Een positieve coronatest maakt een einde aan een recordreeks van 265 races op rij waarin Lewis Hamilton aan de start verscheen. Kan Max Verstappen bij de Grand Prix van Sakhir profiteren van de afwezigheid van de wereldkampioen?

Quoteringen van TOTO

Winst Max Verstappen > 2.57
Winst Valtteri Bottas > 2.63
Winst George Russell > 3.75

Wie wint volgens jou deze race?

Om maar meteen met de deur in huis te vallen: nee, wij denken van niet. We zijn weliswaar op dezelfde track als waar Verstappen vorige week tweede werd achter Hamilton, maar voor de GP van Sakhir is het circuit behoorlijk aangepast. De alternatieve lay-out doet in de verte denken aan een ovaal circuit, zoals we die kennen van bijvoorbeeld de Indy 500. Krap 3,5e kilometer lang, drie lange rechte stukken en weinig bochtenwerk. De verwachting is dat de coureurs een rondje af gaan raffelen in zo’n 55 seconden.

Bottas niet in goeden doen

Allemaal niet bepaald in het voordeel van Red Bull Racing, dat het juist van de meer technische circuits moet hebben. En dus kijken we voor de winst ondanks de afwezigheid van Hamilton toch gewoon weer naar het team van Mercedes. Valtteri Bottas is op papier de topfavoriet. Maar de Fin is de laatste weken niet in goeden doen. Op de dramatische veertiende plaats in Turkije volgde vorige week opnieuw een teleurstelling. Bottas werd in Bahrein slechts achtste. De afwezigheid van Hamilton zal voor extra druk zorgen en de vraag is of hij daar in deze vorm mee om kan gaan.

Snelste auto voor Russell

Als teamgenoot heeft Bottas dit weekend George Russell. De jonge Brit racet normaal gesproken voor Williams, maar staat onder contract bij Mercedes. Zijn goede prestaties dit seizoen leveren hem dit weekend het stoeltje van de wereldkampioen op. Een stoeltje dat natuurlijk helemaal op maat gemaakt is van Hamilton. Het zal voor zijn landgenoot op zijn minst even wennen zijn. Maar bij Williams heeft Russell al laten zien over behoorlijk wat snelheid te beschikken. Kan hij de snelste auto van allemaal snel naar zijn hand zetten, dan kan Russell zomaar meteen winnen.

Voorspelling TOTO

Lewis Hamilton domineerde dit aangepaste Formule 1-seizoen als nooit te voren. De Brit schreef elf van de vijftien races op zijn naam en won de laatste vijf wedstrijden. Zijn afwezigheid komend weekend zorgt er in ieder geval voor dat de strijd om de overwinning op papier open ligt. Achter Verstappen, Bottas en Russell zal ook het team van Racing Point kansen zien op het hogesnelheidscircuit. Sergio Perez was vorige week al dicht bij een podiumplaats, maar zag zijn derde plaats in de slotfase letterlijk in rook op gaan. Wie er gaat winnen? Wij houden wel van een gokje en gaan voor een zege van Russell!

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering.