Ahoy is zaterdagavond het decor van een heerlijk avondje kickboksen! Om 19.00 uur beginnen de prelims, rond 20.00 uur het hoofdprogramma. Headliner van Glory 77 is het veelbesproken mini-toernooi tussen vier absolute toppers bij de zwaargewichten. Maar er is ook het wereldtitelgevecht bij het Weltergewicht met Murthel Groenhart. Met onze voorbeschouwing ben je er helemaal klaar voor!

Geen The King versus The Goliath en dus ook geen strijd om de wereldtitel in de zwaargewicht-klasse. Rico Verhoeven zou in Rotterdam zijn wereldtitel verdedigen tegen Jamal Ben Saddik, maar de Belg moest vorige week geblesseerd afzeggen. Glory 77 leek even onthoofd, maar het vervangende programma mag er zeker zijn: een mini-toernooi met Verhoeven, Levi Rigters, Tarik Khbabez en Hesdy Gerges. En voor en na de halve finales van dat toernooi drie heerlijke kampioenschapsgevechten in andere gewichtsklassen.

Groenhart wil titel heroveren

De titels worden vergeven bij het Super Bantamgewicht bij de vrouwen en het Weltergewicht en het Licht Zwaargewicht bij de mannen. Tiffany van Soest en Aline Pereira komen als eerste in actie. Van Soest, anders dan haar naam doet vermoeden een Amerikaanse, is de favoriet tegen de Braziliaanse. In de welterweight gaat Groenhart zijn titel proberen terug te veroveren. Die raakte de Amsterdammer in 2018 kwijt. Hij zal van goeden huize moeten komen, want tegenstander Cedric Doumbé prolongeerde zijn wereldtitel al twee keer. In de Light Heavyweight klasse wordt Artem Vakhitov uitgedaagd door Alex Pereira. De Rus is sinds 2015 ongeslagen, terwijl de Braziliaan houder is van de wereldtitel bij het Middengewicht.

Verhoeven sinds 2015 ongeslagen

Voor Groenhart in de ring stapt komen eerst de zwaargewichten in actie voor hun halve finales. Verhoeven tegen Gerges, Rigters tegen Khbabez. Twee absolute topaffiches. Het verhaal van Verhoeven is bekend. Hij pakte in 2014 de wereldtitel en daarna heeft de inmiddels 31-jarige Nederlander deze titel negen keer met succes weten te verdedigen. In 2015 verloor Verhoeven voor het laatst een gevecht. Hoewel het tegen Badr Hari eind 2019 bijzonder spannend was is het nog niemand gelukt om hem definitief tegen de grond te krijgen.

Rico_Verhoeven

Rico Verhoeven verloor sinds 2015 geen wedstrijd en is favoriet voor het winnen van het mini-toernooi tijdens Glory 77

Vraagtekens rond vorm Gerges

Tegenstander Gerges kent een bewogen carrière. De Amsterdammer werd in 2018 na een Glory-evenement net als tegenstander Badr Hari geschorst voor het overtreden van de dopingregels en belandde in 2011 in de cel voor cocaïnesmokkel. Eind 2020 verscheen Gerges weer eens in de ring. Hij versloeg bij een Enfusion evenement Mohamed El Bouchabi. De twee MMA-gevechten in tussenliggende jaren verloor Gerges. Het is daarom lastig een goed beeld te krijgen over de vorm van onze landgenoot.

Rigters favoriet voor andere finaleplek

Voor Khbabez wordt het zaterdag zijn debuut bij kickboks organisatie Glory. De Marokkaan geldt als outsider. Tegenstander Rigters won al zijn professionele gevechten en zal gebrand zijn op een finale tegen Verhoeven of Gerges. Het Amsterdamse talent lijkt ons dan ook de aangewezen persoon voor de eerste finaleplek. Verhoeven is op basis van het verleden de favoriet voor de andere. Toppers als Badr Hari, Guto Innocente, Benjamin Adegbuyi en Mladen Brestovac wisten van Gerges te winnen. Verhoeven pakte op zijn beurt al deze mannen aan en gaf geen enkele wedstrijd uit handen.

Tijdschema Glory 77

Glory 77 begint zaterdag 30 januari rond 19.00 uur met twee voorgevechten. Vanaf 20.00 uur gaat het hoofdprogramma los. De avond eindigt waarschijnlijk met de finale bij het mini-toernooitje tussen de zwaargewichten.

Foto’s: Pro Shots

Wat vind jij van deze wedtips?