Het Formule 1-circus strijkt deze week neer op het Marina Bay Circuit. Zondag 22 september staat om 14.10 uur Nederlandse tijd de Grand Prix van Singapore op het programma. Voor Max Verstappen na twee mindere wedstrijden een race om naar uit te kijken. Ook Lewis Hamilton zal blij zijn dat na twee races waar de nadruk op topsnelheid ligt er een technischer circuit op de kalender staat. Bij Ferrari is het vertrouwen na twee gewonnen races groot, maar een nieuwe zege lijkt ver weg. 

Onze voorspelling

  1. Lewis Hamilton
  2. Max Verstappen
  3. Valtteri Bottas
Wie wint volgens jou deze race?

Het circuit

De Grand Prix van Singapore maakt sinds 2008 deel uit van de Formule 1-kalender en is de eerste avondrace in de geschiedenis van de sport. Er wordt gereden op het Marina Bay Circuit, een stratencircuit van 5.067 km met 23 bochten. Het circuit is in het bezit van een opvallende statistiek. In iedere race moest de safety car minstens één keer naar buiten, met een totaal van achttien keer in elf wedstrijden. Hoewel het circuit veel bochten kent, is het aantal inhaalmogelijkheden gering. Een goede klassering in de kwalificatie op zaterdag zal van groot belang zijn voor de wedstrijd.

Max Verstappen - Toto

De avondrace op het Marina Bay Circuit in Singapore levert traditioneel mooie beelden op

Mercedes weer favoriet

Na een mislukte eerste seizoenshelft was het voor Ferrari na de zomerstop ineens twee keer achter elkaar raak. Charles Leclerc won de races in België en Italië en vooral de winst op Monza zal voor Ferrari als een bevrijding hebben gevoeld. Het was de eerste zege op het thuiscircuit sinds 2010. In Singapore wacht Ferrari sinds 2015 op een nieuwe overwinning en de verwachting is niet dat die dit jaar behaald zal worden. Net als de vorige drie jaren is Mercedes de topfavoriet voor de winst. Nico Rosberg won in 2016, Hamilton de twee vorige edities. De regerend wereldkampioen moest de afgelopen races lijdzaam toezien hoe Ferrari sneller was en zal gebrand zijn op een goed resultaat in Singapore. Voor Hamilton staat dat gelijk aan de overwinning.

Charles Leclerc Monza - Toto

Na tien jaar stond er eindelijk weer een Ferrari-coureur op de hoogste trede bij de Grand Prix van Italië

Ook circuit voor Verstappen

Ook Verstappen zal blij zijn dat het tweeluik op de hogesnelheidcircuits van België en Italië weer achter de rug is. De Red Bull Honda van de Nederlander komt veel beter tot zijn recht op bochtige circuits en kan op de tracks met lange rechte stukken niet mee met de topsnelheid van de concurrentie. Met het oog op de race van dit weekend wisselde Verstappen in Italië al van motor. Zo pakte de Limburger in een op voorhand kansloze race in Italië al de bijbehorende gridstraf en beschikt hij in Singapore over de nieuwe krachtbron. Daarmee moet Verstappen het Mercedes moeilijk kunnen maken. Na de tweede plaats van vorig jaar behoort winst in Singapore zeker tot de mogelijkheden.

Onze wedtip

We verwachten kleine verschillen komend weekend. De kwalificatie is vaak bepalend in Singapore, en daarin heeft Hamilton een streepje voor op Verstappen. Wij tippen de Engelsman als winnaar!

Hamilton wint > 2.25

Hamilton pole position > 2.20

Bottas snelste ronde > 6.00

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering. 

Wat vind je van deze voorbeschouwing?