Grand Prix van Turkije: wisselt het stuivertje weer naar Verstappen?

Max Verstappen - TOTO

De ontknoping in het Formule 1-seizoen van 2021 nadert! Nog zeven races, in amper tien weken tijd, hebben Lewis Hamilton en Max Verstappen om het verschil te maken in de strijd om de WK-titel. Zondag 14.00 uur gaan de lichten uit voor de Grand Prix van Turkije!Grand Prix van Turkije
8 – 10 oktober 2021
Istanbul Park
Starttijd kwalificatie: zaterdag 9 oktober 14.00 uur
Starttijd race: zondag 10 oktober 14.00 uur
Bekijk de Formule 1 wedstrijdkalender 2021

Quoteringen TOTO
Winst Max Verstappen > 1.75
Winst Lewis Hamilton > 2.50
Winst Valtteri Bottas > 17.25

Wie wint volgens jou deze race?

Het circuit

Na een afwezigheid van negen jaar keerde de Grand Prix van Turkije vorig jaar door de coronapandemie terug op de Formule 1-kalender. Eenmalig, was toen de gedachte, maar ook in 2021 wordt er dus geracet op het Istanbul Park. Het 5338 meter lange circuit telt dertien bochten, waarvan nummer acht de beruchtste is: een extreem lange doordraaier die de coureurs in de nekspieren zullen voelen. De race van vorig jaar zal vooral herinnerd worden door de gladheid van het circuit. Nieuw en extra schoongemaakt asfalt zorgde – zeker in combinatie met regen tijdens de kwalificatie en de race – voor een weekend vol chaos. Die gladheid zou volgens de FIA nu verdwenen moeten zijn, al is het natuurlijk de vraag hoe de baan reageert op regenval, en de weersvoorspellingen wijzen op buien.

Motorwissel

Was het de afgelopen races steeds de grote vraag of Verstappen zijn motor zou vervangen, nu hangt dat vraagteken boven het hoofd van Hamilton. Ook de Brit lijkt het niet met zijn huidige krachtbron uit te kunnen zingen tot het einde van het seizoen, en is net als Verstappen in Rusland bij een motorwissel veroordeeld tot een forse gridstraf. Met de aangekondigde buien zou een wissel in Turkije best eens tot de mogelijkheden behoren voor de zevenvoudig wereldkampioen. Een inhaalrace in de regen is immers makkelijker dan op een droge baan. Maar bij Mercedes zal ook vertrouwen heersen dat het Verstappen kan kloppen in Turkije. Een wissel in Mexico, over vier weken, op een circuit waar Red Bull al jaren domineert, lijkt wat dat betreft logischer.

Voorspelling TOTO

En dus gaan we uit van een nieuwe clash van de twee titelkandidaten. Net als Hamilton zal ook bij Verstappen het vertrouwen in eigen kunnen groot zijn. Niet alleen was de Limburger in Rusland de morele winnaar, vorig jaar liet hij al zien uitstekend uit de voeten te kunnen op het Turkse circuit. Verstappen won de drie vrije trainingen en moest in de verregende kwalificatie alleen Lance Stroll voor zich dulden. Een slechte start samen met een verkeerd afgestelde auto zorgde ervoor dat de Red Bull-coureur slechts achtste werd. Met een veel betere auto dan vorig jaar mogen we ervanuit gaan dat Verstappen deze editie van de Turkse grand prix zeker om de bovenste plaats gaat strijden.

Wedtips
Verstappen wint de kwalificatie > 2.20

Verstappen wint de race > 1.75Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering.  ZET IN EN WIN HOE WERKT HET?

Wat vind je van deze voorbeschouwing?

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