Nederland staat aan de vooravond van twee cruciale wedstrijden om nog kans te maken op deelname aan het WK in Rusland volgend jaar zomer. Lees hier de voorbeschouwing op Frankrijk – Nederland.

Frankrijk – Nederland
31 augustus 2017
20:45, Stade de France

Onze voorspelling: Gelijkspel @ 3,70

Dick Advocaat en assistent Ruud Gullit werden na een tumultueuze zoektocht eind mei aangesteld om Nederland naar een mogelijk WK te leiden. De eerste interland waar beide heren voor het eerst samen voor de groep stonden was de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Luxemburg. Toen werd er simpel met 5-0 gewonnen. Nu wacht de echte test tegen Frankrijk. En daar zijn eigenlijk drie punten en puntverlies van Zweden (uit tegen Bulgarije) noodzakelijk om nog kans op het WK te maken. Bij een gelijkspel of verlies is Oranje afhankelijk van de resultaten van Zweden in de resterende wedstrijden.

In aanloop naar deze wedstrijd kent Oranje een aantal blessure- en twijfelgevallen. Nathan Aké (Bournemouth) en Davy Klaassen (Everton) zijn geblesseerd. Kenny Tete (Olympique Lyon) en Robin van Persie (Fenerbahçe) zijn beide een twijfelgeval met respectievelijk een knie- en schouderblessure. Voor Tete is Timothy Fosu-Mensah van Crystal Palace als mogelijk vervanger opgeroepen. Er wordt gespeculeerd dat Oranje deze wedstrijd in een 5-3-2 formatie zal aantreden, waarmee het succes had onder Louis van Gaal op het WK in 2014 in Brazilië. Hierbij zal het team dan rondom Arjen Robben worden heen gebouwd. De sterspeler van Bayern München is net terug van een blessure die hij opliep tijdens een potje tennis en kan waarschijnlijk een hele wedstrijd spelen. Daarnaast zullen oudgedienden Wesley Sneijder en Robin van Persie (mits fit) waarschijnlijk ook in de basis starten.

Tegenstander Frankrijk kan op elke positie bijna drie spelers opstellen die op Europees topniveau spelen. De Fransen hebben een onwaarschijnlijk sterke lichting. Voor de wedstrijd van as donderdag zullen alleen Raphaël Varane vanwege een blessure en Ousmane Dembélé vanwege transferperikelen ontbreken. Didier Deschamps kan zijn sterkst mogelijke basis het veld in sturen. Desondanks betekent dat natuurlijk niet dat Les Blues onverslaanbaar zijn. Dat toonde Zweden aan in de voorgaande WK kwalificatiewedstrijd. Toen won het, weliswaar in Zweden, met 2-1.

In de historie speelde Frankrijk en Nederland 25 keer eerder tegen elkaar. Tien keer wonnen de Fransen, vier keer werd het gelijk en elf keer won Oranje.

Onze voorspelling: Een gelijkspel. Nederland gaat er vanuit een hecht verdedigingsblok alles aan doen om niet te verliezen. Doelpunten zullen schaars zijn.

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering.