Na weer een dramatische uitvalbeurt, dit keer in de Grand Prix van Singapore, smacht Verstappen naar een succesvolle race. In Maleisië is het dit weekend mogelijk om het podium te halen, maar dan zullen zowel de Ferrari als de Mercedes rijders steekjes moeten laten vallen. Het tropische klimaat in Maleisië zorgt geregeld voor flinke buien en in dat geval kan de race voor de Nederlander een stuk interessanter worden. Deze negentiende editie van de GP van Maleisië zal voorlopig de laatste zijn. Vanaf volgend jaar staat deze race niet meer op de kalender. De race start zondag 1 oktober om 9:00 uur Nederlandse tijd.

Onze voorspelling:

  1. Hamilton
  2. Vettel
  3. Botas
Onze voorspelling: winst voor Hamilton in Maleisië

Het veelzijdige circuit in Sepang is licht in het voordeel van Mercedes. Hoewel Vettel hier al vier keer wist te winnen en Hamilton pas één keer zal de Brit dit jaar aan het langste eind trekken. De prestaties van Hamilton zijn dit seizoen uitstekend en heel constant. De GP van Singapore werd hem door het uitvallen van beide Ferrari-coureurs en Verstappen weliswaar in de schoot geworpen, maar toch liet hij zien oppermachtig te zijn door vrijwel de hele race op kop te rijden. In Maleisië zal hij Vettel achter zich houden terwijl zijn teamgenoot Bottas de derde plaats inneemt.

Het circuit
Het Sepang International Circuit heeft een lengte van 5.543 meter en telt vijftien bochten. Deze variëren van kort stop-en-go-werk tot bochten die op volle snelheid genomen kunnen worden. Hierdoor zullen de auto’s geen extreme instellingen krijgen zoals op een stratencircuit of juist een erg snel circuit wel het geval is. Goede samenhang tussen snelheid op de rechte stukken en downforce en acceleratie in de bochtige sector is van groot belang. Er zijn twee lange rechte stukken waar de DRS ingeschakeld mag worden. Een groot gedeelte van het circuit is behoorlijk breed waardoor inhalen niet super lastig is. Door de afwisseling van hoge snelheid met krappe bochten en de extreme temperaturen zal het hard werken zijn voor de coureurs.

De kanshebbers
Hamilton liet op de circuits die het meest overeenkomen met die in Maleisië, namelijk Spa-Francorchamps en Silverstone, zien de beste te zijn. De Mercedes is ijzersterk op snelle stukken, maar ook goed genoeg om in de paar scherpe bochten in dit circuit weinig tijd te verliezen. Daarnaast is Hamilton in bloedvorm en zal hij na drie overwinning op rij zeker een vierde willen toevoegen. Vettel had pech in Singapore en zal in Maleisië dicht bij Hamilton kunnen blijven, maar toch met name op de snellere gedeelten van het circuit te kort komen. Bottas is een iets mindere coureur dan beide heren en pakt de derde stek.

Voor Verstappen is het afwachten hoe de race uitpakt. Red Bull is een stuk sneller en betrouwbaarder dan eerder dit seizoen. Zeker als er een inmiddels beruchte Maleisische wolkbreuk komt maakt de zaterdag jarige Nederlander een kans op het podium. Normaliter zal hij echter met zijn teamgenoot Ricciardo en Ferrari-coureur Räikkönen strijden om plek vier.

Onze tips
Hamilton wint de race en hier zetten we dan ook op in. Daarnaast sluiten we twee H2H-weddenschappen af. Bottas zal sneller zijn dan Räikkönen en Vettel sneller dan Bottas.

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering.