Raceliefhebbers opgelet! Dat Lewis Hamilton komende zondag wereldkampioen kan worden wist je vast, maar heb je ook scherp dat de Grand Prix van Turkije al om 11.10 uur begint? Dus zorg dat je op tijd klaar zit én op tijd je bets hebt geplaatst!

Na negen jaar afwezigheid is de Formule 1 terug op Istanbul Park. Voorlopig eenmalig, maar waarschijnlijk wel voor een race die de geschiedenisboeken in zal gaan. Als de wedstrijd waarin Hamilton voor de zesde keer op rij en voor de zevende keer in totaal de wereldtitel greep. En daarmee het record van Michael Schumacher evenaarde.

Wanneer is Hamilton wereldkampioen?

Hamlilton is wereldkampioen als:

  • hij wint
  • hij tweede wordt en Bottas niet wint
  • hij tweede wordt, Bottas wint en de Fin niet de snelste raceronde rijdt
  • hij derde of vierde wordt en Bottas niet wint
  • hij vijfde wordt, Bottas tweede en de Brit de snelste raceronde rijdt

Finishen beide Mercedessen niet in de top-2? Het uitgangspunt is altijd dat Hamilton maximaal zeven punten minder mag scoren dan Bottas.

Kan Verstappen titelfeestje verstoren?

Nee, het resultaat van Max Verstappen is niet meer van belang voor de titelstrijd. Maar Hamilton zal ongetwijfeld met een overwinning de titel extra glans willen geven. En daar kan onze landgenoot wel een stokje voor steken. Want kansloos is Verstappen in Turkije zeker niet. We kennen Istanbul Park nog als een circuit waar downforce en bandenmanagement een grote rol spelen. Beide op voorhand in het voordeel van de Nederlander.

Voorspelling Grand Prix van Turkije

Maar ook in Turkije zal Mercedes als altijd dominant zijn. Alle dertien polepositions waren dit seizoen voor de Duitse renstal en zaterdag wacht nummer veertien. Daar zal Verstappen zal zich geen illusies over maken. Een dag later liggen er meer kansen. Hamilton zal hoe dan ook gefocust zijn op het veiligstellen van de wereldtitel en niet zo zeer op de overwinning. In 2017, 2018 en 2019 won de Brit de race waarin hij wereldkampioen werd niet. De titel voor Hamilton, de dagzege voor Verstappen. Wij zouden er wel mee kunnen leven!

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering. 

Wat vind je van deze voorbeschouwing?