Voorspelling GP Rusland: hoever reikt de inhaalrace van Verstappen?

Twee weken na de historische botsing tussen Max Verstappen en Lewis Hamilton is Sotsji het decor voor de vijftiende grand prix van het seizoen. Een nieuwe strijd tussen de twee kemphanen lijkt er op voorhand door gridstraffen voor Verstappen niet in te zitten. Wat kunnen we in Rusland verwachten?Grand Prix van Rusland
24 – 26 september 2021
Sochi Autodrom
Starttijd kwalificatie: zaterdag 25 september 14.00 uur
Starttijd race: zondag 26 september 14.00 uur
Bekijk de Formule 1 wedstrijdkalender 2021

Quoteringen TOTO
Winst Lewis Hamilton > 1.58
Winst Valtteri Bottas > 4.80
Winst Max Verstappen > 5.25

Wie wint volgens jou deze race?Het waren beelden voor de eeuwigheid. De bolide van Verstappen bovenop die van Hamilton, met het rechter achterwiel van de Nederlander rustend op de halo boven het hoofd van de regerend wereldkampioen. Het was het gevolg van weer een confrontatie tussen de titelkandidaten, die elkaar na 25 rondes in de eerste chicane op het Italiaanse circuit geen centimeter ruimte gaven en botsten. De stewards wezen Verstappen als schuldige aan en bestraften de Nederlander met drie plaatsen gridstraf bij de GP van Rusland.

Het circuit

Het Sochi Autodrom is opgebouwd rondom het Olympisc Park, waar in maart 2014 de Olympische Winterspelen werden gehouden. In de Russische badplaats aan de Zwarte Zee verrees na de Spelen een circuit van 5,8 kilometer, waarmee het Sochi Autodrom een van de langste tracks van de Formule 1-kalender is. Alleen Spa Francorhamps, Baku City Circuit en Silverstone hebben een grotere afstand. Een deel van het circuit voert over bestaande wegen, wat de baan tot een semi-stratencircuit maakt. Kenmerkend voor de baan zijn de lange, brede rechte stukken en de vele negentig graden bochten.

Motorwissel

Met een gridstraf van drie plaatsen waren de kansen van Verstappen op de zege in Rusland natuurlijk nog lang niet verkeken. Maar dat is niet de enige straf die de Limburger dit weekend uit moet zitten. Het reglement schrijft voor dat coureurs maximaal drie keer per seizoen de motor mogen verwisselen. Wisselt een coureur vaker, dan levert hem dat 16 plaatsen gridstraf per keer op. Red Bull verving dit seizoen – onder andere door de eerdere crashes met Hamilton en diens teamgenoot Valtteri Bottas – de motor van Verstappen al drie keer en meldde al eerder dat de huidige Honda-krachtbron het niet zou redden tot het einde van het seizoen. Mede door de straf van de Nederlander na het incident op Monza kiezen Red Bull en Verstappen er nu voor de motor in Rusland te vervangen. En dus start Verstappen zondag helemaal achteraan.

Voorspelling TOTO

En dus wacht Verstappen hoe dan ook een inhaalrace op het Sochi Autodrom. En dat je van achteruit ver kunt komen, bewees onze landgenoot in 2018. Toen startte Verstappen als voorlaatste om vervolgens als 5e te finishen. De Red Bull van toen is amper meer te vergelijken met de RB16 van dit seizoen, die aanmerkelijk sneller is. Een podiumplaats voor Verstappen lijkt op voorhand niet onmogelijk!Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering.  ZET IN EN WIN HOE WERKT HET?

Wat vind je van deze voorbeschouwing?

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