien bij de streamingsdienst.

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering. 

ZET IN EN WIN

 

HOE WERKT HET?