Het laatste Grand Slam-toernooi van 2018 nadert haar ontknoping. In de nacht van donderdag op vrijdag (Nederlandse tijd) worden de halve finales van het vrouwentoernooi afgewerkt. Voor het tweede Grand Slam-toernooi op rij staat er geen enkele top-10 speelster in de halve finale, hoewel Serena Williams (17) wel een grote naam en uitgesproken favoriet voor de eindzege is. Zij gaat op voor jaar 24e Grand Slam-titel, wat een evenaring van het record van Margaret Court zou betekenen. Toto Extra blikt vooruit en geeft voorspellingen voor de halve finales.

Williams – Sevastova

Wie Serena Williams een fenomeen noemt, heeft niets te weinig gezegd. Ondanks haar leeftijd (36) en langdurige absentie vanwege zwangerschap is zij eigenlijk nog altijd de beste tennisster op onze planeet. Dat ze zich weer aan de top van de wereldranglijst gaat nestelen, lijkt een kwestie van tijd. De Amerikaanse zou door winst van de US Open al een grote stap die richting op kunnen zetten.

Op weg naar de halve finale verloor Williams slechts één set. De 23-voudig Grand Slam-winnares treft in de halve eindstrijd de Letse Anastasija Sevastova. Onze voorspelling is dat Williams tegen de als 19e geplaatste speelster ook geen set gaat verliezen. De 28-jarige Sevastova doet het de laatste jaren weliswaar prima op de US Open (kwartfinale in 2016 en 2017), maar is niet van absolute wereldklasse. Ze voelt zich blijkbaar wel als een vis in het water op de US Open, dus als zij volledig vrij speelt kan Sevastova Williams nog wel goed tegenstand bieden. Beide speelsters treffen elkaar voor het eerst.

Onze voorspelling

Williams wint met 2-0 in sets > 1.45

Madison Keys gaat op de US Open voor haar tweede finaleplek op rij.

Keys – Osaka

In de andere halve finale zien we ook een Amerikaanse: Madison Keys. De verliezend finalist van vorig jaar neemt het op tegen Naomi Osaka uit Japan. Dit is een partij tussen de nummer 14 (Keys) en 19 (Osaka) van de wereld. Een ‘close match’ ligt dus in het verschiet. Maar wij voorspellen wel dat Keys uiteindelijk aan het langste eind gaat trekken. Voor Osaka is een halve finale op een Grand Slam namelijk nieuw. Hiervoor kwam zij nooit verder dan de vierde ronde. De 20-jarige Japanse beleeft wel haar beste jaar in haar carrière. Op Indian Wells won ze voor het eerst een WTA-titel. Wij verwachten dat de ervaring Keys én het feit dat zij voor thuispubliek speelt de doorslag gaat geven. De onderlinge balans is ook in het voordeel van de Amerikaanse: 3-0.

Onze voorspelling

Keys wint met 2-1 in sets > 3.50

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering.